Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová."— Transkript prezentace:

1 Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová Základní škola a Mateřská škola Větřní Školní 232 382 11 Větřní Téma hodiny: Vyjmenovaná slova P –kopyto,klopýtat,třpytit se,zpytovat pykat,pýr,pýřit se,čepýřit se

2 KOPYTO, KLOPÝTAT, TŘPYTIT SE, ZPYTOVAT Najdi v rébusu příbuzná slova. PÝT KO K O, KO NÍK DO PYT SU, PÝ.NÍ TÁ KLO, KO CHO NÍK PYT LI, PY VAT LO O, NOUT PÝT KLO, KA TŘPYT,PYSK KO PTA, TIT TŘPY SE ZA,TA VY NÝTEL NE ZPY

3 Doplň jednotlivá přísloví a přirovnání vysvětli: P__cha předchází pád. Je p__šná jako pávice. Nekupuj zajíce v p__tli. Venku je tma jako v p__tli. Na hrubý p__tel hrubá záplata. Ty jsi ale p__tel dobroty. Chytat v__tr do čep__ce a vázat p__sek do otýpek je stejně pošetilé. Roznesli jsme je na kop__tech. Je to všechno na jedno kop__to. Můžeš v životě klop__tnout, ale nikdy nespadni.

4 Malé opakování: Tomáš předtím svou práci pěkně odb__l a teď bude muset vše dělat znovu. B__ložravci mají zpravidla mnohem složitější a delší trávící soustavu než masožravci. Podej m__ to. To snad ne! M__ tu celý den uklízíme a ty si klidně spíš! Počkej prosím chvilku. Musím se ještě nal__čit. Mlynáři, potřeboval bych naml__t mouku. Vojáci urputně bojovali, ale i přesto se jim nepodařilo zabránit dob__tí hradu. Naše nové l__žiny jsou rozkládací.Nezap__rej, stejně všechno vím. Na začátku věty napiš velké p__smeno. P__la horký čaj. V lese se objevil p__tlák.

5 PYKAT, PÝR, PÝŘIT SE, ČEPÝŘIT SE Doplň: Slep__ce se čep__ří, Pep__k se p__ří studem, netop__ří mládě, posb__rej p__r, p__ce pro dob__tek, rozčep__řené p__skle, p__lný Sp__tihněv, bl__skavá třp__tka, zap__t p__lulku, p__šnit se, vyhub__t na zahrádce p__r, odp__kat si trest, zap__nat knoflíky, b__t nevy__zp__tatelný, op__lení b__l__n, hb__tá op__čka, pop__navá rostl__na, p__kej za om__l, l__ný top__č.

6 Doplň: Rostliny bodláku p__chají. Zastavili jsme se v Chrop__ni. Vyp-li jsme všechny zásoby vody. Paní Posp__chalová pochází ze Solop__sk. P__javice žije ve sladké vodě. Sbor zazp__val národní p__sně. Nalep__l jsem známku a odnesl jsem dop__s na poštu. Starý pap__r jsme uložili do p__tlů. Slovo p__tomý je nesp__sovné. Dlažba duněla pod kop__ty koní.

7


Stáhnout ppt "Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová."

Podobné prezentace


Reklamy Google