Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
O PYŠNÉM NETOPÝROVI– vyjmenovaná slova po P
Advertisements

Vyjmenovaná slova P Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO P a slova příbuzná.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.16 Název pro školu:
VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
Opakujeme vyjmenovaná slova P-S-V-Z
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Opakujeme pravopis. Vyjmenovaná slova.
Vyjmenovaná slova.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
O pakování vyjmenovaných slov po M a P Mgr. Vladimíra Mikulášková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_210.
VYJMENOVANÁ SLOVA. VYJMENOVANÁ SLOVA pýcha klopýtat pytel třpytit se pysk zpytovat netopýr pykat slepýš pýr pyl pýřit se kopyto čepýřit se.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
Mgr. Vladimíra Mikulášková
VYJMENOVANÁ SLOVA P.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_317_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
TÉMA: VYJMENOVANÁ SLOVA PO P Vytvořila: Mgr
ICT ČJ VS po P Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
Vyjmenovaná slova.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět: Český jazyk Ročník: 4.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
VYBER SPRÁVNOU VĚTU K DANÉMU OBRÁZKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Gřundělová. Dostupné z Metodického portálu.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Logické úlohy z matematiky pro 2. ročník
BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
VYJMENOVANÁ SLOVA PO P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
V YJMENOVANÁ SLOVA PO L Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
VYJMENOVANÁ SLOVA PRO TŘEŤÁKY S KÁŤOU A PETREM AHOJ, KLUCI A HOLKY! Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název školyPlavská škola AutorMgr. Jana Kneřová NázevVY_52_INOVACE_10_ČJ_Vyjmenovaná slova po P a jejich význam - 1 Téma Číslo projektu Anotace ČJ 3 CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Opakování vyjmenovaných slov po p Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Anotace: prezentace slouží k procvičování vyj. slov
Vyjmenovaná slova po B, L, M, P
VYJMENOVANÁ SLOVA PRO TŘEŤÁKY S KÁŤOU A PETREM
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
Vyjmenovaná slova P Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Začínáme s podstatnými jmény I
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň- Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor Iva Zemanová Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň – Božkov.
Sýr a myška Na snímcích 2, 3, 4 a 5 jsou kartičky určené k vystřižení a zalaminování. Dítě pracuje dle pokynů: Podej mi myšku, která je vedle sýra atd.
Interaktivní procvičování barev a paměti na tvary těles.
Vyjmenovaná slova po P Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_A__10_Vyjmenovaná slova.
Procvičování vyjmenovaných slov
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Jana Kuhnová Datum: Název: VY_32_INOVACE_08_ČESKÝ JAZYK
I-Čj-5 Vyjmenovaná slova po
Najdi dva stejné obrázky
SLOVNÍ ÚLOHY PRO PRVŇÁČKY
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Grafy pro malé školáky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Magdalena Málková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Cvičení na vyjmenovaná slova po B
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Vyjmenovaná slova bludiště VY_32_INOVACE_18
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_16_12_vyjmenovaná slova
Vyjmenovaná slova po P.
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Na které písmenko začíná obrázek?
VYJMENOVANÁ SLOVA.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
ČÁSTI TĚLA Potřebné věci Autor © Žaneta Prošková
Transkript prezentace:

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. PÍŠEME I/Í, NEBO Y/Ý? Opakování psaní i/í, y/ý ve vyjmenovaných slovech Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

! 1. ÚKOL Doplňuj i – í, y – ý po b ve větách: r n ě i í y ý Doplňuj i – í, y – ý po b ve větách: Rána b – vají ob – čejně chladná. Hb – té děti b – ly na ranní rozcvičce. Nejvíce jich b – lo z Přib – slavi. Alena rozcvičku odb – la. Jirka je b – strý chlapec. Baví ho vyb – jená a rád sb – rá známky. Bab – čka b – dlí v B – střici. Bab – ččina b – lá kočka běhá hb – tě po dvoře. V neděli b – váme ob – čejně na výletě. Pob – t v přírodě je příjemný. Líb – ly se nám louky plné b – linek. Hodiny odb – ly poledne. Včera b – la neděle. Hraje na b – cí nástroje. ý y i y y y y y í í i y y i í i ý y y i i y y i

! 2. ÚKOL Doplňuj i – í, y – ý po l ve větách: b o r n ě i í y ý Doplňuj i – í, y – ý po l ve větách: Náš dědeček nedosl – chá. Kočka chodí nesl – šně. Žába skočila do bl – zkého rákosí. Na l – stech se bl – ská rosa. L – ska je vodní pták s l – sinou na čele. L – pové květy voní. L – tko je sval na noze. Pod kůrou stromů je l – ko. Pl – š je látka. L – šaj je noční motýl. Drahokam se bl – ská. Sklo se na slunci bl – ští. Z pl – nárny se rozvádí zemní pl – n pl – novodem. B – lo sl – šet rachot bl – žící se bouře. Prudký l – ják ustál. L – dé z bl – zkého okolí vezou do ml – na seml – t obilí. y ý í i y ý y i ý ý y i ý y y y y y y í i i í ý í

