Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_364 Ročník: 2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambování masa
Advertisements

VY_32_INOVACE_11_ODV_645_Str
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_298 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_379 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Inventář vhodný.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_520 Ročník: 2.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_497 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_513 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_514 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_375 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_361 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_511 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_378 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_362 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_385 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_377 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_365
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_508 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor: H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Předběžná příprava potravin Téma: Zpracování.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_367 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_504 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_391 Ročník: 1.
Ro č ník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Praktická část kalkulace.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:
Ro č ník:2. Vzd ě lávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_287 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_373 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_300 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_393 Ročník: 1.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list rezervace.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list kalkulace.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_124
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_390 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_ZADANKA_NA_INVENTAR_CATERING_PREZE NTACE_10 Název školyStřední.
DĚLENÍ MOUČNÍKŮ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: Moučníky, dělení, druhy těst Autor:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_GARDEN_PARTY_PREZENTACE_16 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
DOHOTOVOVÁNÍ MINUTEK PŘED HOSTEM Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: dohotovování minutek,
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Složitá obsluha fondue
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_139
OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví 2. téma
Název projektu: ICT ve výuce
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
Transkript prezentace:

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_364 Ročník: 2. Vzdělávací obor: 65-42-M/01  Hotelnictví 65-51-H/01  Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Složitá obsluha Téma: SO - flambování Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne:  4.7.2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny –Obecná charakteristika flambování,možnosti,postupy ,vhodnost použitých surovin a bezpečnost při práci

Flambování Co kde kdy a jak

Co můžeme flambovat Flambovat lze celkem cokoliv – ovoce,masa,moučníky,přílohy,nápoje Flambování je efekt který umocňuje dokonalý servis přímo před hostem a je vyvrcholením celé práce Jedná se nejen o efekt ale také o o o dochucení připravovaného pokrm

Trochu bezpečnosti Bezpečnost při flambování je důležitá Zejména proto že můžeme ohrozit nejen sebe ale i hosty Dbáme na dokonalou přípravu a kontrolu inventáře a použitých pomůcek Dbáme na osobní úpravu Chováme se obezřetně a opatrně Pracujeme klidně a pečlivě

Čím můžeme flambovat Teoreticky lze říci že destiláty s obsahem alkoholu minimálně 40 % A však je zapotřebí zvážit skutečnost že každá surovina vyžaduje jiný destilát Tudíž nelze univerzálně použít například vodku Hlavní zásadou je že NIKDY nelijeme alkohol přímo z lahve

Co k čemu Dezerty a sladká jídla – se dobře kombinují s voňavým destilátem – rumy a ovocné produkty Masa – ta se dobře snáší například s ginem či whisky a burbonem Pokud flambujeme pro efekt krustu – lze použít třeba vodku

Příklady flambovaných jídel Palačinky Lívance Banány a jablka Steaky Masové směsi Zmrzlina Káva Pudink

Kontrolní otázky 1,bezpečnost práce - jak postupovat 2,co je možné flambovat 3,čím je možné flambovat 4,vhodnost surovin

Zdroje http://www.google.cz/imgres?q=flambov%C3%A1n%C3%AD&hl=cs&tbm=isch&tbnid=SqFERaC2orAN4M:&imgrefurl=http://hucak.osu.cz/flambovani/&docid=EVXHlX10tJMeJM&imgurl=http://hucak.osu.cz/flambovani/images/cisnik.jpg&w=600&h=408&ei=ylwnULKXMoWWs http://www.google.cz/imgres?q=flambov%C3%A1n%C3%AD&start=107&hl=cs&tbm=isch&tbnid=8wdWn0kyLuXDTM:&imgrefurl=http://czechfolks.com/plus/2012/07/12/josef-andrle- http://www.google.cz/imgres?q=flambov%C3%A1n%C3%AD&hl=cs&tbm=isch&tbnid=WRYmTm33U5pANM:&imgrefurl=http://www.stronghold.restauracevbrne.cz/v-patek-30-7-2010-od-18-hodin-flambovani-palacinek http://www.google.cz/imgres?q=flambov%C3%A1n%C3%AD&start=132&hl=cs&tbm=isch&tbnid=GxatdcD9f_gIZM:&imgrefurl=http://hasici.bloger.cz/Ohen/Ohniva-voda-je-velmi-nebezpecna&docid=f64VcLk6Jyj1zM&imgurl=http://hasici.bloger.cz/obrazky/hasici.bloger.cz http://www.google.cz/imgres?q=whisky&hl=cs&tbm=isch&tbnid=7Ln5N1n6z8mCvM:&imgrefurl=http://www.upb.cz/portfolio/shop/28-Whisky/32-Isle-of-Arran-Whisky&docid=6jze_tQulTl01M&imgurl=http://www.upb.cz/imageResi http://www.google.cz/imgres?q=flambovan%C3%A1+k%C3%A1va&hl=cs&tbm=isch&tbnid=8RMYNUlY7WlMFM:&imgrefurl=http://kuchyne.dumazahrada.cz/clanky/vareni-a-stolovani/skola-flambovani-zapalte-si-veceri-21296.aspx&d