Tvarohové knedlíky Vlastní kalkulace. 2 Tvarohové knedlíky Vlastní kalkulace Hmotnost v g Použité suroviny:10 porcí3 porce tvaroh měkký1000300 strouhanka20060.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XIV _ SP, DUM č.15
Advertisements

Moučníky z tvarohového těsta
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Moučníky z kynutého těsta
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.12 SOU Obořiště
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Pokrmy z brambor.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.15 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Moučníky z bramborového těsta
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
ZPŮSOBY VAŘENÍ 2 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví.
M O U Č N Í K Y PŘÍPRAVA MOUČNÍKů
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Romština a komunikace I.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
ZADĚLÁVÁNÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130104
Moučníky z litého těsta
Receptury teplých pokrmů J. Runštuk a kolektiv str. 94
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
NákypyNákypy Jednoduché restaurační moučníky. Jablková žemlovka Nakrájené žemle na plátky, zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky Očištěná jablka nakrájíme.
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.09 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Ořechovo medové řezy Medovník.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Vložky a zavářky do polévek
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Kynutý koláč se švestkami
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Frankfurtská hovězí pečeně
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.11 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Obilné kaše Jednoduché restaurační moučníky. Krupicová kaše Do vařícího, mírně osoleného mléka sypeme tenkým pramínkem krupici Za stálého míchání zvolna.
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Příprava kynutých knedlíků s ovocem Autorem materiálu.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.14 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Přílohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
KUŤJA (Oksana) 24/12/15 | Recept | UkrajinaUkrajina
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
TĚSTA LITÁ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsta litá, litá kynutá, lívance palačinky, trhanec.
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
TVAROHOVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky.
Šlehačkový dort s ovocem
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Příprava pokrmů z vepřového masa
Příprava drůbeže vařením, dušením
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník – kuchař
Transkript prezentace:

Tvarohové knedlíky Vlastní kalkulace

2 Tvarohové knedlíky Vlastní kalkulace Hmotnost v g Použité suroviny:10 porcí3 porce tvaroh měkký strouhanka20060 sůl154,5 vejce 4 ks16048 krupice dětská máslo8032 Na posypání: strouhanka30090 cukr moučka24072 cukr vanilínový6018 máslo30090

3 Výrobní postup Tvaroh prolisujeme hrubším sítem nebo pečlivě rozmačkáme. Přidáme sůl, rozmíchané vejce, prosátou krupici, strouhanku a máslo. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na 15 dílů. Vytvarujeme kulaté knedlíky, vložíme je do vařící osolené vody a zvolna vaříme. Po zavaření je opatrně zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Uvařené knedlíky vložíme do studené vody, aby se zatáhly. Asi po pěti minutách je přecedíme a necháme okapat. Strouhanku vsypeme do rozpuštěného másla, osmahneme ji a pak promícháme s moučkovým a vanilínovým cukrem. Před podáváním knedlíky prohřejeme.

4 Odvážené suroviny zpracujeme v těsto.

5 Z hotové hmoty vyválíme váleček. Ten rozkrájíme na 15 dílků, na 1 porci 5 knedlíků. Z dílků vytvarujeme kulaté knedlíky.

6 Knedlíky vkládáme do vařící osolené vody a zvolna vaříme. Po zavaření je opatrně zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu.

7 Asi po 10 minutách jeden knedlík vyndáme a rozkrojíme. Pokud je uvnitř uvařený, vyndáme všechny knedlíky do studené vody, aby se „zatáhly“.

8 Knedlíky přecedíme a necháme okapat.

9 Na pánvi rozpustíme máslo, nasypeme strouhanku a osmahneme ji. Přidáme moučkový a vanilínový cukr a promícháme.

10 Před expedicí knedlíky prohřejeme a sypeme osmahnutou strouhankou. Můžeme také podávat s prohřátým ovocem.

11 Jaké pomůcky budeme k vaření potřebovat?

12 Postup ve zkratce 1. Z odvážených surovin vypracujeme těsto. 2. Vyválíme váleček, rozkrájíme na 15 dílků, vytvarujeme knedlíky. 3. Knedlíky vložíme do vařící osolené vody. Po zavaření opatrně promícháme. 4. Vyndáme jeden knedlík, rozkrojíme ho a je-li uprostřed uvařený, vyndáme všechny knedlíky do studené vody. Přecedíme a necháme okapat. 5. Strouhanku osmahneme na másle a osladíme moučkovým a vanilínovým cukrem.

13 Otázky k zopakování 1. Vyjmenuj suroviny na přípravu tvarohových knedlíků. 2. Jak knedlíky vaříme? 3. Proč vkládáme knedlíky po uvaření do studené vody? 4. Zopakuj technologický postup přípravy tvarohových knedlíků. 5. S čím knedlíky podáváme?