Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Termální tiskárny Ing. Petr Bouchala Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Termální tiskárny Ing. Petr Bouchala Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl."— Transkript prezentace:

1 PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Termální tiskárny Ing. Petr Bouchala Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl zpracován v rámci akce EU peníze středním školám - OP VK 1.5. Výuková sada – PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ, DUM č. 16

2 Termální tiskárny Definice Principy činnosti Výhody Nevýhody

3 Charakteristika Termální tiskárny jsou neimpaktní. K tisku využívají teplo vznikající průchodem elektrického proudu odporem. Tisknou buď přímo nebo přenosem (transferem) barvy z fólie nebo pásky.

4 Principy činnosti Přímý tisk Teplocitlivý papír. Metoda sestavovaných znaků. Tisk jednostranný a monochromatický. Využití v pokladních systémech, k tisku jízdenek, v měřících přístrojích…

5 Princip přímého tisku teplocitlivý papír tisková hlava řídící sběrnice tiskový bod

6 Výhody přímého tisku Nepoužívá barvivo. Tichý a rychlý tisk. Jednoduchý mechanizmus. Nevýhody přímého tisku Potřeba termocitlivého papíru, který je tepelně nestálý. Monochromatický tisk.

7 Termotransferový tisk Pomocí tepla se odtaví barvivo z pásky nebo fólie na papír. Tiskárny s páskou mají pohyblivou tiskovou hlavu. Tiskárny s fólii mají nepohyblivé topné tělíska na celou šířku papíru.

8 Princip činnosti barevná fólie papír nůž tepelná hlava přítlačný válec posuvné válce

9 Termosublimační tiskárna Barevné fólie CMYO (Overcoat). Barvy se mísí až na papíře. Nanášení barvy je plynulé (300 dpi odpovídá 4800 dpi u jiných tiskáren). Barvy se nanáší na papír postupně.

10 Úkol: Pokus: Zahřej starou jízdenku z autobusu nebo starou účtenku a pozoruj, jak černá v závislosti na intenzitě tepla.

11 Literatura 1.HORÁK,J. Hardware učebnice pro pokročilé. Brno: Computer press, 2005. ISBN 80-251-0647-0 2.DEMBOWSKI,K. Mistrovství v hardware. Brno: Computer press, 2009. ISBN 978-80-251-2310-2


Stáhnout ppt "PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Termální tiskárny Ing. Petr Bouchala Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl."

Podobné prezentace


Reklamy Google