OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CO: Pořízení nových technologií s vyššími technickými a užitnými parametry KDE: strukturálně postižené regiony ČR KDO: MSP vhodné CZ-NACE (především zpracovatelský.
Advertisements

Kulturní a kreativní průmysly z pohledu operačních programů v gesci MPO 11 OP Podnikání a inovace OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
seminář Možnosti strukturálních fondů pro podnikatele
CzechInvest Programové období Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Průřez financováním podnikatelských projektů ze strukturálních fondů EU.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Podpora inovací ze strany CzechInvestu Ing. Lada Kratochvílová
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Mgr. Robert Wenzel oddělení implementace, OSF
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Operační program Podnikání a inovace
Programové období 2014 – 2020 Možnosti dotací pro podnikatele
ČSOB a dotace pro podnikatele
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV NOVÉ PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ NA OBDOBÍ 2014 – OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV 20 let jsme partnerem.
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
Podpory podnikání Ing. Jan Vanýsek CzechInvest Regionální kancelář pro Pardubický kraj.
Programy podpory podnikání v období 2007 – 2013 Lukáš Černý CzechInvest, Regionální kancelář pro Liberecký kraj Turnov
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Strategie MPO v oblasti podpory inovací
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. března 2013 Veletrh AMPER 2013 Operační program.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Lucie Veselá.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
„Rychlá cesta k inovacím“ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 15. května 2015, Brno Patrik Reichl.
Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015 Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ Nové programovací období EU, možnosti dotací pro podnikatele Mgr. Helena Malíková 30. září.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST

2

Prioritní osa 1 Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace

Program INOVACE (Inovační projekty) Aktivity: 1) Produktová inovace - zvýšení technických a užitných hodnot výrobků 2) Procesní inovace - zvýšení efektivnosti procesů výroby 3) Organizační inovace - zavedení nových metod organizace firemních procesů 4) Marketingová inovace - zvýšení prodeje prostřednictvím změny designu Organizační a marketingová inovace pouze za předpokladu, že bude současně realizována produktová nebo procesní inovace. Příjemci: podnikatelské subjekty Způsobilé výdaje: dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek, provozní náklady, náklady na publicitu projektu DOTACE 1 mil mil. Kč (200 mil. Kč) 45 % : 35 % : 25 %

Program POTENCIÁL Aktivity:založení nebo rozvoj center průmyslového výzkumu, vývoje a inovací, u MSP též vybrané provozní náklady centra Příjemci:podnikatelské subjekty Způsobilé výdaje:dlouhodobý hmotný majetek (pozemky, budovy, stroje, jiná zařízení) dlouhodobý nehmotný majetek (patenty, software,…) vybrané provozní náklady (služby poradců a expertů, studie) náklady na povinnou publicitu DOTACE 2 mil mil. Kč (150 mil. Kč) 50 %

Program APLIKACE Aktivity:realizace průmyslového výzkumu a experimentálního vývoje Příjemci:podnikatelské subjekty a organizace pro výzkum a šíření znalostí Způsobilé výdaje:osobní náklady (nezbytné pro účely projektu) náklady na nástroje a vybavení formou odpisů náklady na smluvní výzkum, poznatky a patenty zakoupené z vnějších zdrojů dodatečné režijní a ostatní provozní náklady DOTACE 1 mil mil. Kč Max. 70 % (resp. dle velikosti podniku a účinné spolupráce)

Program PARTNERSTVÍ ZNALOSTNÍHO TRANSFERU Aktivity:vytvoření partnerství mezi MSP a organizací pro výzkum a šíření znalostí za účelem transferu znalostí, dovedností a technologií za účasti absolventa přímo v provozovně podniku (zlepšení výrobních procesů, inovace a vývoj produktu, inovace procesu zavádění nového produktu, zlepšení podnikových procesů včetně procesu produktové certifikace) Příjemci:MSP a organizace pro výzkum a šíření znalostí Způsobilé výdaje:osobní náklady, pořízení HW a SW, služby poradců, studie, účasti na seminářích, dodateční režijní a ostatní provozní náklady DOTACE 500 tis. – 3,5 mil. Kč 70 %

