1 Srovnání česko-francouzská stáž ORGANIZACE. www.econ.muni.cz DOBA REALIZACE STÁŽÍ ČESKÁ 1 měsíc -termínu realizace ponechána volnost – možnost absolvovat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
Spolupráce v rámci projektu Safety AGENT
Erasmus na PřF UK v Praze
 Mgr. Erika Konupčíková 2012/2013.  Docházka Student musí být přítomen na: min. 75% výuky (tj. 9 z 12 lekcí) Pokud student nesplní požadovanou docházku,
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Fond mikroprojektů Euroregionu Silesia Závěrečný seminář INTERREG IIIA ČR-Polsko , Olomouc, Hotel Flóra.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
ECTS a Ostravská univerzita v Ostravě
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Realizace Vnitřních grantů Obecné informace k realizaci projektu/harmonogram Realizace začíná podáním návrhu na přiznání stipendia na GO, podávat.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU Studijní a zkušební řád doktorského studia, doporučený postup studia Doc. Dr. Ing. Zdeněk Havlíček.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 7. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
1 Pracovní náplň českých stáží. Stáže 1. Krajská agentura pro zemědělství a venkov MZe ČR Kraj Vysočina 2. Odbor mezinárodních vztahů,
Příprava stáže, kontaktování institucí Tereza Řehořová. Štěpánka Silná
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Stipendia – Pracovní stáže
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Vypracovaly: Vendula Hrstková Petra Skaláková Jana Knapešová
Srovnání francouzské a české stáže – organizace. I.ČESKÁ STÁŽ.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
ČESKO-FRANCOUZSKÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM VEŘEJNÉ SPRÁVY - MASTER FRANCO-TCHEQUE D’ADMINISTRATION PUBLIQUE.
Markéta Tomanová. Obsah Povinnosti Výhody (kurz)
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Pracovní stáže v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 24. dubna 2014.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Erasmus Slovensko - Nitra.
Nadace Rotary Distriktní granty
Erasmus+ kreditové mobility mimo EU Mgr. Zuzana Zmeškalová Bc
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Bc. Tomáš Lády, Bc. et Bc. David Gurník
Pracovní stáže
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Informační schůzka k programu
Kreditní systém studia
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Transkript prezentace:

1 Srovnání česko-francouzská stáž ORGANIZACE

DOBA REALIZACE STÁŽÍ ČESKÁ 1 měsíc -termínu realizace ponechána volnost – možnost absolvovat jí kdykoliv během celého prvního roku, nepozději však do konce prázdnin FRANCOUZSKÁ 3 měsíce -pevně dán termín realizace stáže, tj. září – listopad Zápatí prezentace2

ZAJIŠTĚNÍ STÁŽE ČESKÁ studenti si stáž zajišťují sami, nezávisle na univerzitě výběr stáže zavisí čistě na studentovi FRANCOUZSKÁ stáž je studentům zajištěna prostřednictvím univerzity (MU a IPAG) student nemá na výběr stáže příliš velký vliv (pouze vyplnění Fiche synthétique a CV) = zajištění stáže bez větších starostí 3

ORGANIZACE PŘED ZAPOČETÍM STÁŽE ČESKÁ Dokumenty: -dokument o přijetí na stáž -dokument o absolvování stáže se závěrečným hodnocením garanta student od počátku komunikuje s organizací sám FRANCOUZSKÁ Dokumenty: -Training agreement -Žádost o přiznání stipendia -Finanční smlouva -Žádost o ubytování na kolejích v Rennes průvodní komunikace s organizacemi prostřednictvím univerzity po přidělení stáže: instrukce až na stáži (výjimečně před stáží) Komunikace zajištěna prostřednictvím univerzity Zápatí prezentace

ORGANIZACE V PRŮBĚHU STÁŽE ČESKÁ pouze mezi studentem a institucí = bez zásahů univerzity FRANCOUZSKÁ pouze mezi studentem a institucí = bez zásahu univerzity (IPAGu) případná komunikace instituce a školy probíhá taktéž prostřednictvím studenta Zápatí prezentace5

ORGANIZACE PO UKONČENÍ STÁŽE ČESKÁ Dokumenty: -Potvrzení o absolvování stáže vypracování závěrečné zprávy (20 str.): - Obhajována před komisí složenou ze zástupců české univerzity a garantů přijímající instituce (pokud se chtějí zúčastnit) FRANCOUZSKÁ Dokumenty: -Confirmation of placement period (pro MU) -Fiche d’évaluation de stage (pro IPAG) vypracování závěrečné zprávy (20 str.): - Obhajoba před komisí složenou ze zástupců MU a IPAGu, za přítomnosti garanta stáže Zápatí prezentace6

DODATEK ČESKÁ STÁŽ česká stáž trvá pouhý měsíc, mezi nastoupením na stáž a jejím formálním ukončením však může uběhnout i více než rok FRANCOUZSKÁ STÁŽ od nastoupení na stáž k jejímu formálnímu ukončení uběhnou tři měsíce, obhajoba se koná poslední den stáže Zápatí prezentace7

Děkujeme za pozornost VYPRACOVALY: ČÍŽKOVÁ Jana CHLUMOVÁ Lucie MIKUNDOVÁ Markéta OSTRČILOVÁ Kristina POKORNÁ Jana Zápatí prezentace8