Ostrovy Francouzské Polynésie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představujeme Vám studentskou (fiktivní) firmu
Advertisements

Evropská nej….
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Výlet po řeckých ostrovech Připravte se právě začínáme …
K u b a T r i n i d a d Ostrovy v Karibském moři jsou hornaté a většinou je pokrývají bujné tropické lesy. Nacházejí se zde nádherné písčité pláže, lemované.
Svatý Martin je jeden z ostrovů Nizozemských Antil. Jeho území je rozděleno mezi státy Francie a Nizozemské království. Leží v jižní části Karibského.
AMERIKA.
Musilová Tereza VIII.A /2009
Zpracoval: Michaela Hrdá ZŠ A MŠ,Brno,Horníkova 1
(Francouzská Polynésie)
AUSTRÁLIE nejmenší kontinent (7,7 mil km2)
AMERIKA.
NEW ZEALAND JIŽNÍ OSTROV.
Světadíly a kontinenty + oceány
Afrika - povrch Afrika je třetím největším světadílem, je považovaná za kolébku lidstva. Zde byly nalezeny nejstarší kosterní.
Seychely, mauricius, komory
řecky: „Černé ostrovy“
Maledivy.
Uvádí zájezd cestovní kancelář
Island.
Tichý a Indický oceán Martin VRZALA.
Nový Zéland.
Jezero Titicaca Šárka Baranovská
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Geografické údaje Řecka
OCEÁNIE.
Viet Nam.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
Velká Británie vlajka Velké Británie znak Velké Británie.
Oceánie.
Gran Canaria Kanárské ostrovy
Vanuatu a Šalamounovy ostrovy.
Queensland.
Island Marie Vůjtková
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Oceánie a Antarktida. Nový Zéland Rozmanitost přírodních pozoruhodností (sopky, gejzíry, ledovce, fjordy atd.) a folklor Maorů CR – 2,5 mil. turistů (2007)
Dominikánská republika
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
Oceánie – Cookovy ostrovy
Cookovy ostrovy.  Cookovy ostrovy je svrchovaný stát a skupina ostrovů ležících v Tichém oceáně. Na severovýchodě sousedí se souostrovím Kiribati (asi.
Kuba.
EU OPVK – III/2 – A3 – 7/22 – Rak Petr Předmět Zeměpis, 8.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/2012.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_ ČLOVĚK A PŘÍRODA – ZEMĚPIS - NA II.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_001_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
PODNEBÍ AUSTRÁLIE.
Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Zeměpis Světadíly a oceány VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_SVĚTADÍLY_A_OCEÁNY
TAHITI Dostupné z:
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov V/2 – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VY_32_INOVACE_118 Jméno autora: Mgr.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Republika Fidžijské ostrovy (Fidži)
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
NOVÝ ZÉLAND Rozloha: km2 Počet obyvatel: 4 mil.
Připravte se právě začínáme
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Co jsme si odnesli z Evropy
Melanésie
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Transkript prezentace:

Ostrovy Francouzské Polynésie Nejodlehlejší místo Austrálie a oceánie

Francouzská Polynésie Nachází se východně od Cookových ostrovů. Skládá se ze 120 ostrovů rozdělených do 5 souostroví. Nejvyšší hora Mont Orohena dosahuje výšky přes 2 200 m. Úřední jazyk : francouzština

Tahiti Moorea Huahine Raiatea Bora Bora

Tahiti

Poloha Hornatý ostrov leží v souostroví Francouzské Polynésie v Tichém oceánu a skládá se ze dvou částí – Tahiti Nui (velký ostrov) a Tahiti Iti. Hlavní město Papeete, které je ekonomickým a politickým centrem. Tahiti je obklopeno pásmem hor a ostrovy, na kterých se nacházejí luxusní letoviska a mnoho turistických zajímavostí.

Obyvatelstvo Na ostrově Tahiti žije většina obyvatel Francouzské Polynésie. Domorodci jsou velice vstřícní lidé a jejich klidný a neuspěchaný život je až neskutečně nakažlivý.

