Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_500 Ročník: 2. Cukrářská technologie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Jádroviny musí se přebrat, odstranit skořápky, žluklá jádra,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_10_GAS_562_Dos
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
VY_32_INOVACE_11_ODV_635_Klu
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
VY_32_INOVACE_11_ODV_622_Klu
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
VY_52_INOVACE_ZBP1_5764VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_487 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_492 Vzdělávací obor: Cukrář H/01
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_494 Ročník:2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář H/01 Tematický okruh:Hmoty a korpusy Téma:Hmota na vaničky.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_491 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_497 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_490 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo :VY_32_ INOVACE_ TEC_481 Ročník: 2. Vzdělávací obor: Cukrářská technologie Tematický okruh: Hmoty a korpusy Téma: Lehké šlehané hmoty Jméno autora:
TŘENÉ LINECKÉ TĚSTO Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_495 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_482 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_486 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_489 Vzdělávací obor: Cukrář H/01
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_499 C 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_498 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_496 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_485 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
C UKRÁŘSKÉ TECHNOLOGIE – PEVNÁ TĚSTA A LINECKÉ TĚSTO TŘENÉ Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT C.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT C.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE CUT Název.
Cukrářské technologie – písčité (nahřívané) šlehané hmoty
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Méně trvanlivé náplně
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
VY_32_INOVACE_ Likérové špičky
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Cukrářské technologie – šlehané hmoty s požitím RP a moučných směsí
Třené, jádrové a smetanové výrobky
VY_32_INOVACE_ Laskonky
VY_32_INOVACE_ Lehké šlehané hmoty - charakteristika
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Polevy a náplně Autor: Gražyna Salamonová, Mgr..
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Cukrářské technologie – těžké šlehané hmoty
VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot
Jádrové hmoty.
I N T E G R O V A N Á S T Ř E D N Í Š K O L A C H E B, p.o.
Transkript prezentace:

Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_500 Ročník: 2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář 29-54-H/01 Tematický okruh: Hmoty a korpusy Téma: Jádrová hmota IV Jméno autora: Petra Kulhánková Vytvořeno dne:  25.11.2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – využití jádrové hmoty v CV. Tento materiál slouží k seznámení žáků s učivem a následnému procvičení látky. Žáci si osvojují znalosti o výrobě této hmoty. . Slouží i k opakování učiva pro 3.ročník

Jádrová hmota IV

Hmota na griliášové trubičky Roztékavá konzistence hmoty Chuť po arašídech Korpus křehký křupavý Potaženo CKP Náplň smetanová nebo máslový krém http://www.google.cz/imgres?q=griliášové+trubičky&start=15&num=10&hl=cs&gbv=2&biw=1278&bih=650&tbm=isch&tbnid=H7QQ2dx47 http://www.hradeckapekarna.cz/produkty2.htm

Suroviny : Cukr krupice Bílky Arašídy / persiko Suchý upotřebitelný odpad Voda Hladká mouka

výrobní postup Cukr, bílky, arašídy s persikem, odpad, smícháme a jemně utřeme Rozředíme vodou a přimícháme prosátou hladkou mouku Řídká hmota se roztírá přes šablony Pečení při 200°C

Po upečení se rychle stáčí do trubiček Po vychladnutí potahujeme v CKP hwww.google.cz/imgres?q=pomůcky+na+griliášové+trubičky&hl=cs&biw=1278&bih=650&gbv=2&tbm=isch&tbnid=FzeTWdl1bbkxoMttp://

marokánky Suroviny : arašídy, cukr krupice, kandované ovoce, pomer.kůra, margarín S, mléko, hladká mouka, škrobový sirob http://www.tomasbrazdil.cz/rijen-2008-tunisanka http://cukrar.gastronews.cz/show.asp?id=1425

Výrobní postup Cukr, arašídy, kandované ovoce, pom.kůru, tuk, mléko a škrobový sirob za stálého míchání uvaříme na silnou nit Po uvaření přimícháme hladkou mouku a necháme částečně prochladnout Potom nanášíme sáčkem na vymazané plechy hromádky Rozetřeme do placiček

Výrobky z jádrové hmoty Jádrové rohlíčky s kakaovým krémem 40g Na jádrový korpus rohlíčku naneseme sáčkem s hladkou trubičkou tukový krém kakaový Dáme zatuhnout Po zatuhnutí máčíme do CKP http://www.uklastera.cz/x233-rohlicek-jadrovy-kakaovy-40g

Na upečené linecké kolečko nastříkáme po obvodu máslový kakaový krém Plněné kokosky 60g Na upečené linecké kolečko nastříkáme po obvodu máslový kakaový krém Do středu nastříkáme marmeládu Přiklopíme korpusem kokosu a dáme zatuhnout Po zatuhnutí potáhneme spodní část až po kokosku v CKP http://www.jestreb.cz/kategorie.html?detail=34

Souhrnné otázky 1. Vyjmenuj suroviny na Griliášové trubičky 2. Vyjmenuj suroviny na Marokánky 3. Jakou náplň použiješ do Jádrových rohlíčků ? 4. Popiš výrobu plněných kokosek

Správné odpovědi 1. cukr moučka, bílky, arašídy, suchý odpad, voda, hladká mouka 2. arašídy, cukr krupice, kandované ovoce, prosl. Pomerančová kůra, margarín S, mléko, hl. mouka, škrobový sirup 3. kakaový máslový krém 4. na upečené linecké kolečko nastříkáme máslový kakaový krém po okraji. Dovnitř marmeládu. Přiklopíme korpusem kokosky

Použité zdroje Literatura : BLÁHA L., CONKOVÁ V., KADLEC F., vydáno v roce 2001 , Cukrářská výroba II. ,nakladatelství INFORMATORIUM, spol. s r.o. Obrázky : 1. http://www.google.cz/imgres?q=griliášové+trubičky&start=15&num=10&hl=cs&gbv=2&biw=1278&bih=650&tbm=isch&tbnid=H7QQ2dx47 2. http://www.hradeckapekarna.cz/produkty2.htm 3. hwww.google.cz/imgres?q=pomůcky+na+griliášové+trubičky&hl=cs&biw=1278&bih=650&gbv=2&tbm=isch&tbnid=FzeTWdl1bbkxoMttp:// 4. http://cukrar.gastronews.cz/show.asp?id=1425 5. http://www.tomasbrazdil.cz/rijen-2008-tunisanka 6. http://www.uklastera.cz/x233-rohlicek-jadrovy-kakaovy-40g 7. http://www.jestreb.cz/kategorie.html?detail=34