Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_520 Ročník: 2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moučníky z tvarohového těsta
Advertisements

Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Moučníky z kynutého těsta
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Bc. Daniel Vančura I. ročník
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.10 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.15 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
ZPŮSOBY VAŘENÍ 2 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
VY_32_INOVACE_11_GAS_617_Per
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Moučníky z litého těsta
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Smažení Číslo DUM: VY_52_INOVACE_124_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast:
Vložky a zavářky do polévek
Jednoduché restaurační moučníky
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:2.
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek.
Polévky Tec 1 / str
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_513 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_514 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_511 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Předběžná příprava potravin Téma: Předběžná příprava.
Přílohy.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Ročník:2. Vzdělávací obor: H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Předběžná příprava potravin Téma: Zpracování.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_516 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_504 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_512 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_517 Ročník: 2.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 32 Název školy: Střední průmyslová.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky Číslo.
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
DUM - Digitální Učební Materiál
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Příprava drůbeže vařením, dušením
Test – polévky Ing. Petra Pechová 2012.
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník – kuchař
Kuchařská repetorium 3. ročník – kuchař
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_520 Ročník: 2. Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Základní technologické úpravy vývarů a polévek Téma: Vložky do polévek Jméno autora: Roman Rumler Vytvořeno dne:  23. 11. 2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žák bude znát vhodnost a přípravu vložek do polévek

Syrové - žloutky žloutek vložíme do šálku s vývarem, Vložky do polévek Syrové - žloutky žloutek vložíme do šálku s vývarem, ve kterém ihned podáváme. Tepelná úprava ve vodní lázni Vaječná sedlina  mléko a vejce rozšleháme, přidáme muškátový květ přidáme chuťový doplněk, vaříme ve vodní lázni ve vymaštěné formě, vychladlý krájíme na kostičky; Chuť. doplňky: šunka, hrášek, strouhaný sýr, špenát, petrželka…..

Vložky do polévek Celestýnské nudle: lité palačinkové těsto z polohrubé mouky, vajec, mléka a soli  pečeme palačinky krájíme nudle 4 – 5 cm dlouhé a 0,5 cm široké a vkládáme do polévky při expedici; Profiterolky: pálené těsto – kuličky pečeme v troubě a plníme masovou pěnou

Vložky do polévek Vaječný svítek: žloutky utřeme Tepelná úprava pečením: Vaječný svítek: žloutky utřeme osolíme + muškátový květ + polohrubá mouka vmícháme sníh, nesekanou petrželku a pečeme Další svítky šunkový zeleninový piškotový žemlový pažitkový

(viz. Celestýnské nudle) krájíme na nudle asi 5 cm dlouhé Vložky do polévek Tepelná úprava smažením: Fritátové nudle: (viz. Celestýnské nudle) krájíme na nudle asi 5 cm dlouhé a 0,3 cm široké, usmažíme v oleji do červena. Smažený hrášek: lité těsto z mléka, hrubé mouky, vajec a soli  přes struhadlo  do rozpáleného oleje Koule z pálené hmoty: pálené těsto z vody, tuku a hl. mouky a vajec  malé kuličky smažíme

VY_32_INOVACE_TPP_520_pracovní_sešit Zeleně označ vložky do polévek: vaječná sedlina; domácí nudle; vaječný svítek; strouhání; šunkový svítek; kapání; drobení; zeleninový svítek; zeleninové noky; žloutky; celestýnské nudle; krupicové noky; masová rýže; játrové noky; fritátové nudle; játrové knedlíčky; smažený hrášek; játrová rýže; pálené koule; masové knedlíčky;

VY_32_INOVACE_TPP_520_pracovní_sešit_řešení Zeleně označ vložky do polévek: vaječná sedlina; domácí nudle; vaječný svítek; strouhání; šunkový svítek; kapání; drobení; zeleninový svítek; zeleninové noky; žloutky; celestýnské nudle; krupicové noky; zelenina; masová rýže; játrové noky; fritátové nudle; játrové knedlíčky; smažený hrášek; játrová rýže; pálené koule; masové knedlíčky;

Použité zdroje http://www.ceskakuchyne.eu/rubrika/tepla-kuchyne/vyvary-a-polevky/polevky/vlozky-zavarky-do-polevek/ http://recepty.centrum.cz/tipy-triky/2003/1/27/clanky/polevky-a-jejich-zahustovani/ Obrázky vložek do polévek - http://www.ceskakuchyne.eu/rubrika/tepla-kuchyne/vyvary-a-polevky/polevky/vlozky-zavarky-do-polevek/http://recepty.centrum.cz/tipy-triky/2003/1/27/clanky/polevky-a-jejich-zahustovani/ http://www.google.cz/search?q=vlo%C5%BEky+do+pol%C3%A9vek&hl=cs&rlz=1T4ADFA_csCZ483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=8fNOUc_NJKjw4QSWuoDwBg&ved=0CHYQsAQ&biw=1366&bih=540