Program SPOLUPRÁCE Aktivity: 1) klastry (kolektivní výzkum, sdílení infrastruktura, internacionalizace klastru, rozvoj klastrové organizace) 2) technologické platformy (podpora koordinační činnosti platformy) 3) kooperační inovační sítě (vytváření sítí založených na spolupráci MSP) Příjemci: 1) a 2) účelově zřízená zájmová sdružení podnikatelů s organizacemi pro výzkum a šíření znalostí, 3) podnikatelské subjekty, organizace pro výzkum a šíření znalostí, subjekty inovační infrastruktury Způsobilé výdaje: dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek, osobní náklady, semináře, studie,… DOTACE Min.: 500 tis. Kč Max.: v závislosti na typu a počtu aktivit % (dle velikosti podniku a dle aktivity)

Prioritní osa 2 Rozvoj podnikání a konkurenceschopnosti malých a středních podniků

Program TECHNOLOGIE pro začínající podnikatele Aktivity:pořízení strojů a technologií Příjemci:začínající podnikatelé s historií max. 3 roky, mikropodniky Způsobilé výdaje:dlouhodobý hmotný majetek (stroje, HW, SW pro jejich funkčnost) dlouhodobý nehmotný majetek (patenty, licence s vazbou na zařízení) DOTACE 100 tis. – 225 tis. Kč 45 %

Program MARKETING Aktivity:individuální účast na zahraničních výstavách a veletrzích Příjemci:MSP Způsobilé výdaje:pronájem, zřízení a provoz stánku na výstavách, propagace a doprava vystavovaných exponátů, cizojazyčné propagační materiály Další podmínky: max. 15 účastí DOTACE 200 tis. Kč – 5 mil. Kč 50 %

Program NEMOVITOSTI Aktivity:projekt rekonstrukce objektu (brownfields a podnikatelské objekty); projekt revitalizace plochy pro vlastní podnikání; Příjemci:MSP Způsobilé výdaje:dlouhodobý hmotný majetek (úpravy pozemků, inženýrské sítě, projektová dokumentace,novostavby, rekonstrukce, modernizace, komunikace ke stavbám, technické zařízení budov) vybrané neinvestiční náklady DOTACE 1 – 200 mil. Kč Malý podnik 45 % Střední podnik 35 %

Program ŠKOLICÍ STŘEDISKA Aktivity:výstavba nových případně rekonstrukce stávajících školících středisek; pořízení vybavení a pomůcek školících prostor, programů; v rámci křížového financování podpořeno i vzdělávání zaměstnanců podniku; Příjemci:MSP Způsobilé výdaje:dlouhodobý hmotný majetek (pozemky, rekonstrukce, stavba,…) dlouhodobý nehmotný majetek (SW, školící programy) drobný hmotný a nehmotný majetek, náklady školitelů DOTACE0,5 – 5 mil. Kč 50 %

Prioritní osa 3 Účinné nakládání energií, rozvoj energetické infrastruktury a obnovitelných zdrojů energie, podpora zavádění nových technologií v oblasti nakládání energií a druhotných surovin

Program ÚSPORY ENERGIE Aktivity:modernizace rozvodů elektřiny, plynu a tepla, systémy měření a regulace, modernizace soustav osvětlení budov, snižování energetické náročnosti budov,využití odpadní energie, instalace OZE pro vlastní spotřebu podniku, instalace kogenerační jednotky pro vlastní spotřebu podniku Příjemci:podnikatelské subjekty Způsobilé výdaje:dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek ekologické studie DOTACE 0,5 mil. – 250 mil. Kč Ekolog. studie do 350 tis. Kč 65% : 55% : 45% Ekolog. studie: 70% : 60% : 50%

Prioritní osa 4 Rozvoj vysokorychlostních přístupových sítí k internetu a informačních a komunikačních technologií

Program ICT A SDÍLENÉ SLUŽBY Aktivity:tvorba nových sofistikovaných ICT/IS řešení zřizování a provoz center sdílených služeb budování a modernizace datových center Příjemci:podnikatelské subjekty Způsobilé výdaje:dlouhodobý hmotný majetek (stavby, pozemky, rekonstrukce, HW,..) dlouhodobý nehmotný majetek (SW, licence, know-how) vybrané provozní náklady (mzdy, služby poradců a expertů, nájem) DOTACE 1 mil mil. Kč45% : 35% : 25%

MAS Královédvorsko, z. s. Náměstí Václava Hanky 828 Dvůr Králové nad Labem Lenka Křížová, DiS., projektová manažerka tel