Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_233_PR5 Předmět: Přírodověda.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_233_PR5 Předmět: Přírodověda."— Transkript prezentace:

1 EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_233_PR5 Předmět: Přírodověda Ročník: 5. Téma: Podnebné pásy Název: Tropický Autor: Lucie Kováčová Popis: Výukový materiál – doplňující informace k učebnici Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová.

2 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
Metodika: Prezentace slouží jako učební materiál k doplnění učiva z učebnice. Žáci se seznamují s daným tématem, aktivně pracují s mapou i internetem, při vyhledávání informací. Animace je nastavena tak, že při kliknutí se objeví správné odpovědi. Prezentaci lze využít jako samostatnou práci i jako práci dvojic či skupin. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

3 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
TROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 CHARAKTERISTIKA A KRAJINA
Tropický podnebný pás se rozkládá mezi obratníkem Raka a Kozoroha Nejteplejší podnebný pás POUŠŤ SAVANA DEŠTNÝ PRALES Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

5 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
SVĚTADÍLY JIŽNÍ AMERIKA STŘEDNÍ AFRIKA JIH ASIE SEVER AUSTRÁLIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

6 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
SVĚTADÍLY Pracuj s atlasem světa BOLÍVIE SAUDSKÁ ARÁBIE INDIE THAJSKO INDONÉSIE FILIPÍNY VIETNAM NIGÉRIE ANGOLA TANZÁNIE ETIOPIE SENEGAL KAPVERDSKÉ OSTROVY PAPUA-NOVÁ GUIENA MEXIKO KOSTARIKA PANAMA GUATEMALA KUBA JAMAJKA KOLUMBIE VENEZUELA EKVÁDOR PERU BRAZÍLIE EGYPT SEVER.TERITORIUM AUSTRÁLIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

7 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
OCEÁNY a moře Karibské Mexický záliv Arabské Korálové Jihočínské TICHÝ ATLANTSKÝ INDICKÝ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

8 Dominikánská republika
Ostrovy Kuba Trinidad a Tobago Dominikánská republika Filipíny Papua-Nová Guiena Fidži Šalamounovy ostrovy Kapverdské ostrovy Maledivy Šrí Lanka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

9 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
ŘEKY NIL KONGO ZAMBEZI NIGER AMAZONKA PARANÁ FLINDERS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

10 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
Jezera VIKTORIINO TITICACA ČADSKÉ MALAWI Viktoriino jezero Titikata Čadské Malawi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

11 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
Fauna OPICE KROKODÝL PAPOUŠEK LUGUÁN STROMOVÉ ŽÁBY HADI TYGR JAGUÁR VELBLOUD POUŠTNÍ LIŠKA SURIKATA ŠTÍR SLON ZEBRA ŽIRAFA LEV SUP HYENA GEPARD PAKŮŇ FENEK SARANČATA HMYZ PAVOUCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

12 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
Flora PALMY VZÁCNÁ DŘEVA KOUČUKOVNÍK KÁVOVNÍK KAKAOVNÍK KOKOSOVNÍK BANÁNOVNÍK ANANASOVNÍK LIÁNY ORCHIDEJE VYSOKÉ TRAVINY BAVLNÍK PODZEMNICE OLEJNÁ KAKTUSY BAOBAB TUČNOLISTÉ ROSTLINY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

13 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
Citace: Zdroje obrázků: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_233_PR5 Předmět: Přírodověda."

Podobné prezentace


Reklamy Google