Projekt CZ.1.07/1.1.16/01.0030 Motivace žáků ZŠ a SŠ pro vzdělávání v technických oborech 1 Změny pole permanentního magnetu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektromagnetická indukce
Advertisements

Název projektu: Škola a sport
Vzájemné působení těles - síla
Magnetické pole a jeho vlastnosti
Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o
Magnetické pole.
Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ELEKTROMAGNETICKÁ INDUKCE.
V. Nestacionární elektromagnetické pole, střídavé proudy
Elektrický obvod V..
Elektromagnetická indukce
33. Elektromagnetická indukce
MAGNETICKÉ POLE.
Magnetické pole.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
magnetické pole druh silového pole vzniká kolem: vodiče s proudem
André Marie Ampére 1775 – 1836 FRANCOUZ MATEMATIK A FYZIK
Elektromagnetické jevy Elektromagnet
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhElektrický obvod.
Fy_103_Elektromagnetické jevy_Elektromagnetická indukce Autor: Mgr. Libor Sovadina Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační.
VLASTNÍ INDUKCE.
Elektromagnetická indukce 2
Elektromagnetická indukce
Elektromagnetická indukce
elektromagnetická indukce
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Nestacionární magnetické pole
Magnetické materiály: 1. Magneticky tvrdé:
Elektromagnetická indukce
15. NESTACIONÁRNÍ MAGNETICKÉ POLE
Kateřina Novotná, 3.A.  Jev, při kterém dochází ke změně magnetických vlastností látky vlivem působení vnějšího magnetického pole.  Projevuje se u feromagnetických.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Magnetické pole pohybující se náboje
Účinky elektrického proudu
Faradayův indukční zákon VY_30_INOVACE_ELE_732 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice Vypracoval: Ing. Josef Semrád
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Základní principy.
1 3 Elektromagnetické pole 3.1 Zákony elektromagnetického pole ve vakuu 3.2 Elektrostatické pole v dielektrikách 3.3 Magnetické pole v magnetikách 3.4.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiáluStacionární magnetické.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Linda Kapounová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Člověk a příroda Fyzika Elektromagnetické a světelné děje IX. ročník Elektrický zvonek Vypracoval: Mgr. Zdeněk Šebestík Střední škola, Základní škola a.
Magnetické pole vodiče s proudem. Struktura prezentace úvod otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
MAGNETISMUS AutorMgr. Libor Vakrčka AnotacePrezentace PowerPoint – výklad, výpočet, samostatná práce, zkoušení, DÚ, opakování Očekávaný přínos Pomocí prezentace,
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o Tato prezentace.
MĚŘENÍ ELEKTRICKÉHO PROUDU
Magnetické pole pohybující se náboje
15. NESTACIONÁRNÍ MAGNETICKÉ POLE
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Zdeněk Šmíd Název materiálu: VY_32_INOVACE_2_FYZIKA_18.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Elektromagnetická indukce
11. Vodič, cívka a částice v magnetickém poli
Elektromagnetická indukce
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Transformátory Autor: Ing. Tomáš Kałuža VY_32_INOVACE_
VY_32_INOVACE_B3 – 16 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Elektromagnetická indukce
Elektromagnetická indukce
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střídavý proud - 9. ročník
ČÁSTICE S NÁBOJEM V MAGNETICKÉM POLI.
ELEKTROMAGNETICKÁ INDUKCE.
VLASTNÍ INDUKCE.
Galileova transformace
MAGNETICKÝ INDUKČNÍ TOK
Elektromagnetická indukce
Fyzika 2.D 6. hodina.
Fyzika 2.D 5. hodina.
Transkript prezentace:

Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Motivace žáků ZŠ a SŠ pro vzdělávání v technických oborech 1 Změny pole permanentního magnetu

Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Motivace žáků ZŠ a SŠ pro vzdělávání v technických oborech 2 Magnetická indukce B [T]... magnetická indukce Fmax [N] maximální síla působící na náboj Q [C]... náboj, na který magnetické pole působí v [ms-1].. rychlost, jakou se nosič náboje pohybuje v poli

Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Motivace žáků ZŠ a SŠ pro vzdělávání v technických oborech 3 Lorentzova síla F [N]...Lorentzova síla Q [C]...náboj v pohybu v [ms -1 ] rychlost pohybu náboje B [T] magnetická indukce pole

Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Motivace žáků ZŠ a SŠ pro vzdělávání v technických oborech 4 Zákon elektromagnetické indukce 1831 Michael Farady jev, při kterém je v uzavřeném elektrickém obvodu vyvolán tok elektrického proudu změnou magnetického pole, v němž se obvod nachází pole dané intenzity má různou indukci v různých materiálech

Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Motivace žáků ZŠ a SŠ pro vzdělávání v technických oborech 5 Jak změnit pole permanentního magnetu permanentní magnet, jehož pole se rozhodneme měnit, vložíme do indukční cívky k cívce připojíme modul voltmetru ze systému ISES v okolí magnetu budeme pohybovat železným předmětem

Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Motivace žáků ZŠ a SŠ pro vzdělávání v technických oborech 6

7 Seznam použité literatury: DĚDEK, Libor. Elektromagnetismus. 1. vyd. Brno: VUTIUM, 1998, 229 s. ISBN LÁNÍČEK, Robert. Elektronika: obvody součástky děje. 1. vyd. Praha: ČVUT, 1993, 311 s. ISBN DĚDKOVÁ, Jarmila. Elektromagnetismus: návody k laboratorním cvičením. 1. vyd. Brno: Vysoké učení technické v Brně, 2002, 48 s. ISBN MACHÁČEK, Martin. Encyklopedie fyziky. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 1995, 408 s. ISBN