Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_281 Ročník: 2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 08_ Rozmanitost přírody Domácí zvířata (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
JARO Eva Řičářová ZŠ Křížanská
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA – 2. ROČNÍK
ŽIVOČICHOVÉ.
VY_32_INOVACE_Př.5.04-Bažant obecný-prezentace název šablony:
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Hospodářská zvířata Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Křížovka – domácí zvířata
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.107/1.5.00/ AutorMgr. Alena Marková Název šablonyIII/2 – Inovace.
MASO.
Který živočich do řady nepatří
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Brabcová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_298 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_295 Ročník: 2.
Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_505 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA V ČR.
Předmět: Potravina a výživa Ročník: druhý
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_282 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_504 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_506 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor: H/01 Kuchař - číšník Předmět: Nauka o výživě Tematický okruh: Maso. Téma: Hovězí vnitřnosti Jméno autora:Roman Rumler.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_297 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_287 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Nauka o výživě Tematický okruh:Maso. Téma:Charakteristika a složení vepřového masa Jméno autora:Roman.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_300 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_285 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_293 Ročník: 2.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Pec pod Sněžkou, okres Trutnov Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum: 24.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.03 HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 34 Název školy: Střední průmyslová.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O4.1K.
ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
VY_32_INOVACE_36_Domácí zvířata Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Žaneta Fiebigerová.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV41 Název školy.
Zvířata na farmě Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_B_13_Zvířata na farmě Téma: Člověk.
Hospodářská zvířata - sudokopytníci. Pořadové číslo projektu:III/2 – Autor: Mgr. Kamil Tabášek Období:květen 2013 – říjen 2013 Ročník:9. Tematický.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 23 Název školy: Střední průmyslová.
Napište do rámečků názvy mláďat. hříbě kotě sele štěně jehně kůzle.
Pes domácí Pes Fena Štěně Pes štěká: „Haf, haf.“ Hlídá, pomáhá, zachraňuje, vyhledává, bývá přítelem a společníkem.
Domácí zvířata a jejich mláďata VY_32_INOVACE_12_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 2.a 3.třídy jako opakování učiva o zvířatech. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Ekosystém okolí lidských obydlí Hospodářská zvířata
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Zvěřina – charakteristika masa
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Charakteristika a dělení drůbeže
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
KVÍZOVÉ OTÁZKY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: opakování, kvízové, otázky Autor:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jana Němcová
EKOSYSTÉM OKOLÍ LIDSKÝCH OBYDLÍ
DUM I. / 4. domácí zvířata Bc. Zdeněk Klíma.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_06_Zvířata a jejich mláďata
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Transkript prezentace:

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_281 Ročník: 2. Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Nauka o výživě Tematický okruh: Maso. Téma: Druhy teplokrevných zvířat Jméno autora: Roman Rumler Vytvořeno dne:  10. 09. 2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žáci se naučí a upevní si základní poznatky o druzích masa – hovězí, telecí, vepřový, skopový, jehněčí, kůzlečí, koňské , drůbež a zvěřina…

Druhy masa z teplokrevných zvířat. Masem rozumíme všechny poživatelné části teplokrevných a studenokrevných zvířat se šlachami, vazivem, tukem i cévami. Převážnou část masa tvoří svalovina, ostatní organické hmoty se řadí mezi droby a ostatní využitelné části (krev, kosti, střeva) Obecné dělení jatečného masa. hovězí - kráva, vůl, býk, jalovice; telecí - z telat ve stáří asi 3 měsíce; obrázek č. 1 vepřové - vepř, prasnice, sele; skopové - beran, ovce, skopec (vykastrovaný beran); jehněčí - jehňata ve stáří 3 měsíce; kozí - koza, kozel; kůzlečí – kůzle; koňské - kůň, klisna, valach, hříbě; obrázek č. 2

