Kryštof Kolumbus – objevení Ameriky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Od vigvamů k mrakodrapům.
Advertisements

SEVERNÍ AMERIKA OSVOJOVÁNÍ
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
ZŠ a MŠ Brno, Křídlovická 30b Tereza Bartošová VII.C 2011/2012
Zámořské objevy Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Opakování z minulé hodiny:
VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky
Dějiny významných států a národů v Evropě IV
Zeměpisné objevy v 17. a 18. století
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Snímek 1-15 – 10 min ZÁMOŘSKÉ OBJEVY
Registrační číslo projektu
OBYVATELSTVO AMERIKY.
AMERIKA.
AMERIKA obyvatelstvo.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Dějepis Ročník : 8.
Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
Amerika úvodní hodina autor: Mgr. Jana Mikešová
Zámořské objevy.
XVI. století - Španělské století
Světadíly Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Planeta Země Zeměpis VY_32_INOVACE_444, 23. sada, Z3 ANOTACE
Zámořské objevy 15. století
VY_32_INOVACE_07 Obyvatelstvo Ameriky - pracovní list
Severní Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Oceány Materiál byl vytvořen v rámci projektu
VY_32_INOVACE_64_KRYŠTOF KOLUMBUS
A JEJICH DŮSLEDKY PRO EVROPU
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Objevné cesty a mořeplavectví
VY_32_INOVACE 01 Úvod do Ameriky - poloha, rozloha, členitost
Vliv náboženství na chápání světa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek.
Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Mořeplavec, kolonizátor.
Základní škola, Vlašim, Březinská 1702
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Rusko Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
ZÁSADY PŘI TVORBĚ PREZENTACE. Pamatujte, že nejúčinnější prezentace nejúčinnější prezentace nejjednodušší nejjednodušší.
Oceánie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Zámořské objevy Anotace: Materiál je určen k výuce dějepisu v 7. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s pojmy a informacemi o zámořských objevech.
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Mořeplavec a kolonizátor.
Kolumbovy výpravy. *1451-Itálie (Janov) Španělsko jeho otec byl obchodník, proto se vyučil obchodníkem v mládí se vzdělával ve čtení zeměpisných.
ŠkolaKatolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu Moderní škola Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2 Inovace a.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_ Objevné plavby Název sady: Pozdní středověk a počátky.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Opakování zámořských objevů Číslo vzdělávacího materiálu: ICT 1-9 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Slavní mořeplavci a objevitelé
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Medková Blanka Název: VY_32_INOVACE_11A_11_Objevné plavby Téma: 11A_Dě.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Kvíz na zámořské objevy Číslo vzdělávacího materiálu: ICT1-20 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Anna Csanádiová Číslo DUM:D Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Název školy: Základní škola Městec Králové
Šablona III/2 OBJEVNÉ PLAVBY Mgr. Lucie Opltová – 1
NOVOVĚK Kapitola II. ZÁMOŘSKÉ OBJEVY.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_02
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
ZÁMOŘSKÉ OBJEVY Anotace: Prezentace je určena
Mgr. Jindřiška Řehořková
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Kryštof Kolumbus.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Sada : Člověk a jeho společnost
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Transkript prezentace:

Kryštof Kolumbus – objevení Ameriky Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/21.3311 Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická a ZŠ speciální Liberec, Orlí 140/7

Zámořské objevy Od 2. poloviny 15. století se snažily evropské země objevit přímou námořní cestu do Indie a to proto, že cesty vedoucí po souši se stávali nebezpečnými

Kryštof Kolumbus Pocházel z Itálie, ale plavil se pod vlajkou španělského krále Uskutečnil 4 plavby přes Atlantský oceán 3. srpna 1492 vyplul se třemi malými plachetnicemi (Niňa, Pinta, Santa Maria) směrem ke Kanárským ostrovům, odtud se plavil dále na západ 33 dnů

Objevení Ameriky 12. října 1492 přistál Kolumbus u jednoho z ostrovů v Karibském souostroví Domníval se, že se nachází v Indii, proto místní obyvatelstvo nazval Indiány Později přišli na to, že se nachází na novém světadílu, který nazvali Amerika

Amerika Z Ameriky byly do Evropy přivezeny nové plodiny – brambory, rajčata, pálivé papriky, tabák

Dobývání Ameriky Výsledkem výprav dobyvatelů (Španělů, Britů, Francouzů, Portugalců) bylo zotročení původních obyvatelů Ameriky a zničení jejich kultury

Otázky Proč se Evropané rozhodli hledat cestu do Indie po moři? Kdo objevil Ameriku? Co bylo přivezeno z Ameriky do Evropy? Jaké byly důsledky objevení Ameriky pro místní obyvatelstvo?

Odpovědi Protože cesta po souši byla nebezpečná. Kryštof Kolumbus Brambory, rajčata, pálivé papriky, tabák Zotročení původních obyvatel Ameriky a zničení jejich kultury

Použité zdroje: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/38/ColombusMap.jpg/220px-ColombusMap.jpg https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5d/Christopher_Columbus.PNG/225px-Christopher_Columbus.PNG https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/95/Columbus_Taking_Possession.jpg/220px-Columbus_Taking_Possession.jpg https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b0/Viajes_de_colon_cs.svg/220px-Viajes_de_colon_cs.svg.png https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ed/Tobacco.jpg/258px-Tobacco.jpg https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/12/Potato_plant.jpg/258px-Potato_plant.jpg https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/74/Fruit3.JPG/258px-Fruit3.JPG https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/55/Charleston_Hot_peppers_white_background.jpg/220px-Charleston_Hot_peppers_white_background.jpg