závislost na internetu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Fenomén závislosti na PC
Bezpečně na internetu Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet_bezpecnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
ŽIJEME V DIGITÁLNÍ DOBĚ. SVĚT KOLEM NÁS SE MĚNÍ … MĚNÍ SE NAŠI PŘÁTELÉ? MĚNÍME SE MY? ? ŽIJEME V DIGITÁLNÍ DOBĚ.
Závislost na internetu
Bezpečnost na internetu
Bezpečný internet (Kyberšikana) pozor !!!.
Bezpečnost na internetu! 
JanHekele Bezpečnost na internetu. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel.
Bezpečný internet Je důležité vědět, jak si chránit své zdraví i zdraví počítače a správně a bezpečně se u něj chovat.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Informace a Internet Bohumil Bareš.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Jako kybergrooming se označuje chování uživatelů internetových komunikačních prostředků (chat, ICQ, Skype atd.), kteří se vydávají za jinou osobu s.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
INTERNET základní pojmy pravidla bezpečného užívání internetu
Čas utíká. Život letí. Dálky rozdělují. Děti rostou. Práce přichází a odchází. ŽENY.
Vypracoval: Jiří Novák 9.Třída
Vytvořme společně lepší internet.
VY_32_INOVACE_12 - Závislosti
Bezpečný internet Výpočetní technika.
Kyberšikana Radka Blažková.
Deprese Diagnostika a léčba
Jakub Hanslík můžeme si psát s kamarády můžeme navázat nové kontakty můžeme sdílet své pocity, příhody … můžeme si tam zahrát i hry. máme.
1. Pokud mě někdo na chatu požádá o sdělení adresy a telefonu  Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje 
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ KATEDRA PSYCHOLOGIE
Bezpečnost na internetu
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Pro vlastní bezpečnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
BEZPEČNOST NA INTERNETU
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
VY_32_INOVACE_20_Bezpečnost na internetu Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Popis Předmět: Informatika Ročník: 4. ZŠ praktické
5 P Inex SDA. Inex SDA - Brno Vysíláme dobrovolníky za zkušenostmi na mezinárodní projekty po světě a umožňujeme setkávání různých pohledů na svět, pochopení.
Jak na bezpečný internet?
Bezpečnost na internetu
Happy Chickens Bezpečně na internetu.
Jak na bezpečný internet?
ZŠ a MŠ Prostějov 4.A třída
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Přemýšlej než nasdílíš. Moje soukromí! Nekoukat! Nešťourat! Takto si to ujasnila Koťata z 2. B Rosice.
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
Nová šetření výskytu a podob šikany Centrum sociálních služeb Praha – Pražské centrum primární prevence.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
Bezpečnost na Internetu. Jsi digitální domorodec? Digital natives – digitální domorodci – věková skupina lidí, kteří se v digitálním, internetovém, světě.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
N ÁZEV ŠKOLY : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR : MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY _32_INOVACE_15_NEBEZPEČNÉ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Sebevědomí Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Sebevědomí staví.
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
KYBERŠIKANA.
E – synergie Seznam se bezpečně!
Vývoj člověka Ontogeneze.
Krizová pomoc.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
Školská sociální práce
Drogy – nebezpečí návykových látek
Transkript prezentace:

závislost na internetu N e t h o l i s m u s závislost na internetu na sociálních sítích na hraní her Simona Doleželová, UČO 269593

Ohroženi více muži než ženy - potíže s navazováním vztahů - nové zkušenosti - potřeba někam patřit - pocit sounáležitosti

Příznaky postiženy vztahy rodinné a přátelské negativně ovlivňováno zdraví jedince negativně ovlivněna práce nebo škola zasahováno do trestně-právní oblasti neodtržitelnost od internetu nedodržovaní pitného a stravovacího režimu ignorace okolí a uzavírání se do sebe sama nervozita či agrese při absenci internetu zhoršení sebeovládání potíže při odvykacím stavu zanedbávání ostatních zájmů

Následky odebrání dětí utlučení syna smrt po 50 hodinách hraní sebevražda kolaps po 15 dnech hraní ubití sedmnáctiměsíční dcery vražda matky

Léčení zaheslování počítače psychoterapeut nová náplň života cestování (1 - 3 měsíce) elektrošoky

Prevence Nedávat nikomu adresu ani telefon (nikdy nevíme kdo se skrývá za obrazovkou) Neposílat nikomu po internetu svoji fotografii Nesdělovat nikomu po internetu věk Dbát na to, aby děti nepoužívaly úplná jména Neodpovídat na neslušné nebo vulgární e-maily Nedomlouvat si schůzku po internetu, aniž by o ní někdo další věděl (např.rodiče) Zavést domácí pravidla pro využívání internetu

Bezpečnost dětí na internetu

Dotazník Nejste-li zrovna on-line, přemýšlíte, co budete dělat příště, až budete? Je internet ve vašem hodnotovém žebříčku na jednom z prvních třech míst? Zhorší se vám nálada po tom, co se musíte odpojit od internetu? Zdá se vám, že se hůř soustředíte, nejste-li on-line? Nezdá se vám po odpojení od internetu svět značně neskutečný? Trávíte na internetu stále větší množství času? Potřebujete na internetu stále více času, abyste dosáhli toho, co chcete? Máte nepříjemné psychické, či fyzické pocity po tom, co se odpojíte? Chtěli jste snížit čas, který trávíte on-line, ale nepodařilo se to? Myslíte, že se kvůli internetu vídáte méně s přáteli? Přes nějaké problémy, které jste měli kvůli používání internetu, jste on-line v nezmenšené míře? Omezili jste kvůli internetu nějaké své zájmy? Měli jste kvůli internetu potíže s vykonáváním svých povinností?

Video – Facebook vs. Realita http://www.youtube.com/watch?v=22gUYhzG3iI

Informační zdroje Wikipedia, otevřená encyklopedie, [online]. c2002, poslední úpravy 28. 09. 2012 [cit. 2012-02-10]. URL:<http://cs.wikipedia.org/wiki/Netholismus/> Youtube [online]. c2002, poslední úpravy 28. 10. 2012 [cit. 2012-29-10]. URL:<http://www.youtube.com/> Nebuď oběť! Rizika internetu a komunikačních technologií, o.s., [online]. c2010, poslední úpravy 27. 03. 2012 [cit. 2012-02-10]. URL:<http://www.nebudobet.cz/?page=netholismus/> Zdravi4u.cz, Studio zdraví HEDIS, [online]. c2001, poslední úpravy 13. 01. 2012 [cit. 2012-02-10]. URL:<http://www.zdravi4u.cz/view.php?cisloclanku=2012011301/> Cube, mladí & neklidní, [online]. c2012, poslední úpravy 04. 07. 2012 [cit. 2012-02-10]. URL:<http://www.ycube.cz/clanek/10498/netholismus---problem,-ktery-se-mozna-tyka-i-vas-nebo-vasich-blizkych.html/>