Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a kariérového poradenství Adresa: Jungmannova.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2. INFOSCHŮZKA s 1. ročníky akademický rok 2009/2010.
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Přijímací řízení.
EURES Evropské služby zaměstnanosti
Studentská PARDUBICE 2
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Terénní sociální práce
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Sněmovní tisk 1046 Legislativní komise RVŠ. Sněmovní tisk 1046 Sněmovní tisk 746/3 Obsah: –řešení ubytovacích stipendií pro studenty soukromých vysokých.
Koordinace dávek v nezaměstnanosti
EURES – vaše práce v Evropě
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
2. infoschůzka.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Vnitřní oponentní řízení rozvojových projektů ZČU za rok 2011 INKLUZE-11: Systém podpory znevýhodněných studentů: Podpora integrace zdravotně handicapovaných.
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Seminář se uskuteční ve dvou sekcích (1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ) a bude zaměřen.
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Výuka probíhá od do (5 týdnů výuky)  Předměty se zakončují od 28.
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Legislativa..(zákon o vysokých školách, školský zákon), vnitřní.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Výuka probíhá od do (5 týdnů výuky)  Předměty se zakončují od 28.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Nezapomeňte si do zažádat o ubytovací stipendium!  Při podávání žádosti je nutné.
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Personální strategie mezinárodní firmy
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Stipendia a poplatky Pavel Buriánek Kateřina Hovorková Univerzita Karlova v Praze.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Fakulta zdravotnických studií
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Liberecký inspektorát ČŠI
Studijní program Ošetřovatelství
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Přírodovědecká fakulta UJEP
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a kariérového poradenství Adresa: Jungmannova 3, 306 14 Plzeň Telefon: 377 631 350 - 4 ipcentr@rek.zcu.cz www.ipc.zcu.cz Provozní doba: Pondělí – Čtvrtek: 9.00 – 16.00 Pátek: 9.00. – 12.00

Informační a poradenské centrum ZČU Uchazeči Stávající studenti Studijní poradenství Sociální poradenství Psychologické poradenství Právní poradenství Kariérové poradenství Absolventi

Informační a poradenské centrum ZČU INFORMAČNÍ SLUŽBY, ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ PORADENSTVÍ orientace studenta při přechodu na vysokou školu seznámení se zázemím vysoké školy pomoc při řešení studijních problémů spolupráce se studentskými organizacemi poskytování informací o studijních možnostech poskytování informací o přijímacím řízení poskytování informací o přípravných kurzech spolupráce s výchovnými poradci na středních školách Provoz: pondělí - čtvrtek od 9.00 do 16.00 pátek od 9.00 do 12.00

Informační a poradenské centrum ZČU PORADENSTVÍ K POPLATKŮM ZA STUDIUM, PORADENSTVÍ K UBYTOVACÍM A SOCIÁLNÍM STIPENDIÍM pomoc při řešení otázek týkajících se poplatků za studium pomoc při řešení otázek týkajících se ubytovacích a sociálních stipendií Provoz: pondělí 10.00 – 14.00 středa 10.00 – 16.00 čtvrtek 10.00 – 14.00 Případně mimo termín po domluvě: u-stip@service.zcu.cz s-stip@service.zcu.cz poplatky@service.zcu.cz

Informační a poradenské centrum ZČU SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ poskytování informací k sociálním stipendiím, vedení agendy k sociálním stipendiím poskytování informací k ubytovacím stipendiím, vedení agendy k ubytovacím stipendiím poradenství pro zdravý životní styl výklad sociálních předpisů možnosti a podmínky zaměstnání během studia problematika studentských rodin poskytování informací k problematice zdravotního pojištění, státního sociálního zabezpečení Provoz: individuálně na základě e-mailové dohody

Informační a poradenské centrum ZČU Poradenství pro nezvýhodněné studenty poradenství pro znevýhodněné uchazeče pomoc znevýhodněným studentům s integrací koordinace asistenčních služeb provoz půjčovny technických pomůcek Provoz: středa 13,00 – 15,00

Informační a poradenské centrum ZČU PSYCHOLOGICKÉ PORADENSTVÍ pomoc při řešení složitých životních situací pomoc při řešení možnosti osobnostního rozvoje a sebepoznání, problematiky mezilidských vztahů pomoc při řešení otázek krizové intervence, zneužívání, alkoholových a drogových závislostí, gamblerství aj. Provoz: čtvrtek od 16.30 do 17.45

Informační a poradenské centrum ZČU PRÁVNÍ PORADENSTVÍ pomoc při řešení právních otázek (zejména v oblasti práva občanského, rodinného, pracovního) výklad právních předpisů pracovně-právní problematika Provoz: úterý od 8.00 do 10.00

Informační a poradenské centrum ZČU KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ pomoc při přípravě na vstup do zaměstnání kontakty s potenciálními zaměstnavateli, vytváření podmínek pro spolupráci s firmami již během studia zajištění praxí, stáží, krátkodobých profesně adekvátních pracovních příležitostí pro studenty organizace seminářů, tréninků a workshopů tržně vyžadovaných znalostí a dovedností (tj. profesně- personální příprava studentů) orientace v možnostech celoživotního vzdělávání Investice do rozvoje vzdělávání