Zajímavosti Měnou Francouzské Polynésie je Francouzský Pacifický Frank (CFP), avšak přijímány jsou zde jak Eura, tak také Americký dolar. Jiné měny lze směnit za místní franky přímo na letišti, nebo ve velkých letoviscích. Jako jediný ostrov v celém Pacifiku má černé pláže.

Moorea

Pouhých několik minut letu z Tahiti nebo půl hodiny plavby na rychlostním katamaránu a ocitnete se v zajetí „zeleného sametu“. Ostrov Moorea splní všechny Vaše představy o tajemném ostrově v jižních mořích. Vysoké hory, tvořící střed ostrova, jsou v úžasném kontrastu s mělkou lagunou, která ostrov obklopuje.

Poloha Nachází se pouhých 17 km severozápadně od ostrova Tahiti. Severní stranu ostrova otevírají dva zálivy - Opunohu a Cookův. Nejvyšší horou je Mt. Tohiea se svými 1207 m. Mezi další významné hory ostrova patří Moua Puta (hora s dírou) a Mouaroa, která bývá uváděna jako žraločí zub.

Obyvatelstvo Na ostrově Moorea žije 16 200 obyvatel. Místní obyvatelé žijí v harmonii s přírodou, takže jejich domy v pastelových odstínech, obklopené ibiškovými zahradami, jsou potěchou pro oko cestovatele stejně jako místní nespoutaná příroda.

Podnebí Podnebí je zde stejné jako na ostatních ostrovech Francouzské Polynésie. období dešťů a období sucha V období dešťů se vyskytují hojné a nepředvídatelné bouřky, vzduch je dusný a často je zataženo.

Huahine

Poloha Nachází se 175 km od Tahiti Skládá se ze dvou ostrovů, Huahine Dui na severu a Huahine Iti na jihu, rozděleno úzkým falešným kanálem, o kterém se říká, že rozdělení má na starosti kanoe boha Hira.

Hornatý ostrov zajímavého tvaru. Nádherné zátoky, půvabné bílé písečné pláže. Ostrov je olemován lagunami. Laguna odevzdává melouny a vodní melouny, zásoby ovoce a zeleniny.

Zajímavosti Huahine je také pyšný majitel největšího a nejlépe zachovaného archeologického naleziště: Maeva marae, které je tvořeno skupinou větších marae na úpatí hory Mouatapu a na břehu jezera Fauna Nui.

Raiatea

Poloha Druhý největší ostrov Francouzské Polynésie a nachází se 190 km od Tahiti.

Zajímavosti Okolí ostrova lemuje korálový útes, který je ideálním místem pro potápění, šnorchlování a plavání. Okružní výlety vám umožní objevit vanilkové a ananasové plantáže, překrásná údolí. Velmi zajímavé je podniknout plavbu po řece Faaroa, která je jako jediná v celé Francouzské Polynézii splavná.

Bora Bora

Poloha Nachází se uprostřed modrozelené laguny v jižním Tichomoří, 260 km severozápadně od ostrova Tahiti. Tento ostrov vznikl vulkanickou činností a je obklopen několika malými ostrůvky zvanými motu.

Ostrov Bora Bora spolu s lagunou, která jej obklopuje, připomíná malířskou paletu s mnoha odstíny zelené a modré. Díky svahům porostlým tropickou flórou a rozkvetlým údolím ibišků a palem, jež pokrývají ostrov, si jej jistě zamilujete na první pohled.

Zajímavosti Pora Pora je starodávný název, který v místním jazyce znamená "prvorozený". Toto jméno pochází z dávné polynéské legendy, v níž nejvyšší bůh Taaroa vylovil jako první ostrov Pora Pora z hlubokých vod oceánu. Díky křišťálově modré laguně, která je považována za jednu z nejkrásnějších lagun světa, je ostrov nazýván "perlou Polynésie" a pro turisty představuje místo snů.

Vypracovala: Lenka Frolcová 2. E Prameny: http://www.exclusivetours.cz/ http://www.tahiti.cz/spolecenske-ostrovy http://tahiti.webnode.cz/ Obrázky: www.google.com