Ivana Francová, SOU Liběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda 230 277 01 Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0974 Šablona: Výuková prezentace Předmět: Technologie Název materiálu: Polevy Autor: Bc. Ivana Francová Ověřeno ve výuce dne: 21. 5. 2013 č. hodiny 112 Třída: 1. K Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám VY_52_INOVACE_TECH.1.15 Ivana Francová, SOU Liběchov
Ivana Francová, SOU Liběchov Polevy Ivana Francová, SOU Liběchov
Ivana Francová, SOU Liběchov Polevami a krémy vylepšujeme vzhled a chuť moučníků, řezů i dortů. Nanášíme je vždy pouze na řádné vychladlé korpusy a dotíráme je až do krajů zabraňují vysychání výrobku a také ho zvláčňují Ivana Francová, SOU Liběchov
Ivana Francová, SOU Liběchov
Ivana Francová, SOU Liběchov Poleva citronová Poleva kakaová Bílá poleva Bílková poleva Čokoládová poleva Kávová poleva Rumová poleva Máslová poleva Ivana Francová, SOU Liběchov
Ivana Francová, SOU Liběchov čokoládová poleva Výrobek s obsahem kakaa kakaové boby, které prošly procesem kvašení, pražení a mletí kakaová sušina (kakao), kakaové máslo (tuk) a samozřejmě nezbytný cukr zdobení moučníků, dezertů, šlehačkových pohárů. Ivana Francová, SOU Liběchov
Ivana Francová, SOU Liběchov Čokoládovou polevu připravíme z osmdesáti gramů stoprocentního tuku a deseti deka čokolády na vaření Ivana Francová, SOU Liběchov
Ivana Francová, SOU Liběchov
Čokoládová tuková poleva Pro zdobení kornoutkem, cukrářským sáčkem a "k malování" potřebujeme čokoládovou polevu tužší a neroztékavou Pokud je poleva řídká, stačí ji zakápnout cukrovým rozvarem nebo vodou Ivana Francová, SOU Liběchov
Krásně lesklá čokoládová poleva pár zásad: čokoláda se při rozpouštění nesmí přehřát při rozpouštění neustále mícháme při polévání a zdobení se snažíme, aby mělo cukroví pokojovou teplotu, nenanášíme horkou polevu na vychlazený výrobek polevu necháváme zaschnout pozvolna Ivana Francová, SOU Liběchov
Ivana Francová, SOU Liběchov
Ivana Francová, SOU Liběchov