Matěj Stolička, Ondřej Vavro, Lukáš Čecháček, Jiří Močkoř.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hrady, zámky, zříceniny Pražský hrad.
Advertisements

OLOMOUC - ČECHY POD KOSÍŘEM
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
 Otevřena 1. srpna 1844  V okolí zoo je také také akvárium  Otevřena 1. srpna 1844  Po zboření Berlínské zdi byl problém v tom, že ve městě byly ZOO.
Naše město a škola Jakub Jakuba 9.C.  Vizovice jsou město v okrese Zlín ve Zlínskem kraji  Dominantou města je barokní zámek  jsou zde dvě trojúhelníková.
Park Přátelství, který zaujímá kolem jedenácti hektarů prostranství mezi ulicemi Vysočanská, Prosecká, Jiřetínská a Jablonecká, byl vyprojektován již.
Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Prezentace Praha.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Kostelec nad Černými lesy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_61.
Vila prvního československého předsedy vlády Karla Kramáře tvoří bezesporu nepřehlédnutelnou dominantu letenského panoramatu. Pro její stavbu si Kramář.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_62.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Vizovice Eliška Kratinová.
Mlýn Krkavec.
Realizátorem projektu je Střední odborná škola ekologická a potravinářská, Veselí nad Lužnicí, Blatské sídliště 600/I Název projektu: Zkvalitnění vzdělávání.
Občanská výchova 6. ročník
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Naše město Zruč nad Sázavou.
ŠKOLNÍ VÝLET Buchlov Buchlovice Buchlovice. Vážení rodiče,milí žáci, i v letošním školním roce 2008/2009 pojede naše třída 3.B na školní výlet. KAM? Prohlédnout.
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Narozen: 15.února 1831 Zemřel: 11.března 1908 Vypracovali: Jakub Holub a Šárka Kočnarová.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Brno.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Opava.
A – 7I – 13R – 21 B – 8J – 14S – 22 C – 9K – 15T – 23 D – 10L – 16U – 24 E – 11M – 17V – 25 F – 6N –
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK PREZENTACI ZPRACOVALI ŽÁCI ZE ZŠ DR.EDVARDA BENEŠE Z ČAKOVIC JAN RICHTER A MARTINA HERVERTOVÁ.
Národní muzeum.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Náměstí Grand Place v Bruselu, obklopené renesančními budovami je nepochybně jedno z nejkrásnějších v Evropě. Můžete obdivovat především impozantní.

Romantická architektura v Čechách
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Nela Ševčíková, 9.A.  Osada Vizovice byla založena v době pohanské, roku 864.  První písemná známka o Vizovicích je z roku  Roku 1570 byly Vizovice.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Ahoj, jsem Vítkovický zámek a provedu Vás svou historií.
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
Zámek Zásmuky, původní barokní tvrz se vstupním portálem z konce 17
SÍDLO ROTHSCHILDŮ. Základní informace Empírový zámek Postaven v letech 1846 – 47 Nejstarší dochovaná budova ve Vítkovicích Postaven v klasicistním slohu.
Klasicistní architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Karlovy Vary Prezentace 2016 – 07 Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let , jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva.
Autor prezentace: Vojtěch Kolařík Autor obrázku: 1 - Podzemnik (CC-BY-SA) 2, 3 - Karl Gruber - 2, 3 - Karl Gruber - karl.gruber[at]mmcx.net.
MELODIE.
Rekonstrukce DMC Račetice Slavnostní otevření
Školící a konferenční objekty MŠMT
Romantická architektura v Čechách
Encián Petr Novák Enicán.
Svitavské památky – Langrova vila
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Historie Nesovic Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Nákladové nádraží Žižkov Parková čtvrť Central Group
Druh učebního materiálu
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Matematické operace do
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Transkript prezentace:

Matěj Stolička, Ondřej Vavro, Lukáš Čecháček, Jiří Močkoř

Vítkovický zámeček byl postaven roku 1847 v klasicistním slohu jako reprezentační budova a sídlo ředitele Vítkovických železáren. Byl postavem rodem Rothschildů, kteří vlastnili místní železárny. Autorem projektu byl Antonín Krause Je zároveň nejstarší dochovanou budovou ve Vítkovicích. Byl obecně znám pod názvem Zentralhaus.

Zde leží Vítkovický zámek

Rod Rothschildů jej původně postavil jako své sídlo. Později sloužil jako sídlo ředitele Vítkovických železáren. Část místností užívali majitelé těžířstva při svých příležitostných pobytech ve Vítkovicích. Původně si pro tento účel vybudovali v roce 1844 vilu, která stála blíže k závodu, ale ta později sloužila k jiným účelům. V poslední době zámeček využívalo tamní Vítkovické muzeum.

Dvoupodlažní empírová stavba se střešním balkónem byla obklopena zahradou ve stylu zámeckých parků, oživena vodotryskem, altánky, ozdobnými záhony a vzácnými dřevinami. Zahrady se táhly i v prostoru od ulice Maxovy (dnes Výstavní) až k náměstí. Dnes je dominantou jádra tzv. „Nových Vítkovic“.

K rozsáhlým a architektonicky necitlivým změnám došlo po roce 1948, kdy nastal komunistický převrat. Bylo rozhodnuto o využití zámku pro potřeby podnikových organizací ROH, KSČ a ČSM. Byla zde rovněž umístěna redakce Jiskry a kádrové oddělení, později útvar Výchova a vzdělávání a Technická knihovna.

První plány na rekonstrukci zámku a přilehlých budov ve stádiu Studie byly zpracovány projektanty Studia Rané Vítkovice v září V průběhu února 2009 byly dokončeny prováděcí projekty. S vlastní rekonstrukcí zámku v hodnotě více než 100 mil začali pracovníci společnosti VÍTKOVICE REALITY DEVELOPMENTS v polovině ledna Rekonstrukce nebyla vůbec jednoduchá už proto, že se každý krok musel konzultovat s památkáři. Výsledek však stojí za to. Vítkovickému zámku se podařilo vrátit původní lesk.

Google obrázky. Hrady. cz Wikipedie Mapy.cz

Děkuje Matěj Stolička, Ondřej Vavro, Lukáš Čecháček, Jiří Močkoř