Informační a poradenské centrum ZČU KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ 1. října 2009 od 13,00 hod. na téma „Organizace ZČU“ 8. října 2009 od 13,00 hod. na téma „Legislativa ZČU“ http://www.ipc.zcu.cz Investice do rozvoje vzdělávání

Informační a poradenské centrum ZČU Podmínky získání ubytovacího stipendia Student studuje v prezenční formě bakalářského, magisterského, navazujícího magisterského nebo doktorského studijního programu Student studuje v prvním studijním programu Student nepřekročil standardní dobu studia ve studovaném studijním programu Student nemá místo trvalého pobytu v okrese, v němž je místo jeho studia Student musí svůj zájem o stipendium projevit vyplněním elektronického formuláře Splnění stanovených podmínek se ověřuje na základě údajů z matriky studentů a z informačního systému Studijní agenda (IS/STAG). Výplata stipendia probíhá vždy za každé uplynulé čtvrtletí.

Informační a poradenské centrum ZČU Podmínky pro získání sociálního stipendia Nárok na stipendium přiznávané v případech tíživé sociální situace, tj. na tzv. sociální stipendium, má podle zvláštního právního předpisu (§ 17 odst. 2 zákona 117/1995 Sb.) student v případě, jestliže rozhodný příjem v rodině zjišťovaný pro účely přídavky na dítě nepřevyšuje součin částky životního minima rodiny a koeficientu 1,5 Splnění této podmínky je student povinen prokázat originálem nebo úředně ověřenou kopií písemného Sdělení pro účely přiznání stipendia Student musí svůj zájem o stipendium projevit vyplněním elektronického formuláře O přiznání sociálního stipendia rozhoduje rektor. Výši sociálního stipendia stanoví zákon.

Informační a poradenské centrum ZČU Důležité kontakty: Stipendijní řád ZČU http://legislativa.zcu.cz/ven/stipendia.pdf Sociální stipendium: http://socstip.zcu.cz/ Ubytovací stupendium: http://ubytstip.zcu.cz/

Informační a poradenské centrum ZČU POPLATKY ZA STUDIUM V souladu s § 58 odst. 3 a 4 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) vzniká Západočeské univerzitě v Plzni povinnost vybírání poplatků za studium. Jedná se o 2 druhy poplatků: Poplatky podle započítávání doby studia rozhodné pro stanovení poplatku podle § 58 odst. 3 zákona Poplatky podle započítávání absolvovaného studia podle § 58 odst. 4 zákona

Informační a poradenské centrum ZČU Důležité kontakty: Zákon č. 111/1998 Sb. (vysokoškolský zákon) http://www.msmt.cz/uploads/soubory/zakony/VKZakon_uplnezneni_552.pdf Studijní a zkušební řád ZČU: http://legislativa.zcu.cz/ven/studijni.pdf

Kontaktní informace ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI Informační a poradenské centrum Jungmannova 3 306 14 Plzeň tel.: 377 631 350 - 4 e-mail: ipcentr@rek.zcu.cz web: http://www.ipc.zcu.cz

DĚKUJI ZA POZORNOST

Informační a poradenské centrum ZČU Poplatky podle započítávání doby studia rozhodné pro stanovení poplatku podle § 58 odst. 3 zákona Standardní doba studijního programu zvětšená o jeden rok a její překročení se vztahuje vždy k aktuálně studovanému studijnímu programu. Do rozhodné doby studia studenta pro stanovení poplatku podle § 58 odst. 3 zákona se započítává doba studia v předchozích bakalářských a magisterských studijních programech podle zákona na veřejné vysoké škole (na soukromé vysoké škole pouze v případě, že toto studium bylo podporováno dotací ze státního rozpočtu České republiky), které byly ukončeny jinak než řádně podle § 45 odst. 3 nebo 46 odst. 3 zákona.

Informační a poradenské centrum ZČU Poplatky podle započítávání absolvovaného studia podle § 58 odst. 4 zákona: Za absolvování bakalářského nebo magisterského studijního programu pro stanovení poplatku za studium podle § 58 odst. 4 zákona se považuje absolvování bakalářského nebo magisterského studijního programu podle § 55 zákona (řádné ukončení studia absolvováním studijního programu) na veřejné vysoké škole v České republice, na soukromé vysoké škole však pouze v případě, že toto studium bylo dotováno prostředky ze státního rozpočtu České republiky ve výši, obdobné dotaci studia na veřejných vysokých školách. Za absolvování se též považuje absolvování studia na vysoké škole v zahraničí, pokud toto studium studenta bylo podporováno stipendiem z prostředků státního rozpočtu České republiky. Pokud celková doba dalšího studia překročí standardní dobu, stanoví škola poplatek dle odstavce 3.