Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Druhy kávy Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu TOS dle ŠVP. Jedná se o prezentaci v programu PowerPoint, která slouží k předvedení činností baristy a seznámení se všemi informacemi, které barista potřebuje. Druh učebního materiálu:Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě:HŠ2.A 1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_355
Latte (Latte Macchiato) Latte = italsky mléko Macchiato = italsky flekatý, skvrnitý Neexistuje přesná (jednotná) receptura – můžeme se bavit o poměru mléka/pěny/espressa Proto bych se každého hosta zeptal – podobně jako při objednávání espressa vs. bazénu
Latte (Latte macchiato) 1.připravíme si mléko s mléčnou pěnou a přelijeme do předehřáté sklenice na Latte (bez čárek je gramaticky správně) 2.necháme cca ½ minuty odstát (mléko se oddělí od pěny) a mezitím si připravíme espresso 3.espresso pomalu vlijeme do pěny (nakonec ucpeme díru po kávě lžící pěny )
Vídeňská káva do předehřátého skleněného šálku si připravíme velké espresso nebo překapávanou kávu, na kterou naštříkáme šhelačku (živočišnou!!! )
Alžírská káva vídeňská káva + 2cl vaječného likéru
Křížovka
Řešení křížovky
Zdroje Literatura: VESELÁ, P. Kniha o kávě. Smart Press ISBN: Obrázky: každý obrázek má hypertextový odkaz na zdroj Pozadí: