Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník : 2. Cukrářská technologie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.21 SOU Obořiště
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_11_ODV_635_Klu
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
VY_32_INOVACE_11_ODV_636_Klu
VY_32_INOVACE_11_ODV_633_Klu
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_10_GAS_561_Dos Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_52_INOVACE_ZBP1_5764VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_487 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_492 Vzdělávací obor: Cukrář H/01
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_494 Ročník:2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář H/01 Tematický okruh:Hmoty a korpusy Téma:Hmota na vaničky.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_491 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_497 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_490 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo :VY_32_ INOVACE_ TEC_481 Ročník: 2. Vzdělávací obor: Cukrářská technologie Tematický okruh: Hmoty a korpusy Téma: Lehké šlehané hmoty Jméno autora:
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_500 Ročník: 2. Cukrářská technologie
TŘENÉ LINECKÉ TĚSTO Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_495 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_482 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_486 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_489 Vzdělávací obor: Cukrář H/01
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_499 C 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_498 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_496 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_485 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
C UKRÁŘSKÉ TECHNOLOGIE – PEVNÁ TĚSTA A LINECKÉ TĚSTO TŘENÉ Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT C.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE CUT Název.
Cukrářské technologie – písčité (nahřívané) šlehané hmoty
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Méně trvanlivé náplně
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Třené, jádrové a smetanové výrobky
VY_32_INOVACE_ Likérové špičky
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Výroba fondánu
Třené, jádrové a smetanové výrobky
VY_32_INOVACE_ Laskonky
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
VY_32_INOVACE_Salamonova Agarová poleva
Polevy a náplně Autor: Gražyna Salamonová, Mgr..
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory
Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot
VY_32_INOVACE_ Nahřívané šlehané hmoty
I N T E G R O V A N Á S T Ř E D N Í Š K O L A C H E B, p.o.
Transkript prezentace:

Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník : 2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář 29-54-H/01 Tematický okruh: Korpusy a hmoty Téma: Výrobky s korpusem z nahřívané šlehané hmoty Jméno autora: Petra Kulhánková Vytvořeno dne:  21.7.2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – využití výrobků v cukrářské výrobě. Tento materiál slouží k seznámení žáků s učivem a následnému procvičení látky. Žáci si osvojují znalosti o výrobě této hmoty. . Slouží i k opakování učiva pro 3.ročník

Výrobky s korpusem z nahřívané šlehané hmoty / 1.

Ovocný dort 1320g Krájení na 12 ks po 110g Spojeno žloutkovým krémem máslovým Zalito agarovou polevou Pro rychlou spotřebu 2. 2.

Výrobní postup Potřebujeme ½ korpusu K / 28 Vložíme do dortového ráfku vyloženým po obvodu papírem Naplníme dávkou krému a kartou rozetřeme do hladka, abychom i zalepily kraje Naskládáme ovoce a dáme zatuhnout Zalijeme připravenou ochucenou vlažnou agarovou polevou

Po zatuhnutí vyjmeme z ráfků Strany dortu potáhneme CKP, nebo obalíme kokosem Rozkrájíme na stejné díly Prokládáme papírovými přířezy 3.

Máslové tunely á 50g Chlebíčkový tvar Ve středu máslový krém s ovocem Polité CKP 4.

Výrobní postup Chlebíčkovou formu vyložíme papírem Položíme pás z roládového plátu aby zaplnil celou formu Zaplníme z části krémem a narovnáme ovocem Doplníme až nahoru krémem a uhladíme Přiložíme pás z plátu a tunel se zatíží

Dáme zatuhnout do lednice Po zatuhnutí se potahuje v CKP Krájení na řezy 5.

Oříšková pochoutka á 60g Obdélníkový řez ( k rychlé spotřebě) Potažený CKP Ozdoben lískovým ořechem Chuť výrazně oříšková Na řezu viditelné 4 vrstvy plátu a 3 krému 6.

Výrobní postup 4 kakaové pláty spojíme máslovým krémem ochuceným pastou z lískových oříšků Dáme zatuhnout Po zatuhnutí nakrájíme podélně na 5 pásů Pásy se potáhnou CKP a necháme zatuhnout Krájíme na jednotlivé řezy Ozdobit oříškem

Balkánské řezy á 50g Obdélníkový tvar Boky potažené CKP, čoko rýží Povrch zdoben máslovým krémem, meruňkovým džemem a CKP Chuť punčová Spojeno náplní z upotřebitelného odpadu 7. l

Výrobní postup Kakaový plát potřeme džeme a naneseme připravenou náplň z upotřebitelného odpadu, provlhčenou punčovým rozvarem Přiklopíme druhým namazaným plátem a dáme zatuhnout Po zatuhnutí rozkrájíme na pásy, které potřeme máslovým krémem kakaovým na vrchu i po stranách

Strany pásů posypeme čokoládovou rýží Okraje pásů nazdobíme řezanou trubičkou máslovým krémem kakaovým Do středu nastříkáme meruňkový džem Ozdobíme čokoládou Pásy nakrájíme na řez

Použité zdroje : Literatura : BLÁHA L., CONKOVÁ V., KADLEC F., vydáno v roce 2001 , Cukrářská výroba II. ,nakladatelství INFORMATORIUM, spol. s r.o. Obrázky : 1. http://svatebni-dorty.muj-styl.cz 2. http://www.cukrarna-cherry.cz/cukrarna-kavarna-dorty/zakusek-ovocny-dort/ 3. http://www.cukrarna-cherry.cz/cukrarna-kavarna-zakusky/ 4. http://www.dkopen.cz/produkty/s-naplni-slehackovou-22.html 5. http://www.uklastera.cz/x13-zakusky 6. http://www.avoskm.cz/katalog/c-zm-x0-zakusky-male.htm 7. http://www.cukrarstvibudarovi.cz/zakusky.html