Jsem občanem Evropské unie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanská nauka Listina základních práv a svobod ČR ; VY_32_INOVACE_D2_09 Interaktivní výklad: Listina základních práv a svobod ČR 2.A.; Mgr.
Advertisements

PRAKTICKÁ A SOCIÁLNÍ ETIKA
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Státní občanství a cizinecký režim
KOMBI Obsah: Legislativa Evropské unie.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.11
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
VY_32_INOVACE_29-06 DUM 6 PRÁVO EU.
Instituce EU Evropská rada Rada Evropské unie Evropská komise
Základy státní správy Veřejná správa. Stát  Musí mít politickou autoritu, prostřednictvím kterých realizuje státní moc  Státní moc je nezávislá, uskutečňovaná.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Evropská unie Petr Machala.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Vlastnictví zavazuje Petr Machala.
 VY_32_INOVACE_16_04  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
VY_32_INOVACE_ Smlouva o EU je platná od Je zavedeno „evropské občanství“ Přináší „kritéria konvergence“ – ekonomické sblížení 1.Stabilita.
Právo v Evropě Pavel Šuranský. Jsme občany ČR a zároveň i EU Plynou nám z toho nějaké výhody? Vyplývají z toho pro nás nějaké povinnosti nebo negativní.
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
Tato prezentace byla vytvořena
VY_32_INOVACE_16_02 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
Jsem občanem státu Petr Machala.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Na úřadu Petr Machala. Zjisti, kde se nachází sídlo obecního úřadu, kdy mají úřední hodiny. starosta, zástupce, tajemník a zaměstnanci úřadu má-li úřad.
Moc soudní Pavel Šuranský.
Orgány právní ochrany a sankce
Všeobecná deklarace lidských práv
Úvod do učiva občanské výchovy
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Materiál objasňuje žákům, že zákonů je mnoho a musí být rozděleny podle okruhů lidského života.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
Životní prostředí Petr Machala.
Lidská práva v dokumentech
1 Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _.
Ochrana majetku Petr Machala.
Evropská Unie.
Starověké Athény Petr Machala.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Základní práva a svobody
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Evropská unie - instituce
Sociální síť - pojištění Petr Machala. 1.Jaká má být role státu v sociální politice? 2.Kdy se občané bez pomoci státu neobejdou? 3.Jak může stát pomoci?
Ochrana osobních práv zaměstnanců a majetkových zájmů zaměstnavatele Ústav práva a humanitních věd , Brno Bc. Jiří Krupník.
Ústavní základy ochrany životního prostředí JUDr. Veronika Tomoszková, Ph.D.
Kdo je rodinným příslušníkem občana Evropské unie
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY Listina základních práv a svobod.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_TOMAS_VASATA_LIDSKA_PRAVA_LZPS_11 Název školyStřední škola služeb, obchodu a gastronomie.
JSEM OBČANEM EVROPSKÉ UNIE Učebnice od s. 14 n.. EUROOBČAN ČR je od roku 2004 členem EU Občané EU mají stejná práva a povinnosti (bez ohledu na to, ve.
ZÁKLADNÍ PRÁVA A SVOBODY, ROVNOPRÁVNOST Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Charvátová. Dostupné z Metodického portálu.
Lidská práva Leden Osnova Definice Členění Historie Právní normy v ČR Organizace.
Evropská unie. Pojem a význam Evropské unie Definice Evropské unie (dále jen EU) Aktuální počet členů EU Rok vstupu ČR do EU Cíle EU (čtyři základní svobody)
ZÁKLADNÍ PRÁVA A SVOBODY, ROVNOPRÁVNOST
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.03_Státní občanství.
Občanem Evropské unie.
OBČAN Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
práva a povinnosti občana ČR
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
VOLBY DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014 OČIMA ČESKÉ VEŘEJNOSTI
Výchova k občanství Moc zákonodárná
Práva a svobody a veřejná moc
Digitální učební materiál
ZAMYŠLENÍ - DISKUSE Člověk žije ve společnosti druhých lidí. V životě se můžeme dostat do situace, kdy na umění domluvit se a spolupracovat bude závislé.
Listina základních práv a svobod Lidská práva
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Transkript prezentace:

Jsem občanem Evropské unie Petr Machala

Jsem občanem Evropské unie. Jaké výhody nám to přináší? Slyšeli jste někdy o někom, že je to kosmopolitní člověk? Odpovězte na otázky: Ve které roce se stala ČR členem EU? Kdo je to euroobčan?

Víte, jak se naše členství v EU promítá do života občanů? klady zápory super výhody

Zjistěte, která země nejvíce podporuje jednotlivé oblasti?

Víte jaká práva a povinnosti mají občané EU? PRÁVA POVINNOSTI Právo vlastnit majetek Právo na soudní ochranu Na svobodu projevu Právo volit, být volen Petiční právo Právo na sociální zabezpečení… Respektovat zákony států EU Dodržování mezinárodního práva Odpovědnost k ostatním Ochrana míru a bezpečnosti…

Kterých výhod občanství v EU byste chtěli využít? (odpověď zdůvodni) Přestěhovat se do jiného státu EU Studovat v jiném státu EU Pracovat nebo podnikat v jiném státu EU Volně cestovat po státech EU Být politikem EU Využívat diplomatickou ochranu EU Odvolat se k Evropskému parlamentu nebo ombudsmanovi

Děkuji za pozornost.