Paní Radka Životní p ř íb ě h. Fakta  Narozena 1959 (49 let)  Vystudovaná inženýrka, tak se i živí  Žije na chat ě  Má dobrou finanční situaci  V.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hans Christian Andersen
Advertisements

Název vzdělávacího materiálu
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
Kulatý stůl-Paliativní medicína evropské zkušenosti
Nábo ž enství  islám  nejmladší z 3 tzv. abrahamových nábo ž enství  druhé nejrozší ř en ě jší nábo ž enství  Korán  monoteismus  46 stát ů  Šárí‘a.
Manželky Karla IV. Blanka z Valois Anna Svídnická Anna Falcká
ALKO JÓGA PRAVIDELNÝM PROCVIČOVÁNÍM DOVEDETE PROVEDENÍ JEDNOTLIVÝCH POZIC K DOKONALOSTI.
Vytvořila: Kristýna Kořínková
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
1. Hospodin zástupů, Bůh požehnaný věčně, všem krajům světa znám je Bůh a Pán náš sám. Haleluja, haleluja! haleluja, haleluja! | Od věků na věky, od věků.
Sociální psychologie Sociální skupiny.
Digitalizace výuky Příjemce
Transgenerační pohled na nemoc
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
PhDr.L.Trapková MUDr.V.Chvála
Nebezpečí na internetu
Projektový den- kompozer. Úvod Na úvod jsme se všichni odebrali do počítačové učebny, kde jsme se rozdělili do dvojic. Pan učitel nás seznámil s dnešním.
1. Mám v nebi Otce a dobrého Pána, on sám lidské strachy a bolesti zná. On dává mi sílu hned každého rána a já šťasten jdu, kam mne Pán posílá. Já mám.
PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Státní sociální podpora
Mezilidské vztahy 3. ročník
T. G. Masaryk Tereza Fojtíková.
Tomáš Garrigue Masaryk
Binomická věta Existují-li 2 alternativní jevy s pravděpodobnostmi p a q (q =1- p), četnosti možných kombinací p a q v serii n pokusů jsou dány rozvinutím.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Dudíková Nikola Jeho celé jméno je Ben da Silva Cristovao Jeho celé jméno je Ben da Silva Cristovao Narodil se: Plze ň, Č eskoslovensko (28let)
VYŽIVOVACÍ POVINNOST DĚTÍ K RODIČŮM § 87 ZOR § 96 a násl. ZOR © Zdeňka Králíčková, 2012.
2012 / 2013 Psychologie Komunikace Zuzana Psychologia.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu Mgr. Kateřina Majerová.
Jan Patočka moderní čs. filosofie „Kde se však mění svět a dějiny ? V 'nitru', lépe než v životě jednotlivce.“ Jan Patočka.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_20_01_náhradní rodinná péče Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/12 Název materiálu: Jakub Jan Ryba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Přeshraniční spor rodičů příklad špatné praxe (Jihlava, ) Markéta Nováková.
Spolupráce Policie ČR s Orgánem sociálně právní ochrany dítěte při řešení problematiky domácího násilí Krajské ředitelství Policie ČR Jihomoravského.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Výchova k občanství TEMA: VZTAHY V RODINĚ ČÍSLO.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
Práva a povinnosti mezi manželi
Marie Curieová-Sklodowská
Joseph Haydn.
„Cesta za snem“ Prázdniny u moře
Rodina, náhradní rodinná péče
Nefertiti.
Rodina, příbuzenství.
Angelina Jolie.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
MAJETKOVÁ PRÁVA NEPROVDANÉ MATKY
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
Mgr. Jana Drexlerová Mamma HELP
Pocházíš z chudé rodiny, nemáte dostatek peněz na jídlo a je potřeba abys pravidelně pomáhal/a matce vydělávat peníze. Pocházíš ze striktně náboženské.
KAZUISTIKA „VŠECHNO BUDE V POŘÁDKU BERUŠKO“ PhDr. Hana Prokešová
MARK HADDON Autor: Mgr.Dana Vagenknechtová
dívka, 8 let, porozvodová situace
Kojenecké období od 6. týdnů do 1. roku Andrea Ječmenová 2012.
RODINA A JEJÍ POSTAVENÍ VE SPOLEČNOSTI
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_20 Slovní.
Název školy:. Základní škola Netvořice Autor:. Mgr
MAJETKOVÁ PRÁVA NEPROVDANÉ MATKY
Vývojová psychologie Prenatální období.
Sociální psychologie.
Děti odsouzených rodičů
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_07_ Rodina Téma: Rodina
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
zapni zvuk a klikni si dál
Transkript prezentace:

