Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / 1.1.18 / 02.0035 Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ KONEČNÁ Použité.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ v Teplé
Advertisements

Střední průmyslová škola elektrotechnická, V Úžlabině 320, Praha10
Průmyslová střední škola Letohrad
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a Základní.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Dokumentace k zajištění BOZP
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Studijní obory a jejich uplatnění.
Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol KOORDINOVANÉ VZDĚLÁVÁNÍ ODBORNÝCH UČITELŮ Cílem projektu je zvýšit kvalifikaci pedagogického.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Elektrotechnika (26 – 41 – M / 01) Výpočetní a komunikační technika Automatizace a elektronické systémy v dopravě Výpočetní a komunikační technika Automatizace.
Elektrotechnika v hodinách anglického jazyka
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
 zaměření: Silniční vozidla  Tento obor je zařazen mezi technické obory  Je určen pro chlapce i dívky, kteří se zajímají o automobily, jejich konstrukci,
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
Zkušenosti s dalším vzděláváním ve Střední škole dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV
 Martina Švarcová. Adresa a kontakty: Adresa Adresa: U Dráhy 827/6, ZábřehKontakty: Tel.:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
ELEKTROTECHNIK MATERIÁL VZNIKL VE SPOLUPRÁCI SPŠ OSTROV A ZŠ KARLOVY VARY, TRUHLÁŘSKÁ 19, PŘÍSP.ORG. POUŽITÉ FOTOGRAFIE JSOU VYTVOŘENY PRACOVNÍKY SPŠ OSTROV.
Střední škola a Mateřská škola, Liberec, Na Bojišti 15 Tel.: ,
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Technik autoservisu Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a.
Opravář zemědělských strojů
Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Jana A. Komenského 540 Použité fotografie.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Šaratice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Konečna 25, p. o.
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Sériová diagnostika, diagnostické přístroje
Programátor CNC strojů
M ATEMATIKA A BYZNYS I NFORMAČNÍ MANAGEMENT VE FIRMĚ Eva Turnerová Západočeská univerzita
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
Lékařské přístroje, klinický provoz
Dokumentace k zajištění BOZP
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Střední škola dopravy, obchodu a služeb.
Franchising VY_62_INOVACE_ ledna 2014
1. června Příklad dobré praxe Začlenění rozšířeného vstupního školení řidičů do výuky.
VOŠ, SPŠ automobilní a technická České Budějovice © 2011.
Střední škola automobilní Jihlava. SŠA Jihlava pilotní škola Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí.
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
 Jedna z největších škol Karlovarského kraje  Více jak 1000 žáků a 100 zaměstnanců  11 maturitních oborů  11 učebních oborů 
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Chodov,
Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická B y s t ř i c e n a d P e r n š t e j n e m Technické fórum 2016 – Zámek Valeč.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika řídících jednotek II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠK. ROK 2014/
Výuka oboru DE. O bor O bor Dopravní elektroinženýrství a autoelektronika Odborná zaměření: Automobilová elektronika Elektrická trakce Sdělovací a zabezpečovací.
Střední průmyslová škola dopravní, Plzeň. Vyučované automobilní obory - téměř 1500 žáků Mechanik opravář motorových vozidel Mechanik opravář motorových.
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Montáže Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.
Měření elektrických veličin RNDr. Zuzana Karafiátová.
EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
elektrotechnických měření
Elektrické měřící přístroje
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ELEKTRICKÁ MĚŘENÍ Praktická měření Elektrikář - 2 ročník
Stáže pedagogických pracovníků u zaměstnavatelů
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Energetická maturita úsek Síťové služby útvar měření
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB, STRAKONICE, ZVOLENSKÁ 934.
Název prezentace (DUMu): Přístroje k měření elektrických veličin
Krajský metodický kabinet AUTOMOBILNÍ TECHNIKY
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Transkript prezentace:

Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ KONEČNÁ Použité fotografie jsou vytvořeny pracovníky SPŠ Ostrov za účelem prezentace oboru, autoři souhlasí s jejich použitím pro uvedené účely.

Kdo to je a co dělá. Nástroje, které používá. Prostředí v němž pracuje. Vzdělání, které musí mít. Firmy v nichž se uplatní v regionu. Školy, nabízející studium v regionu.

Technik v autoservisu je jedna z nejdůležitějších osob pro jeho fungování. Technik zajišťuje komunikaci mezi zákazníky a servisem, převádí odbornou terminologii do obecné češtiny, aby zákazník věděl co se s jeho vozem děje, jak to bude nákladné a časově náročné. Musí se velmi dobře orientovat v základních částech automobilu a to jak po mechanické části, tak i elektrické a elektronické. Rovněž by pro něj neměl být problém upravit řídící jednotku nebo její software

Hlavním nástrojem, který v práci používá je počítač, a dále používá různé měřící přístroje a metody měření. Pracuje s různými programy, například na ukládání dat o zákaznících a jejich vozidlech, objednává náhradní díly přes různé eshopy, obsluhuje diagnostický počítač pro kontrolu elektroniky vozu. Samozřejmě má i svůj vozík s nářadím a hravě nahradí automechanika v době dovolených.

S technikem autoservisu se nejčastěji setkáme v autorizovaném servisu a nebo v řetězci autoopraven například Barum, ATU, VIANOR, BEST DRIVE, ale setkáme se s ním i v menších servisech. Jeho pracoviště je buďto malá přijímací kancelář s počítačem a nebo má své místo u obslužného pultu u vstupu do servisu. Na dílně se jeho pracoviště sestává z diagnostického přístroje popřípadě pultu s různými měřícími přístroji například multimetry, paltesty, stanoviště měření emisí

Technik autoservisu by měl mít úplné střední vzdělání zakončené maturitní zkouškou. Na technika autoservisu jsou kladeny hlavně požadavky na komunikativnost, vstřícnost, jazykové vybavení, vysoká úroveň práce na počítači, ochota se vzdělávat a zdokonalovat. Obvykle jezdí na různá školení a kurzy a dále vzdělává své kolegy v autoservisu Automechanik by měl být minimálně vyučený v oboru

Prakticky každý autoservis nebo autodílna Algon plus auto a.s. DyCom group s.r.o. S. a W. Automobily s.r.o. Auto Eder s.r.o. Auto Drásta s.r.o. Autobond group a.s. Car Point Karlovy Vary s.r.o. Pavel Rakovec

Dopravní prostředky M/01 Obor Autotronik L/01 Obor Mechanik opravář motorových vozidel (automechanik) H/01