Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_238.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PC Výstupní periferie.
Advertisements

Jehličkové tiskárny.
Laserová tiskárna barevná
Publikované materiály pochází ze zdrojů autora.
Periferní zařízení počítače
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Přídavná zařízení.
na interaktivní tabuli
POČÍTAČOVÉ TISKÁRNY VY_32_INOVACE_E3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
TISKÁRNY.
TISKÁRNY VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Počítačové tiskárny.
Tiskárny.
Výstupní zařízení počítače
Počítačová grafika.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Periferní zařízení.
Rozdělení podle principu tisku
Jak fungují tiskárny?.  Po tisknutí v určitém programu Tisk nebo CTRL + P začne program který je instalován k tiskárně přepisovat vše to, co se má vytisknout.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A20 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření květen.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_149_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Termální tiskárny Ing. Petr Bouchala Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl.
Laserové tiskárny.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Technické vybavení pro zpracování grafiky Jan Přichystal.
TISKÁRNY Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk.
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
TISKÁRNYTISKÁRNY Od tiskařských lisů až po laserové tiskárny.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Vendula Smékalová VŠLG
Laserové tiskárny Laserová tiskárna pracuje na obdobném principu jako kopírka – využívá fotoelektrických vlastností polovodičů (selenu), který je nanesen.
Podle principu tisku se dělí na:
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – tiskárny, 2. část Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čeština Datum vytvoření:21.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
PROCENTA. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_254.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_194.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_221.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_232.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_191.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_225.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_234.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_235.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_198.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Inkoustová tiskárna
Tiskárny, skener NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Tiskárny a barevné prostory Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren. Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body Často používaná v obchodech pro tisk paragonů (pokladních.
Periferní zařízení počítače - opakování
Tiskáry Jse dělí na 3 druhy: Jehličková tiskárna Inkoustová tiskárna
PC Výstupní periferie.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
TISKÁRNY Anna Hošková Máme 3 druhy tiskáren.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Laserová tiskárna
Výstupní hardware.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_238 Jméno autora:Mgr. Lukáš Židek Třída/ročník:IX. Datum vytvoření:

Vzdělávací oblast: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast: Technologie tisku Předmět:Informatika Výstižný popis způsobu využití, případně metodické pokyny: Prezentace PowerPoint. Podpora výkladu vyučujícího. Žáci mají možnost využít při domácím samostudiu. Klíčová slova:Internet, celosvětová síť, prowider Druh učebního materiálu: Laserový tisk, inkoustový tisk, toner, cartridge Soulad se ŠVP:Je plně v souladu se ŠVP - Strom Rozvíjené klíčové kompetence: Kompetence k učení, kompetence k řešení problému, kompetence komunikativní, kompetence pracovní Odkaz:

Technologie tisku Rozdíly ve způsobu tisku

Inkoustový tisk Barvivem je inkoust uložený v tiskových zásobnících – Cartridge. Princip tisku spočívá v tryskání inkoustu na papír pomocí trysek v tiskové hlavě. Inkoust se v trysce prudce zahřeje a dojde k jeho vystříknutí na papír. Čím menší a přesnější kapky inkoustu jsou, tím je kvalita tisku vyšší.

Inkoustový tisk VýhodyNevýhody Možnost barevného, fotorealistického tisku. Levné pořizovací náklady tiskáren. Rychlý a tichý tisk. Tisk není voděodolný – dá se rozmazat. Vyšší náklady na tisk – cena náhradních inkoustových náplní (cartridgí) Poměrně drahý barevný tisk.

Laserový tisk Laserovým paprskem, nebo pomocí LED je vykreslen obrazec tištěné předlohy na selenový (světlocitlivý) válec. Na osvětlených místech je změněn elektrický náboj. Následně se na válec nasype toner – barvící prášek. Ten se zachytí na osvětlených místech a otiskne se na papír. Nakonec je zažehlen do papíru mezi válci zapékací jednotky.

Laserový tisk VýhodyNevýhody Možnost barevného, fotorealistického tisku. Voděodolný. Velice rychlý a tichý tisk. Levné pořizovací náklady tiskáren i provozu tisku. U barevných Laserových tiskáren vysoké jednorázové náklady při výměně barevných tonerů.

Ostatní tiskové mechanismy Jehličkový tisk o Princip podobný psacímu stroji. Barva je na papír přenášena z pásky do které naráží jehličky tiskového mechanismu. Tisk je pomalý a nekvalitní. Při tisku i vysoké hlučnost. o Použití dnes u pokladních tiskáren a registračních systémů. (Např. úřady, tisk lístků, jízdenek apod.) Termotisk o Tisk probíhá na teplocitlivý papír. Tisková hlava zahřívá papír na požadovaných místech a tím vykresluje výsledný obraz do papíru. Velkou nevýhodou je, že papír časem ztrácí své vlastnosti a vybledne. Případně pokud je vystaven teplu (třeba na topení) celý zčerná. o Použití u pokladních tiskáren a faxů.

Zdroje obrázků e:HP_Business_Inkjet_1200n_-_Continuous_Ink_System_- _Printhead_shown_removed.jpg rinter-Writing.svg rinter_fusing.svg