Ovoce Andy Poláková
Čím se vyznačuje jedlé převážně sladké jíme plod roste převážně na dřevinách roste na víceletých rostlinách
Dělení ovoce Ovoce můžeme rozdělit na skupiny podle jeho struktury na: Jádroviny Peckoviny Bobule Suché plody
Vinná réva odrůdy vinné révy V ČR převážně bílé: Müller Thugan, Ryzlink vlašský a Veltlínské zelené červené: Svatovavřinecké a Frankovka
Pěstování ovoce hodně se v ČR pěstuje na jižní Moravě (nejteplejší část ČR) sady, pole, sadby, skleníky přes pěstování v ČR pořád dovážíme z ciziny z dovozu se chemicky ošetřuje dozrávání: jablka-září,říjen švestky,broskve-srpen,zář
Pěstování ovoce velkopěstitelé nižší ceny, více chemických postřiků malopěstitelé vyšší ceny, méně chemických postřiků
Opylení důležitý proces včely v případě neopylování včelami květ v nouzi může opylovat i čmelák nebo moucha
Škůdci a choroby choroba broskvoní - Kadeřavost - červenání, kroucení, opad choroba ořešáků – Bakteriální skvrnitost - hnědé vodnaté propadající se skvrny na plodech škůdce – Mšice – saje a přenáší vážné choroby choroba jabloní – Strupovitost – na plodech jsou “puchýře
Ovoce je zdravé - Obsahuje mnoho důležitých vitaminů (A a hlavně C) - Navíc obsahuje přírodní cukry, vodu a vlákninu - Obsah tuků je pod 1% - Ovoce je dobré :D
Výrobky Sirup Relax 11% Džus Jogurt Florian 27% Marmeláda Slivovice
Otázky Kdy dozrávají jablka? Co z rostliny jíme? Jmenujte jednu chorobu nebo škůdce. Jaké jsou v ovoci důležité vitamíny? Do jaké skupiny patří jedlý kaštan? Jmenujte nevíhodu velkopěstitelů.
Děkuji vám za pozornost Konec
Zápis ovoce Plod Dělíme na jádroviny, peckoviny a bobule Obsahuje vitamíny, sacharidy a vodu Je dobré :D
KONEC II.