1 Informační seminář - výzvy Horizon 2020 Eva Jarošová 5.6.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
30. září 2014 Vodňany EVROPSKÁ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Rámcový program EU pro výzkum a inovace
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Informační kulturní portál
Aktuální prioritní grantové možnosti Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Zápatí prezentace HORIZON Zápatí prezentace2 Nová koncepce evropského výzkumu 2014 – 2020 Jednotný strategický rámec pro výzkum.
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
8. rámcový program EU pro výzkum a inovace
FONDY EU Programové období
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
HORIZONT 2020 rámcový program pro výzkum a inovace ( )
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
SYNERGIE MEZI HORIZONTEM 2020 A STRUKTURÁLNÍMI FONDY - Teaming Inka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Evropská.
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Česko-Norský výzkumný program výzva vyhlášení – zajištění podpisů – uzávěrka – :00 vyhlášení výsledků – 15.
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Martin Pešl, Martin Vrubel
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Nástroj změny v místním prostředí
EU Moravskoslezský kraj a příležitosti budoucí kohezní politiky
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Technologická agentura
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

1 Informační seminář - výzvy Horizon 2020 Eva Jarošová

2 Horizon 2020 – základní informace k výzvám Na webu „Participant Portal“ informace o jednotlivých pracovních programech a podmínkách výzev: Ve srovnání se 7. Rámcovým programem - výzev i témat méně, průřezová témata - změna ve financování nepřímých nákladů, DPH

Horizon 2020 – základní informace k výzvám 3

4 Horizon 2020 – odkazy k dalším informacím Pro rok 2014 v rozpočtu Horizon 2020: – 3 mld. EUR na oblast „excelentní věda“ – 2,8 mld. EUR na inovativní projekty z různých oblastí tzv. „společenských výzev“ Souhrnná webová stránka k Horizon 2020 (včetně modelových grantových dohod): call_ptef call_ptef Technologické centrum: CZELO - Česká styčná kancelář pro výzkum, vývoj a inovace:

5 Společenské výzvy V prioritě Společenské výzvy bude podporován výzkum v následujících oblastech: Zdraví, demografické změny a životní pohoda (wellbeing) Potravinové zabezpečení, udržitelné zemědělství, mořský výzkum a bioekonomika Zajištěná, čistá a účinná energie Inteligentní, ekologická a integrovaná doprava Ochrana klimatu, životní prostředí, účinné využívání zdrojů, suroviny Evropa v měnícím se světě: inkluzivní, inovativní a reflektivní společnosti Bezpečné společnosti: ochrana svobody a bezpečnost Evropy a jejích občanů

6 Evropa v měnícím se světě: inkluzivní, inovativní a reflektivní společnosti (období ) Oblasti EURO – 2014 Překonání krize: nové myšlenky, strategie a struktury governance pro Evropu YOUNG – 2014 Mladá generace v inovativní, inkluzívní a udržitelné Evropě (pracovní trh, mobilita, inkluze) REFLECTIVE – 2015 Reflektivní společnosti: Kulturní dědictví a evropské identity INT – 2014/15 Posílení mezinárodního zapojení Evropy ve výzkumu a inovacích INT – 2015 Výzkum na podporu Evropy jako globálního hráče INSO 2014 a 2015 Nové formy inovací (obchodní modely, sociální inovace, inovace ve veřejné sféře)

7 Bezpečné společnosti: ochrana svobody a bezpečnost Evropy a jejích občanů K ochraně bezpečnosti obyvatel, společnosti a ekonomiky, majetku, infrastruktur a služeb, prosperity a politické stability. Oblasti DRS: Odolnost vůči katastrofám, zabezpečení a ochrana společnosti včetně adaptace na klimatické změny FCT: Boj proti terorismu a organizovanému zločinu BES: Ochrana hranic a vnější bezpečnost DS: Digitální bezpečnost: kybernetická bezpečnost, soukromí a důvěra

8 Odkazy k první výzvě DS 2014 Cyber security Cyber security strategy Privacy Data Protection ENISA - European Union Agency for Network and Information Security

9 Individuální výzvy Marie Skłodowska-Curie podpora vzdělávání, mobility a profesního rozvoje výzkumných pracovníků 30. června 2014 workshop „Jak napsat kompetitivní návrh projektu“ uzávěrky září, říjen 2014 Granty Evropské výzkumné rady (ERC) Podpora projektů libovolného tématu, směřují za hranice současného poznání, které mohou výrazně ovlivnit daný obor

Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowships (IF) Vědecko - výzkumné pobyty pro zkušené výzkumné pracovníky s cílem podpořit jejich další vzdělávání a profesní růst díky mezinárodní a mezisektorové mobilitě Innovative Training Networks (ITN) Doktorské studijní programy v rámci mezinárodních konsorcií, tvořených institucemi z veřejného i soukromého sektoru R&I Staff Exchange (RISE) Mezinárodní a mezisektorová spolupráce formou výměn výzkumných, technických a řídících pracovníků v rámci společného projektu COFUND Spolufinancování regionálních, národních a mezinárodních programů pro financování vědecko-výzkumných pobytů vč. doktorských stud. programů European Researcher´s NIGHT setkání se širokou veřejností 10

Granty Evropské výzkumné rady (ERC) Originální návrhy projektů, často interdisciplinární povahy s nekonvenčními metodami a přístupy, směřující za hranice současného poznání, které mohou výrazně ovlivnit daný obor ERC Starting Grants (StG), Consolidator Grants(CoG), Advanced Grants (AdG) ERC Proof of Concept(PoC), Synergy Grants (SyG) 11

Granty Evropské výzkumné rady (ERC) ERC Starting Grants (StG) podpora nezávislé kariéry vynikajících mladých vědců na počátku kariéry ERC Consolidator Grants(CoG) podpora mladých vědců ve fázi konsolidace vlastních výzkumných týmů či programů (do 12 let po Ph.D.) ERC Advanced Grants (AdG) podpora mezinárodně uznávaných, nezávislých odborníků, kteří se již etablovali v oboru a prokazatelně ho ovlivnili (výsledky za posl. 10 let) Proof of Concept(PoC) podpora úspěšných řešitelů grantů ERC v nejranější fázi komercializace výstupů jejich výzkumných aktivit ERC Synergy Grants (SyG) podpora při společném řešení projektů hraničního výzkumu vysoká přidaná hodnota ze vzájemné synergie 12

13 Děkuji za pozornost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.