Paní Radka Životní p ř íb ě h

Fakta  Narozena 1959 (49 let)  Vystudovaná inženýrka, tak se i živí  Žije na chat ě  Má dobrou finanční situaci  V t ě chto dnech se rozvádí  Je matkou dvou d ě tí  V únoru roku 2008 u ní byla diagnostikována psychická choroba, neléčí se

Rodinná anamnéza, okolí  Otec i matka jsou zdraví, paní Radka žila v kompaktní rodin ě bez vážných problém ů  Rozvádí se s manželem  Má dv ě d ě ti ve v ě ku 19 a 23 let, oba studují vysokou školu, žijí s otcem v Brn ě  U jejích d ě tí dosud nebyla diagnostikována žádná psychická ni vážná fyzická nemoc, její manžel je taktéž zdravý  Všichni p ř átelé i rodina by rádi z ů stali s paní Radkou v kontaktu

P ř íb ě h (mnou interpretovaný)  U paní Radky nejsou známy žádné problémy v d ě tství  Po studiu vysoké školy začala pracovat v Brn ě ve svém oboru, živí se jako inženýr i dnes, je uznávanou odbornicí v oboru statika  V 25 letech se vdala a rok poté se jí narodila dcera za další čty ř i roky syn  Rodina byla kompaktní a společný čas trávila velmi aktivn ě, rodinné prost ř edí by se dalo považovat za velmi p ř íznivé, žili v Brn ě  V roce 2001 si rodina po ř ídila chatu a začali ji opravovat, opravy byly velice časov ě a finančn ě náročné a zabraly spoustu volného času  Na začátku roku 2007 se dozvídám od d ě tí paní Radky, že vztahy jejich matky a otce nejsou optimální  Na začátku roku 2008 p ř esv ě dčí širší rodina paní Radku, aby navštívila psychologa – tento ji sv ěř í do péče psychiatra a je jí diagnostikována psychická nemoc  Paní Radka odmítá diagnózu a odmítá se léčit  V dubnu 2008 se paní Radka st ě huje sama na chatu, její manžel tento majetek nechá p ř epsat na ni a podává žádost o rozvod

Informace od manžela a d ě tí paní Radky  Paní Radka tropila čast ě ji žárlivé scény, často hledala v manželské posteli cizí vlasy  Paní Radka se velmi obávala toho, co si o ní ostatní lidé myslí  Postupn ě se paní Radka odmítá setkávat se svými p ř áteli, myslí si, že jí pomlouvají, když se s nimi potká, nekomunikuje  Když ji manžel nebo d ě ti p ř esv ě dčují o opaku, p ř estává d ů v ěř ovat i jim  Jakmile je paní Radce diagnostikována psychická nemoc a její rodina se ji snaží p ř esv ě dčit o nutnosti léčení, paní Radka nenávratn ě ztrácí d ů v ě ru ve svou rodinu a st ě huje se na rodinnou chatu  Na chat ě žije sama, neudržuje kontakt s p ř áteli ani rodinou, tvrdí, že ji všichni pomlouvají  Tvrdí, že n ě které pomluvy slyšela, když se o ní ostatní bavili a mysleli si, že je paní Radka neslyší  Její mažel ani d ě ti nedovedou p ř esn ě určit nástup p ř íznak ů její nemoci

Zkuste diagnostikovat chorobu paní Radky