Ročník:1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
stravovacích zařízení
Advertisements

CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště
Rozdělení inventáře a stolový a sedací inventář
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.01 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Bary Střední odborná škola Otrokovice
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY STOLOVÝ A SEDACÍ INVENTÁŘ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_379 Ročník: 2.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Výhody modulu POS Jméno autora:Jaroslav.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Inventář vhodný.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_295 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_135
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW POS pracovní postup Jméno.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_364 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_375 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_361 Ročník: 2.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Banketing Jméno autora:Jaroslav.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_378 Ročník: 2.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_402 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_362 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_134
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_385 Ročník: 1.
B Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy barů Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_365
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
VY_32_INOVACE_35_14 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_367 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_391 Ročník: 1.
Ro č ník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:
Ro č ník:2. Vzd ě lávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ro č ník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list sklad.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_373 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_393 Ročník: 1.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list rezervace.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_293 Ročník: 2.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Obsah modul REC Jméno autora:Jaroslav.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list kalkulace.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_124
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_390 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Síť podniků stravovacích zařízení. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_404 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_ZADANKA_NA_INVENTAR_CATERING_PREZE NTACE_10 Název školyStřední.
I NVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY Inventář = předměty používané při obsluze.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kraje ČR - základní symboly, poloha
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_139
Příjemce podpory – škola:
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
Příjemce podpory – škola:
Transkript prezentace:

Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma: JO Sedací Inventář Jméno autora:Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – dělení sedacího inventáře s místem použití v gastronomických střediscích ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_STO_397

DĚLENÍ DLE POUŽITÍ Sedací inventář

Sedací inventář obecně V gastronomii je používáno mnoho druhů sedacího nábytku Jeho výběr je vždy ovlivněn hlavně umístěním a použitím Na rozdíl od domácnosti – pořizujeme do veřejných prostor vše odolnější a dobře udržovatelné Toto jsou dva hlavní aspekty pro pořízení

Restaurační Restaurační židle jsou nejvíce podobné běžné židli Jen jsou většinou pevnější a odolnější Taktéž uzpůsobeny interiéru Dále je potřeba zohlednit jednoduchou manipulaci

kavárenské Sedací nábytek do kaváren je poněkud odlišný od restauračního Jedná se o atypické židle křesílka či klubovky Někdy je možno se setkat i s pohovkou a podobně Vždy rozhoduje interiér,zaměření podniku a funkčnost

barové Do barů je používán jak sedací nábytek ke krátkému posezení u barového pultu Tak též se používá pohodlný stylu křesel a pohovek Často se můžeme setkat i s uzavřenými boxy – poskytují určitou intimitu

Seminářové a zahradní Jedná se o židle které musí být extra odolné Snadno udržovatelné Velmi dobře stohovatelné pro častou manipulaci

halové S tím to typem se setkáváme zejména v hotelových halách a velkých restauracích Jedná se o nábytek umístěný v oddychových zónách a místech určených k čekání Většinou se jedná o klasické sedací sestavy či sofa a křesílka

Kontrolní otázky Co obecně označujeme jako sedací inventář Do jakých skupin lze rozdělit popisovaný inventář Vyjmenujte jednotlivé druhy včetně vhodnosti a místa použití

zdroje p:// Classic.htm&docid=bBlmU2ws_5GY9M&imgurl= p:// Classic.htm&docid=bBlmU2ws_5GY9M&imgurl= magic&docid=NlcxQuViHnT9AM&imgurl= magic&docid=NlcxQuViHnT9AM&imgurl= tp:// tp:// id=_yMhDHMgVV_5UM:&imgrefurl= tribeca.html&docid=hxl9DVGy2tVwcM&itg=1&imgurl= id=_yMhDHMgVV_5UM:&imgrefurl= tribeca.html&docid=hxl9DVGy2tVwcM&itg=1&imgurl= bnid=8SmQ57beZ76xrM:&imgrefurl= pohovky/konferencni-kreslo-mont-martre-100.html&docid=tvaTaerLXjSQYM&imgurl bnid=8SmQ57beZ76xrM:&imgrefurl= pohovky/konferencni-kreslo-mont-martre-100.html&docid=tvaTaerLXjSQYM&imgurl M:&imgrefurl= 5951/&docid=Kd3xYI335EqwAM&imgurl= M:&imgrefurl= 5951/&docid=Kd3xYI335EqwAM&imgurl= efurl= user/obrazky-titulni/hlavni_sedaci_lav efurl= user/obrazky-titulni/hlavni_sedaci_lav hl=cs&tbm=isch&tbnid=CJSa0V1BcWu_bM:&imgrefurl= jednaci-zidle/jednaci-zidle-konference-bzj-100/& hl=cs&tbm=isch&tbnid=CJSa0V1BcWu_bM:&imgrefurl= jednaci-zidle/jednaci-zidle-konference-bzj-100/& TXiM:&imgrefurl= 9930/pohovka.html&docid=E-DAAvG1rKyP-M&imgurl= TXiM:&imgrefurl= 9930/pohovka.html&docid=E-DAAvG1rKyP-M&imgurl=