Kontingenční tabulka Mgr. Jan Vavřík

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Formátování diplomové práce
Advertisements

Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Prezentační manažer Kapitola 6.2 (Organizační diagram)
snadná tvorba www stránek zadarmo
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
VY_32_INOVACE_In 6.,7.15 Grafy - vytvoření základních typů grafu Anotace: Žák se seznámí s tvorbou grafu a jeho formátováním v programu MS Excel 2010.
Kontingenční tabulky a grafy 2013 O. Kánský. Zpracovávaná tabulka Chceme sledovat celkovou cenu Do tabulky chceme zahrnout: období – sloupec měsíc prodejce.
Tvorba tiskové sestavy ve WinBase602 Přehled agentů pro PX50 (Veronika Krůtilová)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.0 (Graf v MS PowerPoint)
Václav Martínek. Evidence předení koček Vytvoření nové databáze - Po přihlášení se k databázovému serveru (Database Engine) si ze všeho nejdříve vytvoříme.
MS EXCEL - filtry. Úvodní informace  Představte si, že máte dlouhý seznam v Excelu s údaji například o lidech, kde si píšete plat, zda kouří, chovají.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Funkce v Excelu.
Google formuláře.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Kontingenční tabulky a grafy
Burzovní graf Vytvořte burzovní graf, ve kterém se uvádí objem obchodované akcie, maximální a minimální cena, konečná cena.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tabulkový procesor.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Databáze Dotazy VY_32_INOVACE_7B16. Dotazy umožňuje vybrat určité záznamy z tabulky na rozdíl od filtru vybrané záznamy umístí do samostatné dočasné nebo.
Tvorba tabulky ve Writeru (Rozvrh hodin)
Struktura kriminality v roce 2000 Kriminalita je součástí každé společnosti a v posledním desetiletí zaznamenáváme nárůst většiny forem trestné činnosti.
EXCEL - GRAFY Obsah: Vytváření a úpravy grafů Příklady
TVORBA SLOUPCOVÝCH SPECIÁLNÍCH GRAFŮ Elektrárenská společnost ČEZ loni vykázala podle auditovaných výsledků čistý zisk 6,434 miliardy korun, což byl 12procentrní.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
Grafy v Excelu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
VŠB –TUO ATŘ Manažerská grafika Grafy v MS Excel 2003 Podešva Petr
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
VY_32_INOVACE_A3-11 TABULKOVÝ PROCESOR - EXCEL AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: LISTOPAD 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU ÚVOD DO PRÁCE.
Alexandra Sekničková Tvorba comba v pohledech. Úkol: n Vytvořte pro firmu Hurá, a. s. databázi všech jejich pracovníků.
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Funkce v Excelu.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Formátování dokumentu
Kontingenční tabulky. Úvod Kontingenční tabulky jsou jedním ze základních nástrojů pro práci s Excelem i pro jakékoliv smysluplné zpracování a vyhodnocování.
Vysoká škola ekonomická v Praze :: Jména a příjmení Datum vyhotovení: Bakalářská práce.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Tabulkový procesor Použití nejběžnějších funkcí v Excelu, datové funkce, funkce uvnitř funkcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Import dat Access (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Vytvoření rozevíratelného pole Access (13). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Informatika – Práce s listy
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Hromadná korespondence 2 OpenOffice
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

Kontingenční tabulka Mgr. Jan Vavřík Excel Kontingenční tabulka Mgr. Jan Vavřík

Proč kontingenční tabulka ? Pro přehled v nashromážděných datech. Příklad: představte si máte obchod se sportovními potřebami a v excelovské tabulce archivujete prodej různého zboží za dané čtvrtletí, pro konkrétní pobočky. Další možností je vytvoření kontingenční tabulky s daty zaměstnanců firmy apod.

JAKÝ JE TEDY POSTUP? Data pro kontingenční tabulku? Nejprve si vytvoříme jednoduchou tabulku, ze které vytvoříme onu kontingenční tabulku. Začneme jednoduchou tabulkou a posléze ji budeme zesložiťovat, ať si můžeme ukázat, co umí. Na našich příkladech si také ověříme, že výsledky, co dostáváme, jsou správné. Běžná tabulka:

Vytvoření kontingenční tabulky Pokud máme vytvořenou základní tabulku, můžeme jí přetvořit na kontingenční. Stačí z menu vybrat Data - Kontingenční tabulka a graf... Zobrazí se nám první část třídílného průvodce. V prvním okně zadáme odkud kontingenční tabulka bude čerpat data (zda z excelu jako v našem případě, či budeme přiřazovat externí zdroj). A dále zvolíme typ, zda pouhou kontingenční tabulku či kontingenční graf s tabulkou. Poté přejdeme na další část průvodce

Výběr datové oblasti. protože jsme určili že kontingenční tabulka bude dat čerpat z excelu musíme určit která oblast obsahuje data (tj. vybereme celou naší tabulku). Poté přejdeme na další část průvodce

a jsme u konce, vybereme, kam ji umístíme, zda do nového listu, či do již existujícího... A můžeme dát dokončit. Ale to ještě není konec

obdržíme oblast do které ještě musíme umístit jednotlivé položky obdržíme oblast do které ještě musíme umístit jednotlivé položky. Položky budeme umísťovat ze seznamu polí kontingenční tabulky. Tuto část je nejlépe si vyzkoušet na jednoduchém příkladu, jelikož možností je mnoho a každá se hodí k něčemu jinému. Záleží co očekáváme. Ukázka možností na dalším slidu:

Možnost 1 V řádcích potřebujeme mít třídění podle sportovního oddělení a ve sloupcích hodnoty za jednotlivá čtvrtletí. Jednotlivá pole vyplníme takto: řádková pole - čtvrtletí sloupcová pole - sport datové položky - prodej Výsledek vidíme na obrázku

Možnost 2 V řádcích potřebujeme mít třídění podle čtvrtletí a ve sloupcích hodnoty dle jednotlivých oddělení Jednotlivá pole vyplníme takto: řádková pole - sport sloupcová pole - čtvrtletí datové položky - prodej Výsledek vidíme na obrázku

A můžeme vybírat z mnoha formátu co se nám líbí... FORMÁTOVÁNÍ TABULKY Standardní vzhled tabulky se nám určitě nelíbí a pro prezentace se hodí jej graficky upravit. K tomu lze použít některý z přednastavených formátu. Stačí vybrat Formát kontingenční tabulky. ... A můžeme vybírat z mnoha formátu co se nám líbí...