Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_313 Ročník: 1. Vzdělávací obor:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podnikatelský záměr.
Advertisements

, Chrudim Anna Chvátalová
Jak úspěšně nastartovat nebo rozšiřovat podnikání
Firma a jejich cíle.
Podnikatelský záměr Volba, v čem budu podnikat Průzkum Plán realizace
Obchodní společnosti.
Význam informací v podnikání
Finanční řízení podniku
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
UČÍME SE PODNIKAT Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
P9 CENA JAKO NÁSTROJ MM Cena - je vyjádřením „hodnoty“ zboží nebo služby. Cena je jediným prvkem marketingového mixu, který vytváří firmě příjmy. Všechny.
Environmentální management. Osnova přednášek: Úvod do předmětu. Environmentální politika a environmentální strategie. Trvale udržitelný rozvoj. Makroekonomické.
Nauka o podniku Seminář.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Všechno v mém životě souvisí AC Education s.r.o. |
Poskytování služeb jako ekonomická činnost. Tvorba podnikatelského plánu Analogie s výrobními podniky Nutno mít na zřeteli charakteristické vlastnosti.
EKONOMIKA PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR Ing. Hana Kročová
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
AirPackage s.r.o. Zakladatel: Jan Falta. Podnikatelský záměr  prodej technického řešení pro bezpilotní stroje  dominantní dodavatel technologie na trhu.
Financování podniku VY_32_INOVACE_ aby mohl podnik fungovat, potřebuje prostředky na svou činnost (a to ještě před dosažením zisku)
Finanční analýza.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Podnikatelský plán VEBER, Jaromír a kol. Management – základy, prosperita, globalizace. Praha: Management Press, 2002, ISBN , str. 464 –
Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o. Ekonomika a marketing I. ročník Vyučující PhDr. Jan Sinkule.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Podnikatelský plán struktura plánu.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingový plán hotelu Ročník / obor studia:III.
P4 Analýza portfolia/ strategické plánování
Podnik a podnikání Střední odborná škola Otrokovice
Podnikatelský plán Specifikace podnikatelského plánu. Účel a funkce.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
MARKETINGOVÝ MIX.
Seminář – zadání semestrálního projektu
KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU Finanční plán, finanční strategie
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Evropské daňové právo Podnikatelský plán Michal Radvan
FINANČNÍ ŘÍZENÍ NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ
Obchodní společnosti.
Struktura podnikatelského plánu
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Základy marketingu třetí přednáška Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Ekonomika pro kuchaře Název vyučovací oblasti: Podnikatelský záměr a plán Ročník / obor studia:I.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
Financování podniku. náklady přímé – stanoví se na jednotky (materiál, úkolová mzda, pojištění z úkol. mezd) přímé – stanoví se na jednotky (materiál,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Podnikatelský záměr STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní.
Zpracovali: Ing. Alena Zitová, Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě) * Žákovský minipodnik 1.
Ing. Veronika Dostálková MBA Finance a peníze v podniku Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
Zakladatelský projekt pilařského a dřevozpracujícího provozu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Teorie rekreace a výchovy v přírodě
Příprava prezentace podnikatelského plánu pro investora
Založení a vznik podniku II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Příprava prezentace podnikatelského plánu pro investora
Ekonomika malých a středních podniků
Název společnosti Obchodní plán.
Transkript prezentace:

Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_313 Ročník: 1. Vzdělávací obor: 64-41-L/51 Podnikání Téma: Zjednodušený marketingový plán Jméno autora: Ing. Božena Došková Vytvořeno dne: 15.08.2012 Metodický popis: Podpora hodiny Učební praxe Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník nástavbového studia - Podnikání - vytváření podnikatelského plánu

Sestavte jednoduchý podnikatelský plán - podnikatelský záměr : a) cíl našeho podnikání b) použité strategie k dosažení těchto cílů - sestavuje se v písemné formě a to i v případě, že bude sloužit pro vlastní účely firmy - je potřebný i v případě, že potřebujeme získat úvěr od banky nebo jiného investora, popřípadě hledáme-li společníka

Návrh struktury podnikatelské záměru: 1) titulní strana - jméno zakladatele (majitele) - adresa firmy a její identifikační údaje 2) obsah - shrnutí nejdůležitějších bodů 3) úvod - charakteristika předkladatele ( historie, právní forma, odbornost, předmět podnikání, popis podnikatelských aktivit, definice cílů)

4) průzkum trhu - zájmové skupiny (cíloví zákazníci, konkurenti, dodavatelé) - analýza trhu (velikost, struktura, poptávka) 5) marketingová činnost - popis produktu nebo služeb - propagační činnost (umístění reklamy, náklady spojené s reklamou) - cena a cenová politika - distribuční cesty

6) personální a prostorové zajištění - počet zaměstnanců, jejich kvalifikace, mzdové náklady - kancelářské a další prostory 7) majetková struktura - stroje, zařízení potřebné pro provoz podniku 8) časový harmonogram - důležité termíny a návrhy cílů

9) finanční plán na první rok podnikání - plánování investic - zdroje financování - zakladatelský rozpočet (kalkulace očekávaných nákladů a výnosů) - cash-flow (předpokládané příjmy a výdaje) - poplatky související s podnikáním 10)přílohy - fotografie produktů, plánovaný hospodářský výsledek, výpis ze živnostenského rejstříku

Pracovní list č. 13: - vypracujte titulní stranu podnikatelského záměru vaší fiktivní firmy www.ipodnikatel.cz http://napadykpodnikani.cz