Druhy masa z teplokrevných zvířat. Dělení drůbeže: hrabavá - kuře, slepice, kohout, krůta, krocan, kapoun - (vykastrovaný kohout); vodní - kachna, husa, husokachna; létavá - holub, holubice obrázek č. 3 Dělení zvěřiny: obrázek č. 4 vysoká srstnatá - jelen, srna, laň, srnec, kolouch nízká srstnatá - zajíc a divoký králík červená - medvěd, muflon, kamzík černá - kanec, bachyně, podsvinče a) polní - bažant, koroptev, křepelka pernatá b) lesní - tetřev, tetřívek c) vodní - divoká husa a kachna

VY_32_INOVACE_NAV_281_pracovní_list 1. Doplň chybějící text. Masem rozumíme všechny ……………. části …………………...a ……………………. zvířat se šlachami, vazivem, tukem i cévami. Převážnou část masa tvoří ………………., ostatní organické hmoty se řadí mezi …………. a ostatní využitelné části (krev, kosti, střeva) 2. Přiřaď správné odpovědi k obecnému dělení jatečného masa. a) hovězí 1) kůň, klisna, valach, hříbě b) telecí 2) kráva, vůl, býk, jalovice c) vepřové 3) beran, ovce, skopec (vykastrovaný beran) d) skopové 4) jehňata ve stáří 3 měsíce e) jehněčí 5) vepř, prasnice, sele f) kozí 6) z telat ve stáří asi 3 měsíce g) koňské 7) koza, kozel, kůzle Správné odpovědi – a - , b - , c - , d - , e - , f - , g - , 3. Doplň příklady drůbeže . 4. Doplň příklady zvěřiny a) hrabavá - a) vysoká srstnatá - b) vodní - b) nízká srstnatá - c) létavá - c) červená - d) černá - e) pernatá lesní - pernatá polní - pernatá vodní -

VY_32_INOVACE_NAV_281_pracovní_list_řešení 1. Doplň chybějící text. Masem rozumíme všechny poživatelné části teplokrevných a studenokrevných zvířat se šlachami, vazivem, tukem i cévami. Převážnou část masa tvoří svalovina, ostatní organické hmoty se řadí mezi droby a ostatní využitelné části (krev, kosti, střeva) 2. Přiřaď správné odpovědi k obecnému dělení jatečného masa. a) hovězí 1) kůň, klisna, valach, hříbě b) telecí 2) kráva, vůl, býk, jalovice c) vepřové 3) beran, ovce, skopec (vykastrovaný beran) d) skopové 4) jehňata ve stáří 3 měsíce e) jehněčí 5) vepř, prasnice, sele f) kozí 6) z telat ve stáří asi 3 měsíce g) koňské 7) koza, kozel, kůzle  Správné odpovědi – a - 2 , b - 6 , c - 5 , d - 3 , e - 4 , f - 7 , g - 1 , 3. Doplň příklady drůbeže . 4. Doplň příklady zvěřiny a) hrabavá - kuře, slepice, kohout, a) vysoká srstnatá - jelen, srna, laň, srnec, kolouch  b) vodní - kachna, husa, husokachna b) nízká srstnatá - zajíc a divoký králík c) létavá - holub, holubice, c) červená - medvěd, muflon, kamzík d) černá -kanec, bachyně, podsvinče e) pernatá - lesní - tetřev, tetřívek pernatá – vodní – divoká kachna, divoká husa pernatá - polní – bažant, koroptev, křepelka pernatá vodní -

Použité zdroje www.nasevyziva.cz obrázek č. 1 http://alex.fortif.net/images/slovinsko/blegos_kravy.jpg obrázek č. 2 http://www.ibrno.cz/component/eventlist/details/3067-chceme-rok-prasete.html obrázek č. 3 http://bestpage.cz/" title="Obrázky na profil, obrázky na lide.cz obrázek č 4 "http://bestpage.cz/" title="Obrázky na profil, obrázky na lide.cz„ obrázky staženy 10. září 2012