Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0245.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0245."— Transkript prezentace:

1 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_12_C_10 Tematická oblast: Vyhledávání závad a zkušebny podvozku Téma: Diagnostika kol Autor: Mgr. Jaroslav Hrůza Datum vytvoření: září 2012

2 Anotace Metodický pokyn
Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky a schématy doplněných textem podporujícím výklad učitele. Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku.

3 Diagnostika kol Informace o stavu kol Dnešní moderní vozy umožňují informovat včas řidiče o stavu kola a to zejména tlaku v pneumatikách. Je to prostředek, který napomáhá ke zvyšování aktivní bezpečnosti na vozidlech.

4 Diagnostika kol Kontrola tlaku v pneumatikách Podává informace:
Zvýšeném úniku tlaku Nestejnoměrné opotřebení běhounu pneumatiky Pravidelná informace o stavu Teplotě

5 Diagnostika kol Diagnostikování místa závady Pomocí těchto prostředků:
Mýdlová voda Přehuštění pneumatiky Vodní lázeň

6 Diagnostika kol Místa úniku Mezi patkou pneumatiky a diskem
Průraz na běhounu

7 Diagnostika kol Místa úniku
Stárnutí pneumatiky – stáří pneumatiky má vliv jak na přilnavost tak i na únik tlaku (pneumatiky starší 10 let by neměly být uváděny v provozu a u přípojných vozidel dokonce 6 let)

8 Diagnostika kol Prevence Včasná kontrola tlaku
Pravidelná kontrola kol před jízdou Použití plynu (dusíku) při plnění pneumatiky

9 Diagnostika kol Použitá literatura:
K. Horejš, V. Motejl a kol., Příručka pro řidiče a opraváře automobilů I.díl podvozek motorového vozidla, ISBN ,vyd. Littera Brno 2008, s. 358 Gscheidle a kol., Tabulky pro automechanika, ISBN , vyd. Europa-Sobotáles, Praha 2009, vyd.16, 496 s.


Stáhnout ppt "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0245."

Podobné prezentace


Reklamy Google