METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Od eTwinningu Od eTwinningu Národní konference eTwinning, Most, 11. května 2012 k eTwinningu? k eTwinningu?
 Vybraný scénář : Observe and create a resource  Třídy: 2.A a 3.B  Věk žáků: let  Vyučovací předmět: španělský jazyk (úroveň A1 – A1+)  Téma/
Projekt An Apple Pavla Sedlářová.
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
E-learningové kurzy BC Primary Essentials TKT Essentials Learning Technologies for the Classroom CLIL Essentials.
Interaktivní Evropa děti pro děti
Inovace vzdělávacího programu Zahradní a krajinná tvorba Projekt OPVK, oblastní podpora 2.1.
Ústřední knihovna FSS MU ÚK FSS MU, místnost 1.30, Martin Krčál Sociální sítě sdílejte, komunikujte a spolupracujte online.
Brno, 2009 Projekty spolupráce na dálku. Brno, 2009 Kdo Vás bude seminářem provázet? Elena Tomanová Střední škola inf. technologií a sociální péče školitelka.
Vítejte na v Táboře. Národní podpůrné středisko Miroslava Filipi Dílnou vás budou provázet Miroslava Borovcová
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Metodický seminář eTwinning pro pokročilé. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
ETwinning 19. října 2006 Jakub Černoch. Obsah co je to eTwinning co je to eTwinning národní podpůrné středisko národní podpůrné středisko charakteristika.
Týmová spolupráce s využitím Google Code
Celostátní síť pro venkov
Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.
Cesta k modernímu vzdělávání
Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Komunita evropských škol Projekty spolupráce na dálku eTwinning NSS Metodický seminář eTwinning.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Jarní eTwinningová kampaň Přihlašte se na pracovní ploše.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.
Úvod do eTwinningu Datum. Koncepce eTwinningu Co je to „komunita“?
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
ETwinningový Webinář „Jak efektivně zažádat o Quality Label“
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
Ivana Brabcová. ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra (SK) Stanislava Bojkovská Šk.rok 2005/2006  Projekt probíhal v německém, českém, slovenském jazyce.  Naším.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Projekt ATIS4all Asistivní technologie a inkluzívní řešení pro všechny Mgr. Marie Svobodová, MV ČR Workshop k asistivním technologiím Praha, 23. listopadu.
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
© Radek Maca1 SCO 2005, Radek Maca odbor 55 - SIPVZ SIPVZ a nový školský zákon.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2008/2009. Struktura a design IS MU Jedinečný Informační systém v ČR Jedinečný Informační systém v ČR Desetitisíce uživatelů.
KA 02 - Mentoring Ing. Jiří Pešan manažer KA 02. Mentoring Hlavním cílem této aktivity je zajistit škole a jejím pedagogům metodickou a technickou podporu.
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/  Žadatel projektu: Blažek & Blažek,
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
ÚVOD Legislativní vymezení činnosti ČŠI § 173 – 176 Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Hrajeme si s eTwinningem PRAMEŇÁCI, ZŠ A MŠ PRAMENY, KARVINÁ.
Psát není tak složité, aneb pojďte s námi tvořit Metodický portál.
[ 1 ] MUDr. Tomáš Boráň Seminář oddělení klinického hodnocení, SÚKL, a © 2011 Státní ústav kontrolu léčiv Webové stránky SÚKL pro potřeby.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Aktivita „Návštěvy škol“ ICT podpora Seminář Praha 27. května 2010.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
ETwinning Mgr. Hýlová Vladimíra.
Role KOUS Vysočina v projektu
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Rozvoj výuky cizích jazyků
VIRTUÁLNÍ HOSPITACE Autentické videozáznamy vyučovacích hodin
Příprava operačních programů
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Výstupy Publicita Obavy Spolupráce ZoR ŠABLONY
konference Jak se žije malotřídkám Praha
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2

eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol

Ivana Brabcová Pavla Sedlářová Vaši lektoři …

Cíle semináře … Nástroje pracovní plochy = Desktopu. Twinblog Práce s TwinSpace Práce s nástroji na internetu Výstupy a prezentace Certifikát kvality

Elena Tomanová- Eurodetectives Přestavení – dle popisů hledání členů týmu na fotografii Skupinové prezentace školském systému s kvizem Dle originální anglické soutěže Cluedo vytvoření vlastních detektivních příběhů. Práce s pracovními listy. Tvorba videí, dialogů. Hledání řešení detektivek od partnerů.

Projekt ve škole Principy projektového vyučování Orientace na problém Orientace na výstup Mezioborovost Zájem žáka/studenta Spojitost s realitou Co je třeba si uvědomit Proč budeme projekt dělat. Jaké máme podmínky pro realizaci projektu, včetně technických. S jakou podporou můžeme počítat. Jakou partnerskou školu si vybereme. Jaký stanovíme harmonogram projektu. Jak zhodnotíme projekt a jak předáme získané zkušenosti z práce na projektu ostatním. Jak zajistíme publicitu projektu.

Projekt eTwinning Ocenění Informace, nápady, příklady Hledání partnera, diskuse o projektu Registrace školy Registrace projektu Spolupráce Hodnocení

Mezinárodní portál Možnost registrace Zdroj inspirace (galerie, projektové balíčky, moduly) Vyhledávání partnerů Prostor pro komunikaci evropských škol Vstup do virtuálního prostoru pro spolupráci (Desktop, TwinSpace)

Projekty Uzavření nového projektu Přehled běžících a uzavřených projektů Certifikáty, úpravy projektů Vstup na TwinSpace a Twinblog

Twinblog – Deník projektu Deník – blog projektu Průběžné informace o novinkách a změnách v projektu Zveřejňování výstupů z projektu, fotografií, odkazů …

TwinSpace Soukromý a bezpečný prostor pro spolupráci učitelů a žáků Úložiště souborů (archiv, fotogalerie) Komunikační nástroje (Forum, Blog, Chat) Možnost zveřejnit výstupy z projektu

Přihlášení do TwinSpace Učitelé mají přístup ze své Pracovní plochy – sekce Projekty. Žáci a hosté přes odkaz Login a heslo pro potřeby školení: twinspace1, twinspace2, … twinspace18 etwinning

Děkujeme za pozornost.