Vědecká prezentace v botanice a zoologii Eva Řehulková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Univerzita Karlova v Praze INSPIRACE PRO FREEMOVERS Jak vycestovat do zahraničí „na vlastní pěst“ 4. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
PŘÍPRAVA GRANTOVÉHO PROJEKTU prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Příjmy rozpočtu UP  příspěvek ze státního rozpočtu na vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost,  dotace ze státního.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Mobilita Róbert Marušák Katedra HÚL. Mobilita doktorské studium celé část Postdoctoral Cíl mobility studium výzkum.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Univerzita Karlova v Praze Inspirace pro FREEMOVERS 3. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Studium v zahraničí Stipendium pro účast na konferenci Financování výzkumného projektu
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Univerzita Karlova v Praze Základní možnosti financování zahraničních pobytů a další možnosti výjezdu do zahraničí 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Pracovní stáže
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
- aplikace pro vyhledávání vědecko- výzkumných výzev
Transkript prezentace:

Vědecká prezentace v botanice a zoologii Eva Řehulková

GRANTY institucionální, rezortní, státní, mezinárodní cíl: získat finance na vědecký výzkum informace: děkanát ( Oddělení pro výzkum, vývoj, zahraniční vztahy a doktorské studium) vyhlášení soutěže: 1x/rok grantová přihláška: návrh + životopis

Grantový návrh 1.Název (česky, anglicky) -stručný, výstižný a srozumitelný 2. Klíčová slova (česky, anglicky) 3. Abstrakt (česky, anglicky) - stručný popis návrhu 4. Zdůvodnění -literární přehled stavu problematiky -3 – 5 stran 5. Cíle -jasně definovat 6. Očekávané výsledky a jejich význam -definovat, co nového řešení grantu přinese -publikace, prezentace na konferencích

7. Časový přehled práce -napsaný tak, aby bylo reálné jednotlivé cíle splnit 8. Materiál a metodika -přesný popis metod 9. Finanční náklady -hmotný a nehmotný majetek, služby, cestovné, osobní náklady, režie -přesně zdůvodnit každou položku -možné žádat pouze o náklady související s navrhovaným projektem 10. Spolupráce se zahraničními institucemi 11. Charakteristika autora a pracoviště -vybavení pracoviště -doložit zkušenosti řešitelů -odborné předpoklady na úspěšné řešení

Curriculum vitae 1.Date and place of birth 2.Degree (Education) 3.Current position 4.Contacts 5.Membership in Professional Societies 6.Awards 7.Participation on Professional Training Courses 8.Participation on Grant Projects 9.Publications 10.Conference Abstracts !Opatřit správnými podpisy a razítkem !

Děkanát (Oddělení pro výzkum, vývoj, zahraniční vztahy a doktorské studium) → děkanát → oddělení pro výzkum, vývoj, zahraniční vztahy a doktorské studium → interní podpora projektů → projekty, granty, záměry: Obecné informace MŠMT ČR Grantová agentura ČR Fond rozvoje vysokých škol.

MŠMT PROGRAMY MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE VE VĚDĚ A VÝZKUMU KONTAKT – rozvoj vědeckotechnické spolupráce českých organizací výzkumu a vývoje s jejich zahraničními partnery (na základě mezivládních dohod) -Barrande (Francie) -Aktion (Maďarsko, Polsko, Rakousko) -NSF (USA) … další COST (Cooperation in the field of Scientific and Technical Research) -mnohostranná evropská spolupráce se zaměřením na základní a aplikovaný výzkum INGO EUPRO EUREKA

Grantová agentura ČR postdoktorské projekty (Ph.D. ne >1524 den (4roky); 2-3 roky; 1 řešitel + nejvýše 2 odborní spolupracovníci) -standardní projekty (2-5 let; navrhovatel/spolunavrhovatelé + odborní spolupracovníci) -Mezinárodní (bilaterální) projekty (2-3 roky; navrhovatel/spolunavrhovatel – mezinárodní spoluplráce) Grantová agentura AV ČR -standardní badatelské projekty (3-5 let; mezioborové) -juniorské badatelské projekty (1-3 roky; navrhovatel - méně než 35 let) Národní agentura pro zemědělský výzkum - standardní projekty GRANTOVÉ AGENTURY

Fond rozvoje vysokých škol (MŠMT) -„tvůjčí práce studentů“ vedoucí k inovaci vzdělávací činnosti -inovace předmětů, rozvoj laboratoří pro praktickou výuku A Inovace a rozvoj laboratoří, ateliérů a pracovišť pro praktickou výuku a informačních technologií ve vysokoškolském vzdělávání (řešitel – akademický pracovník) B Podpora pedagogické práce akademických pracovníků do 35 let G Tvůrčí práce studentů směřující k inovaci vzdělávací činnosti (řešitel: student doktorského studia)

NADACE Český literární fond ( -příspěvek na cestovné, konferenci, publikaci, grant, stipendium, ocenění, …. Nadání Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových - nejstarší česká nadace, založena Dr. Josefem Hlávkou v r příspěvek na cestovné pro mladé, sociálně slabé studenty

Žádost o nadační příspěvek musí obsahovat: - účel nadačního příspěvku (vědecký nebo umělecký projekt), - výši žádané částky, - strukturovaný životopis, - dosavadní studijní, vědecké či umělecké výsledky, - doporučení představitele příslušné vysoké školy (rektor, prorektor) nebo fakulty (děkan, proděkan), nebo katedry (vedoucí) či ústavu (ředitel), případně ředitele ústavu AV ČR, - vyplněný formulář čestného prohlášení o sociálních poměrech žadatele, - k žádosti o cestovní stipendium na dlouhodobý studijní pobyt musí být přiložen zvací dopis, doklad za jakých podmínek se pobyt uskuteční, či potvrzení o získaném pobytovém stipendiu, - k žádosti o cestovní stipendium na konferenci musí být přiložen abstrakt příspěvku, který byl přijat k prezentaci.

Děkanát (Oddělení pro výzkum, vývoj, zahraniční vztahy a doktorské studium) → děkanát → oddělení pro výzkum, vývoj, zahraniční vztahy a doktorské studium → zahraniční vztahy → stipendijní pobyty a stáže ERASMUS ( -zlepšit kvalitu a zvýšit objem multilaterální spolupráce a mobility mezi vysokoškolskými institucemi v Evropě -výběr jednotlivců školami, kde studují nebo pracují - pouze 1x/studium (studijní pobyt, pracovní stáž) měsíců (ne více než 24 měsíců) -zahraniční studijní pobyt zapsán min. do 2. ročníku akreditovaného Bc., Mgr. nebo PhD. studijního programu na MU -ukončení zahraničního studijního pobytu - získání min. počtu 20 ECTS kreditů za semestr -Centrum zahraničních studií MU ( mobility/outgoing-student/outgoing-student-studium/outgoing-student-erasmus )

FREEMOVERS - podpora mimo rámec specifických výměnných dohod mezi jednotlivými univerzitními katedrami - pro studenty, kteří si studijní pobyt na zahraniční vzdělávací instituci domluví sami mimo rámec jakéhokoli výměnného programu (např. Erasmus, bilaterální dohody mezi dvěma univerzitami) -studium obvykle na semestr, někdy i na rok (specializace, vyučující je expertem v určitém oboru) -!akceptační dopis zahraniční univerzity a souhlas domácí fakulty/katedry