Zdravý životní styl Vytvořila: Michaela Ryšánková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výživa II – alpské lyžování
Advertisements

KAŽDODENNÍ STRAVA Zpracovali: Sklenář Jiří
Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Zdravé stravování Přírodověda 5. ROČNÍK.
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Dny zdraví ZŠ a MŠ Nemojany 1. –
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
??? Kolik jídel by člověk měl denně sníst?
SPÁNEK Ročníková práce Klára Jelínková 6.tř..
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník. SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník.
Název Výživová pyramida
Zdravá výživa Michaela Šrámková.
Příprava stravy v rodině
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI CIZINCŮ
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
„Sami“ si vybíráme cestu zdraví nebo nemoci..
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
Vytvořil: Šimon Rudolf Zdraví životní styl. 2 Chcete-li žít zdraví životní styl musíte vědět co jíte! Správné stravování je důležitým faktorem pro lidské.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Zdravý životní styl Libor Štrohalm.
PREZENTUJÍCÍ Olga Johanidesová Vyhodnocení úkolu hlavního hygienika ČR „Monitoring nabídky stravování v základních školách“ (podklady MZ ČR)
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Zásady zdravého stravování. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví,
ZDRAVÍ ŽIVOTNÍ STYL. S TRAVA Prospívá Cerálie Musli Pe č ivo Ovocné š ť ávy Ty č inky (cukrovinky) Maso Ovoce zelenina I tyto potraviny mohou být škodlivé.
RACIONÁLNÍ VÝŽIVA je taková, která obsahuje optimální množství a poměr makronutrientů (bílkoviny, sacharidy, tuky) i mikronutrientů (vitamíny, minerální.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Specifika podávání stravy, úpravy stravy a kultura stolování v domově seniorů ve Forde. TEREZA SEDLMAYEROVÁ 3.A, DENISA PROCHÁZKOVÁ 2.O.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Základy stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
Zdravý životní styl Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7. tř. ZŠS.
Francie. Francouské jídla Večeře a obědy Deserty.
PÉČE O ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Pravidelný pitný režim! Pohyb na čerstvém vzduchu!
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
16. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
23.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Autor: Mgr. Marcela Holubová
Režim dne I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Autor výukového materiálu: Číslo projektu: Název: Vytvořeno:
VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Sportovní výživa Ing. Babet Linhartová.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
AUTOR: Blanka Petlánová
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Autor: Mgr. Jana Burdzová
Název projektu: Moderní škola Číslo klíčové aktivity: III/2 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Zuzana Měchurová Název.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_17
Název projektu: Moderní škola
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Transkript prezentace:

Zdravý životní styl Vytvořila: Michaela Ryšánková

Snídaně První a hlavní jídlo dne Pečivo , vajíčko , slanina , crealie Káva , čaj , džus , mléko

Před obědem Ovoce , Pečivo , mlék Po obědě Ovoce , sušenky čaj Svačina Před obědem Ovoce , Pečivo , mlék Po obědě Ovoce , sušenky čaj

Oběd Polévka , hlavní jídlo , desert V ČR mezi 11:30 - 14:00 Těstoviny , luštěniny , maso , salát

Lehká Tepelně upravovaná Zapečená cuketa s lilkem , salát Večeře Lehká Tepelně upravovaná Zapečená cuketa s lilkem , salát

Spánek 7 – 8 hodin Dochází k uvolnění svalstva , dýchání se zpomaluje , krevní tlak se snižuje

Sport Součást zdravého životního stylu Posiluj cévní systém , odstraňuje svalovou nerovnováhu , odstraňuje stres

Dostatečně dlouhý Procházky , čtení , pohyb Volný čas Dostatečně dlouhý Procházky , čtení , pohyb

Co škodí lidskému zdraví ? Kouření Nízká pohybová aktivita Nedostatek spánku Nezdravá strava

Děkuji za pozornost