! 3. ÚKOL Doplňuj i – í, y – ý po m ve větách: b o r n ě Doplňuj i – í, y – ý po m ve větách: M – už jsme ten úkol splnili. M – slíš, že to dokáže? Um – vadlo je čisté. Dej m – jablíčko i hrušku. M – j si ruce před každým jídlem. M- ška se m – hla podél zdi. M – sto u okna je prázdné. Jitka sm – kala svetr po zemi. Na zemi leželo několik sm – tek. Litom – šl je zajímavé město. Koupila jsem m – dlo a několik ručníků. M – rka má kamarádku M – lu. Kolik bonbonů m – dáš? M – lit se je lidské. Petra udělala jen několik om – lů. Nachom – tl jsem se u toho. y y y i y y i í ý í y ý i í i ý y ý

4. ÚKOL Spoj vyjmenovaná slova po p se správnými slovy v jiném tvaru nebo slovem příbuzným. pýcha pytel pysk netopýr slepýš pyl kopyto klopýtat třpytit se zpytovat pykat pýr pýřit se čepýřit se netopýří pyšný slepýšem pytlíček kopýtko pylová pysky třpyt klopýtnutí pýrem načepýřit se pýří se pykám zpytuješ

Najdi slova vyjmenovaná v jiném tvaru a slova příbuzná. 5. ÚKOL slova v jiném tvaru slova příbuzná Najdi slova vyjmenovaná v jiném tvaru a slova příbuzná. Správně je označ. klopýtnutí slepýšem mlýnský byla netopýří zpytuješ pykám pýrem pysky pyšný načepýřit se třpyt pytlíček kopýtko pýří se pylová

! 6. ÚKOL Doplňuj i – í, y – ý po s ve větách: b o r n ě Doplňuj i – í, y – ý po s ve větách: Můj s – n se jmenuje Adam. Mirek měl kašel a s – pal. Nas – pal jsem ptáčkům zrní do krmítka. Zápasník měl velkou s – lu. Koupila jsem s – rovou pomazánku. S – rky nepatří dětem do ruky. Uslyšeli jsme s – čka. Podej mi s – to na písek. S – kora byla v krmítku a ochutnávala s –rový lůj. Foukal s – lný vítr z hor. Květiny ve váze pomalu us – chaly. Ve škole jsme se učili o s – slovi. Venku začal podzim a bylo velmi s – chravo. S – mona je moje spolužačka. S – náček v postýlce klidně spal. y y í í ý i ý í ý y i y y y i y

Hoď sněhové koule na slova vyjmenovaná 7. ÚKOL Hoď sněhové koule na slova vyjmenovaná v jiném tvaru. vy, vysokého, výška, výskot, povyky, vytí, vyje, vysoká, zvykáš, vyžle, žvýkačka, žvýkáme, výři, vydří, vyskakovat, žvýkání, vysoké, povyku, výt, přežvykovat, výskají, zvykáme, výskání, výheň, výhně, nevýskat, přivykat, výskáte, žvýkají, vystrkuje, vydrou

8. ÚKOL Najdi na sněhulákovi chybu. brzičko brzyčko Ruzyně jazik jazyk nazývat

9. ÚKOL bydlíš nábytek nábitek mlýnský vzlykot vzlikot pýcha netopýří Vyhledej a oprav chyby. bydlíš nábytek nábitek mlýnský vzlykot vzlikot pýcha netopýří netopíří vyprávět viset vymýtit vimýtit brzy brzičko brzyčko přivírat

Diktát si společně s paní učitelkou přečtěte a pak 10. ÚKOL A na závěr? DIKTÁT! Diktát si společně s paní učitelkou přečtěte a pak samostatně napište. Viktor vysvětloval Mirkovi různá vyjmenovaná slova, potom Mirek psal: čistý byt, dobyl hrad, pták lyska, keř líska, blízká mýtina, dlouhé lýko, dej mi lepidlo, slepíš papír, my budeme psát, míč zmizel, pichlavé trní, neplýtvej jídlem, zablýsklo se, unaveně zíval, zítra večer, dobrý sýr, viděl výra. Ať se vám diktát podaří!

Zdroj obrázku: [cit. 2009-27-01]. Dostupné pod licencí Public Domain – na http://www.clker.com/, http://www.clker.com/clipart-6994.html