Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_345 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření:3.7.2012 Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Pěstování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Espresso Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jiřina Králová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Advertisements

VY_32_INOVACE_10_GAS_593_Mel
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Teplé nápoje Číslo DUM: VY_52_INOVACE_107_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
VENEZUELA.
Káva Bc. Daniel Vančura.
Identifikátor materiálu: EU
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_15.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ VY_32_INOVACE_10_GAS_596_Mel Název školy Obchodní akademie a Hotelová.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:Amerika – vlajky států Autor:Mgr.
Identifikátor materiálu: EU
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_NNA_456 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:NNA Tematická oblast:Nealkoholické nápoje.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_401 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:Technika obsluhy a stolničení Tematická.
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Mléčná pěna Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis.
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:NNA Tematická oblast:Nealkoholickénápoje a pivo Téma:Druhy piva Obor vzdělání:65-42-M/01.
Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_NNA_453 Jméno autora:
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_423 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Káva.
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_352 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Pravidla.
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_NNA_445 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:NNA Tematická oblast:Nealkoholické nápoje.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_437 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_344 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Pěstování.
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Káva Ročník / obor studia:2. a 3.. ročník / Kuchař.
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_NNA_442 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:NNA Tematická oblast:Nealkoholické nápoje.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_402 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy.
B Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy barů Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis.
Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_TOS_343 Jméno autora:
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_347 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Spotřeba.
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_351 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Degustace.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_234.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_424 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_428 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Druhy kávy Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis.
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Kavárenské řetězce a organizace Obor vzdělání:65-42-M/01.
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_350 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Filtrovaná.
Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_NNA_450 Jméno autora:
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_417 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_405 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Barový.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_415 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy.
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Druhy kávy Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_411 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Dělení.
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Čaj Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_412 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Anatomie.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_427 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_429 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_341 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Historie.
STŘEDNÍ AMERIKA.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_431 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_430 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_439 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty Téma:Ostatní.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_406 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Barový.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_416 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy.
Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_TOS_348 Jméno autora:
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_436 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_434 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Střední Amerika ČÍSLO.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_404 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:NNA Tematická oblast:Nealkoholické nápoje a pivo Téma:Výroba piva Obor vzdělání:65-42-M/01.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_233_PR5 Předmět: Přírodověda.
Technika obsluhy – Pěstování kávy
VY_32_ INOVACE_50_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_Seznámení s počítačem
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Destiláty Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_TOS_432
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Poloha a státy AUTOR: Alena Carbolová
Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_TOS_407 Jméno autora:
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Transkript prezentace:

Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_345 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Pěstování kávy Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu TOS dle ŠVP. Jedná se o prezentaci v programu PowerPoint, která slouží k předvedení činností baristy a seznámení se všemi informacemi, které barista potřebuje. Druh učebního materiálu:Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě:HŠ2.A

po oloupání pergamina je pecka „mrtvá“ – už ji nelze zasadit do 2 let po usušení se káva může označovat jako čerstvá (může se skladovat až 5let i více) Pěstování kávy

Průměrný kávovník ročně vyprodukuje cca kávových zrn (tj. 0,8 - 1,2 kg) Od doby sběru po konečné upražení sníží 70 kávových zrn svou hmotnost ze 40g na 8g, což je zhruba jedna porce dobrého espressa 1,19 kg zelených kávových bobů = 1 kg pražené kávy

Pěstování kávy Káva se pěstuje ve více než 70 státech světa Po ropě je druhou nejobchodovanější komoditou! Světová produkce kávy: · 1720: 90 tun (Jáva) · 1770: 320 tun (Asie) · 1820: 90 tisíc tun (polovina z Brazílie) · 1900: 930 tisíc tun = 15 milionů žoků · 2010: 8 milionů tun!!! = 135 milionů žoků

Pěstování kávy Producenti kávy: Ostatní = Indie, Mexico, Guatemala, Uganda, Pobřeží slonoviny, Kostarika, Jamajka, Portoriko, Nikaragua, Venezuela, Keňa, Tanzanie, Jemen, Havaj...

Křížovka

Řešení křížovky

Zdroje Literatura: VESELÁ, P. Kniha o kávě. Smart Press ISBN: Obrázky: každý obrázek má hypertextový odkaz na zdroj Pozadí: