Ročník:1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Advertisements

Zákon o sociálních službách
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
PhDr. Josef Duplinský, CSc. PhDr. Zuzana Hadj Moussová
Klíčová otázka č. 4 Zaměstnanost a práce Pavel Pěnkava 26. – 27. listopadu 2014.
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Psychologie II Sociální psychologie
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_379 Ročník: 2.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Výhody modulu POS Jméno autora:Jaroslav.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Inventář vhodný.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
PÉČE O PRACOVNÍKY.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_364 Ročník: 2.
VY_32_INOVACE_CER_11 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Historie lázeňství - řešení Jméno autora:Mgr.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_375 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_361 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_378 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_362 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_385 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_365
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
Ročník:2. Vzdělávací obor: H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Předběžná příprava potravin Téma: Zpracování.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_367 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_391 Ročník: 1.
Ro č ník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ro č ník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list sklad.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_373 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_393 Ročník: 1.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list rezervace.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Obsah modul REC Jméno autora:Jaroslav.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list kalkulace.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_124
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1151Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_390 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_602 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Změny rozvahových položek.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_PRIJIMACI_POHOVOR_BOTY _PREZENTACE_20 Název školyStřední.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání pro zdravý PředmětZdravověda Tematický.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Závislí jako cílová skupina sociálních služeb. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dvořáček Josef. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Týmová spolupráce při vedení zájmových činností
Kosmetická masáž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
NÁZEV PROJEKTU: ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_591 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY -
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_139
Název projektu: ICT ve výuce
Příjemce podpory – škola:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ČLOVĚK A JEHO ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
Příjemce podpory – škola:
Transkript prezentace:

Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma: JO Hygiena Jméno autora:Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – objasnění pojmu osobní hygiena co vše je potřeba zohlednit v pracovním procesu ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_STO_383

Osobní hygiena

 Péče o zevnějšek  Péče o zdraví  Péče o duši

 Pod základní péčí si každý představí běžnou péči o sebe samého  Čištění zubů,úprava vlasu,koupání,péče o nehty,mytí rukou atd.  Často se stává že jsou mezi námi jedinci kteří tato pravidla nemají osvojena ani v dospělosti  Je zapotřebí taktu a takové kolegy upozornit vhodnou formou na jejich nedostatky

 Názor že vše překryje drahá kosmetika  Či nadměrné používání líčidel  Nebo naopak že deodorant či parfém není pro chlapa  Nebo extravagantní účesy  Či pearcing a tetování  TAK TAKTO TO OPRAVDU NENÍ

 Možná překvapení ale je to pravda  Pokud o sebe v pracovním procesu a i mimo něj nedbáme po zdravotní stránce  Tak následně dochází k oslabení zdravotního stavu  Následkem je neadekvátní pracovní výkon či přímo pracovní neschopnost

 Omezení pracovního výkonu  Tím zkrácený finanční příjem  Následkem je nutnost omezení ostatních aktivit  Jak se vám líbí pohled na smrkajícího číšníka  No a co když nezná papírové kapesníky To jsou často kladené otázky k zachování práceschopnosti

 Zjednodušeně řečeno dbáme o svou psychiku  Pozitivní náladu  Nezatahujeme osobní problémy na pracoviště  Neakceptujeme přítomnost drog a drogově závislých  Netolerujeme i jiné závislosti a neadekvátní projevy na pracovišti

 Je třeba si uvědomit že naše problémy a vše již zmíněné – obtěžuje naše okolí  Naopak nepříjemné projevy ze strany našeho okolí nepříznivě ovlivňují nás  Důsledkem je ztráta důvěry či dokonce zaměstnání

 Co rozumíme pod pojmem osobní hygiena  Do jakých oblastí jedince zasahuje  Co je třeba dodržovat  Jaké jsou možné důsledky při nedodržení uváděných zásad

 id=xkSx9XO22GrdbM:&imgrefurl= %3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D233: %26catid%3D92: %26Itemid%3D152&d id=xkSx9XO22GrdbM:&imgrefurl= %3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D233: %26catid%3D92: %26Itemid%3D152&d  id=zv5MMRRunYAKIM:&imgrefurl= 597_GIFY_- _LID%25C3%2589&docid=w27L0lnOyTeZRM&imgurl= id=zv5MMRRunYAKIM:&imgrefurl= 597_GIFY_- _LID%25C3%2589&docid=w27L0lnOyTeZRM&imgurl=  yWQB_aP2nFS3M:&imgrefurl= ryma-muze-byt-pri-jednani-s-klientem-problem &docid=lYRwQWgMj1IDmM&imgurl= yWQB_aP2nFS3M:&imgrefurl= ryma-muze-byt-pri-jednani-s-klientem-problem &docid=lYRwQWgMj1IDmM&imgurl=  bm=isch&tbnid=e--45Cd8FDDxRM:&imgrefurl= bm=isch&tbnid=e--45Cd8FDDxRM:&imgrefurl=  n%C3%AD&start=127&hl=cs&tbm=isch&tbnid=9B_26fHpVuqk9M:&imgref url= n%C3%AD&start=127&hl=cs&tbm=isch&tbnid=9B_26fHpVuqk9M:&imgref url=