Alice Kocáková. genetická predispozice + nadměrné užívání ATB/vakcinace 1 z 1000 75% muži intelektuální zázemí sociální integrace narušena porucha levé.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunikace s uživateli knihoven s mentálním postižením Eva Cerniňáková Městská knihovna v Praze.
Advertisements

Kolik sloupů vidíš? Dva čtvercové…. Nebo tři kulaté ?
SPECIFICKÉ PORUCHY UČENÍ
Tv a sport mentálně postižených
Podpůrný metodický seminář I.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Soubor vědomostí, dovedností, schopností, postojů a hodnot Kompetence potřebuje každý jedinec pro své osobní naplnění a rozvoj, pro.
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ J. Holland
PSYCHICKÉ PROCESY A STAVY
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Výchova mládeže s více vadami
Ivana Herejková NCH, Fakultní nemocnice Plzeň
Diseases and disorders
Vznik lidského myšlení Filip Bordovský. Vznik lidského myšlení Rozum, neboli schopnost myslet se u lidí vyvinula na základě velkého množství faktorů:
Diagnostika inteligence u jedinců s mentálním postižením
Schopnosti Milana Reichlová.
Teratogeneze a teratologie Určeno pro bakalářské a magisterské studijní obory Zdravotně sociální, Pedagogické a Zemědělské fakulty prof. Ing. Václav Řehout,
Poruchy autistického spektra (PAS) Pervazivní vývojové poruchy
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
Lateralita Definice a obsah pojmu Teorie o původu Formy a manifestace Diagnostika.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Příčiny SPU.
Kterou hemisférou myslíte ?
Alternativní a augmentativní komunikace
Poruchy výživy. Pavel Šuranský.
Poruchy příjmu potravy
KOMUNIKACE S KLIENTEM MENTÁLNĚ RETARDOVANÝM
Řídící činnost učitele/trenéra
Symbolické funkce a jejich poruchy
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PROCVIČENÍ MOZKOVÝCH HEMISFÉR, IMPROVIZACE Prezentační techniky
Koma – MetabolicKÉ poruchy vědomí
PhDr. Petra Potměšilová, Ph.D.
Speciální psychiatrie – MKN 10 Organické duševní poruchy
Paměť, intelekt a jejich poruchy (bakalářské a magisterskí studium) Česková E., Psychiatrická klinika LF MU a FN Brno paměť učení.
Specifické poruchy učení
Muzikoterapie RReceptivní – poslouchání hudby AAktivní – vlastní tvorba hudby (dítě hraje, zpívá, vyťukává rytmus) Intenzivně rozvíjí zejména smyslové.
Pedagogika II. Lekce 8: Poruchy učení a chování
Pavlína Hlaváčová Alzheimerova choroba Pavlína Hlaváčová
Biologie člověka a základy zdravovědy 1 a 2
HANDICAPOVANÍ MEZI NÁMI Mgr. Michal Oblouk. ZDRAVÍ = stav úplné fyzické, duševní a sociální pohody a) fyzické – tělesný stav zdraví b) mentální – stupeň.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název materiáluDemence.
DEMENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Autismus poruchy autistického spektra (PAS)
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU DUM 03 – Psychologie a psychiatrie NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu,
DOMINANCE PRAVÉ A LEVÉ HEMISFÉRY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
PRAVDA A MÝTY O SPU Veronika Vitošková, Helena Jiránková Seminář pro učitele GJP Duben 2014.
SOMATOPEDIE PhDr. Petra Potměšilová, Ph.D.. UVEDENÍ DO PROBLEMATIKY zabývá se výchovou, vzděláváním a přípravou pro pracovní a společenské začlenění jedinců.
Barbora Pekařová, C3A.  bipolární porucha  závažné duševní onemocnění  porucha mozku (vrozené odchylky fungování mozku)  výrazné výkyvy nálad  povznesená.
MENTÁLNÍ RETARDACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
VÝVOJOVÉ PORUCHY ČLOVĚKA Present.me. Neplodnost = Pokud nedojde k otěhotnění během roku intenzivního pohlavního styku. - U žen nad 35 let nečekáme celý.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název materiáluMentální.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s. Barbora Uhlířová.
Školní zralost Bc. Lenka Hufová 2016.
Osobnost Biologická (tělesná), sociální (společenská) a psychologická (duchovní) jednotka Struktura osobnosti Soubor relativně stálých vlastností.
Inteligence DUM_19.
Biologie člověka a základy zdravovědy 1 a 2
ASPERGERŮV SYNDROM V. Vitošková, 2017.
Duševní poruchy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Inteligence,tvořivost, paměť
SPECIFICKÉ PORUCHY UČENÍ
Ukazatel naděje na dožití právě narozeného dítěte
Speciální psychiatrie – MKN 10 Organické duševní poruchy
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Projekty na podporu handicapovaných uživatelů knihoven
Biologie člověka a základy zdravovědy 1 a 2
Kolik sloupů vidíš? Dva čtvercové…. Nebo tři kulaté ?
Bipolárně afektivní porucha
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Alice Kocáková

genetická predispozice + nadměrné užívání ATB/vakcinace 1 z % muži intelektuální zázemí sociální integrace narušena porucha levé hemisféry → dominance pravé hemisféry kývavý pohyb dopředu a dozadu

vyjímečné mentální či umělecké schopnosti v kombinaci s mentální retardací/autismem závažné mozkové dysfunkce porušeny již při narození příčina neznámá, spekulace o genetických faktorech a infekcích vynikání v jednom konkrétním úkolu posedlí detaily dokonalé soustředění ignorování rušivých elementů při větší sociální interakci či rozvinutí složitějšího myšlení, možnost ztráty dovedností