Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:"— Transkript prezentace:

1 METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_9.2.12 Jméno autora: Mgr. Lenka Koritenská Datum, období kdy byl vytvořen: Název práce: Šokové stavy Předmět, pro který je VM určen: Přírodověda Ročník, pro který je VM určen: 4. ročník Časová dotace: 1 hod Vzdělávací oblast, tematický okruh, téma: Zdraví a hygiena – šokové stavy Metodický list, anotace- výstižný popis způsobu použití VM ve výuce: Tento materiál slouží k výkladu a procvičení zásad první pomoci. Pomůcky:

2 Šokové stavy První pomoc

3 Co je to? Šok je nepříznivá reakce organismu na situaci, kdy tkáně trpí nedostatkem kyslíku a živin. Nejčastější příčinou je velká ztráta krve.

4 První pomoc – 5 T Teplo Ticho Tekutiny Tišení bolesti Transport

5 Rady: Nepodáváme nic k pití, pouze otíráme obličej
Nikdy nepodáváme léky na bolest Neodnášíme pacienta sami

6

7 Autor prohlašuje, že tento materiál je jeho prací, nebo je stažen z uvedených zdrojů.


Stáhnout ppt "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:"

Podobné prezentace


Reklamy Google