Michał Żebrowski (herec).

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hans Christian Andersen
Advertisements

Fryderic Chopin.
SVĚTOVÁ ASOCIACE NOVIN- ZLATÝ GLÓBUS ZLATÝ GLÓBUS Anglicky Golden Globe Award Filmová a televizní cena udělovaná každý rok v lednu Asociací zahraničních.
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
VY_332_INOVACE_ČJ.8.06_Z.aJ.Svěrákovi,prezentace Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictví ICT Zaměření VM – Jazyk a jazyková komunikace_Český.
Rozbor uměleckého textu
Adaptační kurz
Science fiction & fantasy
Karel Hynek Mácha *16. listopadu 1810 v Praze
Vypracoval Mgr. David Mikoláš
C HARLES D ICKENS Petra Holasová 2.A. Ž IVOT je považován za jednoho z největších romanopisců 19. století protože se jeho otec dostal do vězení,musel.
Identifikátor materiálu: EU –
František Halas ( ) ( ).
Christopher Paolini Spisovatel
Pán prstenů je skvělá fantasy, která uchvátí nejen děti ale díky své propracovanosti se zalíbí i velkému počtu dospělých. Podle této skvělé knihy bylo.
DOBRODRUŽNÁ LITERATURA
FANTASTICKÁ LITERATURA
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/18/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvořeníLeden.
22. základní škola Na Dlouhých 49 Plzeň
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/12/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
KAREL ČAPEK 1890 – 1938.
Anotace: Prezentace seznamuje s významnými osobnostmi světové literatury. Leo Calvin Rosten Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
VLADISLAV VANČURA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Žánry literatury 1) Lyrika - slovo řeckého původu - popisuje spisovatelovy prožitky, - popisuje spisovatelovy prožitky, pocity, dojmy a myšlenky pocity,
Anotace Žák se seznámí s ukázkami tvorby Michala Viewegha a Ivana Vyskočila…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstupJe schopen orientovat se.
Martin Pinta Jan Košner
Michal Viewegh * 31.Března 1962 Praha.
Film 1 Viktorie Frühaufová 1.
HOROROVÁ LITERATURA 19. století - současnost
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
MICHAIL ALEXANDROVIČ ŠOLOCHOV
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Dějepis Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Dnes žijeme v samostatném státě a jako úřední jazyk používáme češtinu. Problémy.
. „Kdo nemá peněz je chud, kdo nemá druha je chudší, kdo nemá srdce je nejchudší.“ „Kdo nemá peněz je chud, kdo nemá druha je chudší, kdo nemá srdce je.
NORBERT LICHÝ MATĚJ GREGOR TOMÁŠ KONVIČNÝ MICHAL ODSTČILÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLA HRABOVÁ.
 Hudba: Andrew Lloyd Webber  Text: Thomas Stearns Eliot -Praktická kniha o šikovných kočkách (Old Possum's Book of Practical Cats).  vydána v roce.
JIŘÍ MYRON (BOHUMIL PROŠEK) HUMPOLEC OSTRAVA.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany - Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organ. AUTOR: Mgr. et Bc. Michaela Bumbová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09: Literární druhy a žánry TÉMA: Literární žánr.
1 Josef Škvorecký. 2 Josef Škvorecký (1924) Vystudoval filozofii v Praze, působil jako redaktor, spisovatel. Po r emigroval, přednášel jako univerzitní.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_15 Český jazyk a literatura – Příběh, který nikdy.
ROMÁN Žánr velké epiky delší časový úsek Pozadí společenských událostí doby Druhy románu: společenský, dobrodružný, fantastický, sci-fi, milostný, psychologický,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Milan Kundera nar „Muži obdivují ženy, které mluví jako knihy, ale berou si ženy, které vaří jako z kuchařské knihy.“
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ (1928 – 2014), s. 85. Magický realismus směr v latinskoamerické próze od 50. let 20. stol. Propojují se prvky nadpřirozena, popisy.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ DATUM VYTVOŘENÍ:
VY_32_Inovace_ Antická literatura Český jazyk 8. ročník
CHARAKTERISTIKA Mgr. Michal Oblouk
BÝT CHYTRÝ JE PRIMA, BÝT MOUDRÝ JE DŘINA.
VY_32_INOVACE_05_Literatura 19. století Romantismus
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Jana Novotná Název materiálu:
Alexandre Dumas starší
VY_32_INOVACE_ČJ.9.A NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR. NIKOLA GRBAVČICOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_ČJ.9.A.05_Vladislav Vančura.
TÉMA: ERICH MARIA REMARQUE AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ
Vzdělávací oblast: Teoretické vzdělávání Tematická oblast:
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_14 Název Jan Drda, Jan Otčenášek Téma hodiny.
Opakování učiva ČÍSLO DUM: VY_32_INOVACE_CJL_2_42
TÉMA: VLADISLAV VANČURA AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ
Šablona 32 VY_32_INOVACE_20_24_Romain Rolland
VY_12_INOVACE_RŮ_I_13 DRAMA 1/2
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Česká republika jako součást Evropy
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_12 Romantismus Rusko
Střední škola obchodně technická s. r. o.
VY_32_INOVACE_Jir_I-21 Pavel Kohout Název projektu: OP VK
Transkript prezentace:

Michał Żebrowski (herec)

Michał Żebrowski (35 let) Narodil se 17.06.1972 ve Varšavě Poté, co hrál v několika méně známých filmech, zazářil roku 1999 ve dvou polských velkofilmech: PAN TADEÁŠ a OHNĚM A MEČEM. Filmy měly obrovský úspěch, vidělo je doposud přes semd milionů diváků. Zebrowski se díky nim během jednoho roku stal známou osobností polského filmu.

                                         Roku 2004 byl Michal Zebrowski nominován za hlavní roli ve filmu PRĘGI na polského Orla, tamní obdobu našeho Českého lva. Cenu za nejlepší mužský výkon však nakonec nezískal.                                                                                  

Hrál ve filmech: Milenci z roku tygra (2005) - čínsko - polské drama PRĘGI (2004) – Psychologické drama ze současnosti Zaklínač (2001)-dlouho očekávaný film v žánru fantasy Pianista (2002)- držitel 3 oskarů, válečné drama režiséra Romana Polańského (Velká Británie/Francie/Německo/Polsko/ Nizozemí)

Ohněm a mečem (1999)-Děj se odehrává v 17. století a dotýká se tragického konfliktu polsko-ukrajinského, kozáckých válek a povstání Bohdana Chmelnického. Na pozadí společensko-politických sporů se současně odvíjí milostný příběh. Pan Tadeáš (1999)-režie: Andrzej Wajda - historický velkofilm na motivy románu Adama Mickiewicze.

Odkazy: http://www.csfd.cz/herec/4762-zebrowski-michal/ http://www.sms.cz/osoba/michal_zebrowski http://pl.wikipedia.org/wiki/Micha%C5%82_%C5%BBebrowski_%28aktor%29 http://www.zebrowski.stopklatka.pl/ http://film.onet.pl/F,11185,1352021,1,artykul.html http://www.sms.cz/film/zaklinac http://pianista.filmweb.pl/ http://www.kfilmu.net/filmy.php?sekce=informace&film=pianista&PHPSESSID=874bc758711472b5539a6a140da0989a http://www.sms.cz/film/ohnem_a_mecem http://www.sms.cz/film/pan_tadeas