Windows 7. stejné HW požadavky jako Vista dokonce možná i o malinko nižší snaha prosadit i do netbooků, nettopů a podobných zařízení s nižším výkonem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jakub Ježek 2IT Ubuntu. Co je Ubuntu?  Ubuntu je operační systém založený na kernelovém jádře a unixové struktuře  Je distribuován pod licencí GNU-GPL.
Advertisements

Virtualizace DATA-INTER Opava Vladimír Holub
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
OEMFPPOpen Open Value (s omezeným rozsahem) Open Value (pro celou společnost)OVSSelect PlusEAEAS Zákaznický profil Organizace kupující nový počítač nebo.
Software start počítače a operační systém.
Složení počítače a základní pojmy
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
SOFTWARE operační systémy
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavlína Marková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
OREA Hotel Voroněž 5. – TOP Hotel Praha 7. –
Správa počítačů z cloudu Tomáš Kantůrek IT Evangelist Microsoft.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
OREA Hotel Voroněž 5. – TOP Hotel Praha 7. –
Základní součásti PC Základní Škola.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Architektura systému Windows
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Markéta Mead Anti-Piracy Manager Microsoft Česká republika.
WBI Systems a.s. Barákova Říčany T: F: E: W: SQL Server 2008 R2 Základy licencování.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Windows Azure pro IT profesionály
Informatika I 7. a 8. hodina 4. týden. Operační systémy I Operační systém (dále také OS) je základní programové vybavení počítače (SW), které je zavedeno.
Václav Rada Partner Account Manager - OEM Microsoft Česká republika
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
GNU /Linux Jakub Konečný Simona Bartková. CO nabízí? moderní koncepce stabilní systém svoboda použití žádné viry žádný spyware ohromná základna aplikací.
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Windows Intune Tomáš Kantůrek.
Andrea Vlčková Licensing Marketing Manager
Partner SBSC evening university , Čestlice.
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Příležitost pro partnery s Windows 7 Lukáš Křovák Produktový manažer divize Windows
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
SBS 2008, EBS 2008 Radim Petratur Microsoft Č R. Řešení pro každou firmu Midsize BusinessSmall Business CorporateEnterpriseHome
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Windows 7.
Pavel Olšan & Ondřej Mrzena.  Co je server  Funkce  Verze Windows a instalace  Active Directory  Účty  DNS  DHCP  .
PV175 SPRÁVA MS WINDOWS I Podzim 2008 Windows Vista Jaká hra od Microsoftu je nejlepší? Vista. Instalace je pekelně akční, nastavení je děsivá strategie.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
4/18/2017 7:41 PM Lukáš Svoboda.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Tomáš Kantůrek IT Evangelist, Microsoft. Správa a zabezpečení PC kdekoliv Jednoduchá webová konzole pro správu Správa mobilních pracovníků.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) je operační systém firmy Microsoft, který patří do rodiny mnoha podobných a kompatibilních DOS systémů pro.
WINDOWS 8.1 Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
Tato prezentace byla vytvořena
Windows 7.
Srovnání operačních systémů
Operační systémy - úvod
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Windows Server 2008 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Transkript prezentace:

Windows 7

stejné HW požadavky jako Vista dokonce možná i o malinko nižší snaha prosadit i do netbooků, nettopů a podobných zařízení s nižším výkonem Hardwarová náročnost

Downgrade a upgrade downgrade stejný jako v případě Windows Vista v případě že jste vlastníky Win Vista Business nebo Ultimate, můžete zdarma downgradovat na Win XP Professional velmi zajímavá koupě je Win Vista Business >> možnost jak downgradu na Win XP, tak upgradu na Win 7

Downgrade a upgrade přímý upgrade z Win XP případně starších na Win 7 není možný naopak z Win Vista lze v některých případech příjemně upgradovat již nainstalovaný systém se všemi aplikacemi a daty tento upgrade zabere o dost víc času než čistá instalace (až 20hod)

Zkušební verze Windows 7 Veřejná zkušební betaverze leden 2009 RC verze v květnu >> už dnes není k dispozici ke stažení na webu Microsoftu ti co ji stáhli ji mohli bez omezení testovat do března 2010 >> každé 2 hodiny vypínat >> funkčnost úplně skončila v červnu 2010

Edice Win 7 6 edicí až na 2 nejnižší (Starter a Home Basic) mají všechny 32 a 64bitovou verzi Windows 7 Starter Windows 7 Home Basic Windows 7 Home Premium Windows 7 Professional Windows 7 Enterprise Windows 7 Ultimate

Win 7 Starter nejnižší edice nepodporuje grafické rozhraní Aero obsahuje integrované aplikace a funkce, které jsou dnes považovány za standard (podpora více monitorů…) distribuována pouze prostřednictvím OEM licencí

Windows 7 Home Basic určena pro rozvojové trhy (Indie, Mexiko, Brazílie…) pouze částečná podpora rozhraní Aero omezené některé funkce

Windows 7 Home Premium standardní edice, především domácnosti podobně jako v případě Vista nejčastěji instalována na nové počítače obsahuje standardní funkce, podpora dotykového ovládání dostupná i v 64bitové variantě podporující až 16 GB RAM distribuce prostřednictvím OEM i Retail balení

Windows 7 Professional pro menší firmy nebo počítačové nadšence podporuje připojení k serverové doméně správa prostřednictvím vzdálené plochy souborový systém Encrypting File Systém (EFS) a XP Mód 64bitová verze až 192GB RAM distribuce jak OEM tak i Retail

Windows 7 Enterprise určená podnikům a firmám není dostupná volně distribuce prostřednictvím programu Software Assurance formou multilicencí od Professional má navíc šifrovací funkci BitLocker, aplikaci AppLocker, podpora virtuální plochy, bootování z virtuálních disků a podpora jazykových balíčků MUI

Windows 7 Ultimate nejvybavenější a nejdražší edice má stejné vybavení a funkce jako Enterprise možnost zakoupení jako OEM či Retail balení oproti Win Vista nebudou již v tomto případě nabízeny žádné doplňkové funkce ani vylepšení prostřednictvím Windows Ultimate Extras

Windows XP Mode staré aplikace mají často problémy s Win Vista, a nejefektivnější cesta jak to napravit je emulace proto Microsoft vynalezl emulační režim, který dané aplikace spustí "jakoby v prostředí Windows XP“

Novinky ve Windows 7 miniatury ochrana (defender) obrázky (pozadí) miniaplikace (mimo plochu) Windows media player podporuje i DivX a AAC aktualizace (ihned po instalaci)

Novinky ve Windows 7 rychlé poznámky vylepšený WordPad

Klávesové zkratky