Stravovací služby Realizace a formy rychlého občerstvení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivana Kůtová Tereza Navrátilová
Advertisements

Rádi bychom Vám představili jedinečnou novinku na trhu s krmivem pro psy. Rádi bychom Vám představili jedinečnou novinku na trhu s krmivem pro psy.
Reportáž – naše jídelna Vše, co pot ř ebujete v ě d ě t… Anna Sedláčková Natálie Jermanová.
stravovacích zařízení
Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
stravovací režim školáků
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
Doplňkové stravování ve školách a jeho vliv na zdraví dětí a žáků
„EU peníze středním školám“
Zpracovala Karolíne AL-Eraidiová a Barbora Vodňanská
SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník. SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník.
Název Výživová pyramida
Zdravá výživa Michaela Šrámková.
Školáci potřebují dostatek energie především dopoledne
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Stravovací služby – formy a realizace rychlého občerstvení
Grand restaurant pana Septima
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
HISTORIE Historie 1958 – Wichita, Kansas Dan a Frank Carney.
Stravování středoškoláků Zlínský kraj Odbor Hygieny dětí a dorostu Krajské hygienické stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Prezentace: MUDr. Jana.
Helena Bauerová Aj-Čj 3. ročník
Zdravé stravování KC3.
Zdravý životní styl Vytvořila: Michaela Ryšánková.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Jídlo Základy jídla I. Část
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Životní styl žáků ZŠ Královehradeckého, Pardubického a Libereckého kraje H. Střítecká Univerzita Obrany Fakulta vojenského zdravotnictví Katedra vojenské.
PREZENTUJÍCÍ Olga Johanidesová Vyhodnocení úkolu hlavního hygienika ČR „Monitoring nabídky stravování v základních školách“ (podklady MZ ČR)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Zdravá výživa.
Zdravá výživa Ch_078_Zdravá výživa Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Síť podniků stravovacích zařízení. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
Zdravý životní styl Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7. tř. ZŠS.
Jitka Slaná Reissmannová
Výrobní činnost hotelu
Prodejní a odbytová činnost ve stravovacích zařízeních
Formy rychlého stravování
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Víš co jíš? Web MZe.
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Green Pan, s. r. o. Dobij se dobrým jídlem!.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
5-denní jídelníček.
Kategorizace hostinských zařízení a nabídka produktu stravovacích zařízení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová.
Speciální technologie 3. ročník obor kuchař
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
Gastronomické zvyklosti různých národů
Moderní trendy v gastronomii
Moderní gastronomie Ruth Martin.
Moderní gastronomie Bio Food
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
Transkript prezentace:

Stravovací služby Realizace a formy rychlého občerstvení Veronika Kočová Tereza Raková

Fastfood druh veřejného stravování rychlý výběr, prodej a konzumace stravy zvýšená rychlost obsluhy úprava jídla → konzumace vestoje nebo za pohybu fast food = slangový výraz pro jakoukoli potravinu s omezenou výživovou hodnotou - potraviny bohaté na sůl, cukr a tuk → na ostatní látky chudé

VÝHOdy a nevýhody fastfoodů Rychlá obsluha Otevírací doba Teplé jídlo Jídlo s sebou Výhoda při nedostatku času Nevýhody Nezdravé pokrmy Nevhodná příprava Přeslazené nápoje Vysoká cena

Nebezpečí fast foodu obezita, nadváha nebezpečí pro děti - atraktivní prostředí - obezita u dětí v Evropě (Malta) hranolková daň?

Řízení výroby příprava pracoviště kontrolní aktivity zajištění surovin výroba a výdej pokrmů hygienické předpisy odpady plánování výroby práce se zásobami nové trendy

Formy realizace produktu Individuální obsluha - v restauracích a barech - zjednodušený výběr menu Samoobsluha - forma pultu nebo konzumačního lístku Kombinované systémy obsluhy a prodeje Automatový prodej

Formy dle sortimentu Klasické fast foody - smažené produkty (hranolky, hamburgery) - McDonald‘s, KFC, Burger King Bageterie - prodej baget - Bageterie Boulevard, Subway Česká kuchyně formou ff - klasická česká jídla - Bilbo Smack, Slovanka Čínská bistra - nudle, rýže, maso - Panda, Mixgrill, Cactus Ostatní - pizza, kebab, indická bistra…

Formy nabídky Snídaně - speciální nabídka → snídaňové menu - drobné pečivo, toasty, vajíčka,… Obědy - klasická nabídka Večeře - omezená nabídka (v pozdních hodinách)

Nejúspěšnější fast foody v čr

Mc Donald‘s Vznik 20.3.1992 První pobočka - Praha Vodičkova ulice - tehdy tržba 121 milionů Dnes 84 poboček - tržby 3,8 miliardy 16.7.2009 první pobočka McCafé

kfc Založeno 1930 (Sanders court &café) 1960 první KFC (dnes přes 6000) V ČR přes 50 restaurací Zajímavosti: - ročně se v KFC na celém světě prodá 914 miliónů kousků kuřat - KFC otevírá na světě průměrně jednu restauraci denně - jedno extra křupavé kuřecí křídlo má 510 kalorií a obsahuje 33 gramů tuku

Burger King Americký řetězec - sídlo na Floridě 11 000 restaurací ve více než 65 zemích 2008 první restaurace v ČR (Praha Zličín) V ČR 11 restaurací

Zajímavosti Drive-in restaurace

Stravovna IKEA