Projekt do Výchovy ke zdraví

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název vzdělávacího materiálu
Advertisements

VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Občanská výchova ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
PERSPEKTIVA aneb učíme s projekty II.
Projekt Občanská výchova 8.C
OSV jako samostatný předmět Mgr. Jana Trojanová koordinátorka tvorby ŠVP Gymnázium INTEGRA BRNO.
Strukturované učení PROJEKT EU
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
PROJEKT 5.ročník - anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Téma: Rok – měsíce – dny.
Taneční a pohybová výchova
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.5.34 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Naše zvolená průřezová témata
Projekt vznikl dřív e n e ž tvorba ŠVP Samostatná akce Studentské rady (žákovského orgánu na škole ) Pokrývá průřezové téma osobní a sociální výchova.
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Stokorcový les Časový rozsah: 17 hodin – 2 hodiny – sledování filmu na interaktivní tabuli 1 hodina – četba příběhu + prohlížení materiálů od žáků 4 hodiny.
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
VÝVOJOVÁ PSYCHOLOGIE PhDr. Daniel Heller.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
3. ročník, studijní obory SOU Mgr. Smékalová Dagmar „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Průřezová témata klíčových kompetencí. Klíčové kompetence Kompetence k učení Kompetence k učení Kompetence k řešení problému Kompetence k řešení problému.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Příprava na vyučovací hodinu a její vyhodnocení
VY_32_INOVACE_VkZ.6.11-Péče o zdraví-prezentace
Výživa v dětí do 2 let - úvod Mgr. Petra Sedlářová.
Poznáváme antickou kulturu „ „Vzdělanost má trpké kořínky, ale sladké plody“ Aristoteles.
aktuální problémy současného světa
S krtkem do vesmíru Průvodce světem techniky CZ.1.07/1.3.00/ S Krtkem do vesmíru.
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
„Abych nemluvila jako tatar…“ Eva Hartmannová Iva Pecháčková Kdo má lepší příležitost naučit se anglicky?
Trendy ve fyzikálním vzdělávání na základních školách a na gymnáziu Josef Janás Katedra fyziky PdF MU [ Současné trendy našeho základního a středního školství.
6. Dítě jako subjekt vzdělávání
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
Didaktika geografie.
Barbora Smetanová Kateřina Šauerová.  uměle připravený  směřující k získání dovedností a vědomostí  vázáný  krátkodobý  školní  společný  vícepředmětový.
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_16_01_péče o dítě Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679, příspěvková.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010 VY_32_INOVACE_E Péče o nemocné dítě.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_20_02_předporodní příprava Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Odlišnosti lůžkové a primární péče o děti a dorost MUDr. Alena Šebková Předsedkyně OSPDL ČR.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Novorozenecké, kojenecké a batolecí období Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_18_Novorozenecké,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_20_PRVOUKA.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_01_02_osobní hygiena Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679, příspěvková.
Reforma školství, kurikula a systém kurikulárních dokumentů Lukáš Wodecki
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Příjemce podpory: TRIALOG
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
OBČAN Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
ANOTACE Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích předškolního dítěte, se změnami při přechodu dítěte do školy. Výukový.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_75_PRV1
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_33
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vývoj člověka Ontogeneze.
Konflikt, koření života
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
Teorie a metodika výchovy seminář 1
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
Pedagogika II Mgr. Kateřina Lojdová
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_36
Transkript prezentace:

Projekt do Výchovy ke zdraví Péče o novorozence a kojence v rodině Šárka Ohlídalová Zdeňka Strušková

Projekt: Téma: Péče o novorozence a kojence v rodině Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Člověk a jeho zdraví Průřezová témata: Osobnostní a sociální výchova Mezipředmětové vztahy: výtvarná výchova, pracovní činnosti Klíčové kompetence: komunikativní, pracovní, k řešení problémů, sociální a personální, občanské Časová dotace: 3 x 45 minut + předchozí diskuze na téma

Co předchází realizaci: Motivace dětí ke zvolenému tématu, vzbudit zájem o dané téma. Diskuze o tom, co by se chtěli k tomuto tématu dozvědět, co by si chtěli vyzkoušet. Spolupráce všech při shánění pomůcek

1. Příprava na narození miminka Pojmová mapa: miminko (každý sám) Rozdělení do 4 skupin (obrázky na zádech) Seznam potřeb pro miminko (skupinová práce na balicí papír –shrnutí na tabuli) –odhadnout cenu potřeb pro miminko Pokojíček pro dítě (nakreslí každý sám na papír A4) Rozhovor: -důležitost připravenosti na roli rodiče (fyzická, psychická, sociální i finanční) -následky zanedbání péče v 1. roce života -otázky, odpovědi, diskuse

Pomůcky: papíry A4 (podle počtu dětí) pastelky, voskovky 4 balicí papíry obrázky na rozdělení do skupin

2. Péče o dítě Skupinová práce: a) Předveďte a popište, jak koupat miminko b) Výživa dítěte –co jí, jak a jak často – žáci vyberou z nabízených potravin, co kojenci jí a co ještě ne c) Předveďte jak dítě přebalíte, na co si dávat při přebalování pozor d) Popište režim dne miminka a co dělá, když nespí Prezentace výsledků skupinové práce Otázky, odpovědi, diskuse

Pomůcky: Pro 1. stanoviště : vanička, panenka, podložka Pro 2. stanoviště: Nutrillon, přesnidávka, další potraviny… Pro 3. stanoviště: panenka, podložka na přebalování, vlhčené ubrousky, krém proti opruzeninám, pleny Pro 4. stanoviště: papíry, psací potřeby

3. Když je miminko nemocné Žáci po skupinkách vytváří plakáty s tématy: a) Nemoci v prvních 3 měsících života b) Teplota c) Léky d) Péče o nemocné dítě e) Rýma a chřipková onemocnění f) Nakažlivé dětské nemoci g) očkování Prezentace plakátů Péče o dítě je velice náročná a zodpovědná činnost -nutná zralost rodičů Doplnění pojmových map z první hodiny

Pomůcky: Balicí papíry, psací potřeby, pastelky, voskovky