TP1 vědy o živé přírodě 2255 M€ TP2 informační technologie 3625 M€ TP3 nanotechnologie 1300 M€ TP4 letecký a kosmický výzkum 1075 M€ TP5 bezpečnost a kvalita.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Advertisements

6RP – struktura a základní pojmy Věra Jenčová, Naďa Koníčková Technologické Centrum AVČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Nanočástice – jejich vliv na lidský organismus
Technologické platformy a dopravní výzkum
Implementace flexicurity v ČR STRATEGIE EVROPA 2020 Digitální agenda pro Evropu, Mládež v pohybu, Unie inovací, Integrovaná průmyslová politika pro éru.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
Projekty EU a zámoří (6. RP, strukturální fondy, sociální fondy, DPH u projektů s dotací EU) Michal Krátký.
Výzkum ve FN HK Ing. Karel Antoš, Ph.D. Stáž CEPIN
Finanční zdroje pro oblast zdravotnictví z fondů a programů EU.
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Rámcový program EU pro výzkum a inovace
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Aktuální prioritní grantové možnosti Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
Zkušenosti s evropskými infrastrukturními projekty (ESFRI) a spolupráce v rámci ERIC (European research infrastructure consortium) a související komunikace.
Technologické centrum AV ČR a projekt PACITA Zastoupení EK v ČR 10. července 2012 Lenka Hebáková Oddělení strategických studií Technologické centrum AV.
Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
FP6 tematická priorita „Food“
Financování zdravotnického výzkumu z evropských zdrojů Miloslav Špunda.
Prezentace projektu doktorského studia
Vize 2050 České republiky z perspektivy CBCSD Miroslav Havránek Jiří Vrubel Praha
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Praha, Lékařský dům, výzva priority HEALTH 7. rámcový program EU 2007 – 2013 indikativní témata Judita Kinkorová NCP HEALTH Technologické.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
HORIZONT 2020 rámcový program pro výzkum a inovace ( )
STRATEGIE AV21 Špičkový výzkum ve veřejném zájmu
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy.
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
SIMPLY CLEVER 1 Ing. Vratislav Kulhánek, Dr.h.c. prezident Sdružení automobilového průmyslu ČR předseda dozorčí rady Škoda Auto a.s. Automobilový průmysl.
Universitas semper reformanda? České reformní pokusy v evropských souvislostech Hodnocení kvality vysokých škol Telč,
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
CEITEC – představení centra a možností spolupráce Roman Badík Projektový manažer Brno,
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Horizont 2020 a program Věda se společností a pro společnost
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Charakteristika a nástroje
Vedoucí priority: Prof. RNDr Jaroslav Drobník
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
INOVACE 2017 Petr Očko předseda TA ČR
Stipendia města Ostrava
EU Moravskoslezský kraj a příležitosti budoucí kohezní politiky
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

TP1 vědy o živé přírodě 2255 M€ TP2 informační technologie 3625 M€ TP3 nanotechnologie 1300 M€ TP4 letecký a kosmický výzkum 1075 M€ TP5 bezpečnost a kvalita potravin 685 M€ TP6 udržitelný rozvoj, globální změny a ekosystémy M€ TP7 občané a vládnutí ve znalostní společnosti 225 M€ posilování základů ERA 320 M€ strukturování ERA M€ jaderná energie 1230 M€ horizontální výzkumné aktivity 1300 M€ + JRC 1TP – Life Sciences, genomics and Biotechnology for Health Věra Jenčová – LifeSciHealth NCP

Tematické oblasti 1TP 1pokročilá genomika a její aplikace v souvislosti se zdravím 1.1 základní poznatky a nástroje v oblasti funkční genomiky všech organismů ogenová exprese a proteomika ostrukturní genomika obioinformatika osrovnávací genomika a populační genetika omultidisciplinární přístupy k základním biologickým procesům 1.2 aplikace poznatků a technologií v oblasti genomiky a biotechnologií související se zdravím ovývoj nových, bezpečnějších a účinnějších léků ovývoj nových diagnostik ovývoj nových testů in vitro - nahrazení experimentů na zvířatech ovývoj a testování nových nástrojů pro terapii a prevenci oinovativní postgenomický výzkum s vysokým aplikačním potenciálem

2boj s „hlavními“ chorobami 2.1 aplikačně orientované přístupy genomiky k lékařským znalostem a postupům oboj s kardiovaskulárními chorobami, diabetem a řídce se vyskytujícími chorobami oboj s rezistencí vůči antibiotikům ostudium mozku a boj s chorobami nervového systému ostudium vývoje mozku a procesu stárnutí 2.2 boj s rakovinou 2.3 potírání „hlavních“ nakažlivých chorob souvisejících s chudobou ovývoj nadějných kandidátů na nové očkovací látky, léčebné postupy a mikrobicidy (malárie, tuberkulosa, HIV) ovytvoření programu klinických testů

OTEVŘENÉ VÝZVY (poslední) výzvaVyhlášeníUzávěrkaRozpočet FP LIFESCIHEALTH-6 June/July M€ FP LIFESCIHEALTH-7 June/July M€STREP-SME STREP-SME 30-50% rozpočtu alokováno na MSP

1TP výzva ( / / ) rozpočet M€ (608 / 437 / 540) reakce/evaluace podáno 1443 projektů (538/369/536) vybráno 358 projektů (119 /102/137) úspěšnost 25%) účast ČR podalo návrh238 týmů (107/67/64) ve 195 projektech (76/58/61) úspěšné53 projektů (13/17/23) úspěšnost27% (17/29/38) požadavek 11,8 M€ (2,7/3,4/5,7) + 9 NoE

projekty s CZ účastníky dle tematických oblastí počet projektů %

koordinátoři projektů s CZ výzva koordinátorBENLILUKSEFRDKNOPLITDEGRAT Σ úspěšnost % Počet projektů

successful proposals účast NMS v TP výzva %

2TP informační systémy a technologie (e-health) 3TP nanotechnologie (nanobiotechnologie, biomateriály) 5TP kvalita a bezpečnost potravin (Epidemiologie chorob spojených s potravinami a alergie, vliv potravin na zdraví) INCO – specifický program na podporu mezinárodní spolupráce (oblast zdraví - Veřejné zdravotnictví, epidemiologické studie, nakažlivé choroby, vakcíny) Akce Marie Curie – lidské zdroje a mobilita (školící místa, individuální stáže, podpora a ocenění vynikající vědecké práce, reintegrační granty) specifický program pro MSP (CRAFT) NEST – nové a nastupující vědecko-technické směry další možnosti pro zájemce z oblasti LIFE

7. RP ? , M€ podpora mezinárodní spolupráce oHealth (7 350 M€) oFood, agriculture and biotechnology (2 170 M€) oInformation and communication technologies ( M€) oNanosciences, Nanotechnologies, Materials and new Production Technologies (4 270 M€) oEnergy (2 590 M€) oEnvironment and Climate Change (2 240 M€) oTransport and Aeronautics (5 250 M€) oSocio-economic sciences and the humanities (700 M€) oSpace and Security Research (3 500 M€) Technologické platformy

- propojení výroby, výzkumu, finančního světa, řídicích orgánů a uživatelů při určování výzkumných směrů - mobilizaci soukromých a veřejných finančních zdrojů tak, aby se dalo zrealizovat usnesení Rady Evropy v Barceloně (2002) o financování výzkumu ve výši 3% HDP do r Innovative medicine for Europe Nanomedicine Plant genomics and biotechnology Global animal health Technologické platformy

Děkuji za pozornost