Ostatní způsoby vysoušení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEZNAM PŘÍLOH Řešení obvodových plášťů: statické působení: nosné nenosné podle materiálů: vyzdívané,
Advertisements

Vypařování.
VYPAŘOVÁNÍ A VAR.
Změny teploty těles tepelnou výměnou
Tato prezentace byla vytvořena
P Ř I R O Z E N É S U Š E N Í Ř E Z I V A
Pevné látky a kapaliny.
Výkonové vypínače vn a vvn
Přenos tepla Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
52_INOVACE_ZBO2_0364Ho Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
Rekonstrukce a sanace historických staveb h-x diagram
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
SUŠÁRNY..
ZAŘÍZENÍ PRO VAŘENÍ, PAŘENÍ A MÁČENÍ DŘEVA .
Označení materiálu:. VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T _11
Umělé sušení dřeva Přípravné práce
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T _12
FEM model pohybu vlhkostního pole ve dřevě - rychlost navlhání dřeva
Dodávka chladu v teplárenských provozech XXIII. seminář energetiků
Název příjemce Základní škola, Bojanov, okres Chrudim Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Škola nás baví Výukový materiál.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM
Vypařování: Na rozdíl od tání a tuhnutí vypařování probíhá
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o
FYZIKA 8. ROČNÍK ŠÍŘENÍ TEPLA
FMVD I - cvičení č.4 Navlhavost a nasáklivost dřeva.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
V ý u k o v ý m a t e r i á l zpracovaný v rámci projektu Šablona: Sada: Ověření ve výuce: Třída:Datum: Pořadové číslo projektu: VIII.A CZ.1.07/
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:Fyzika Ročník:8. ročník Klíčová slova:Tepelná výměna Autor:Mgr.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Příprava lepících směsí
Užití elektrické energie
Ohýbání dřeva Patří mezi speciální kategorie obrábění dřeva. Jedná se o rovinné nebo prostorové tvarování masivních dřevěných dílců. Výsledkem musí být.
Šíření tepla TEPLO Q.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Technologie moření Plocha musí být obroušena, namočena a znovu obroušena. Z povrchu odstranit pryskyřici, plochy které se zesvětlují nutno předem vybělit.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
TZ 21 – parní otopné soustavy
Chemicko-tepelné zpracování v praxi
Žárovka Tepelný zdroj Zdrojem světla je wolframový drát, který má veliký odpor a vysokou teplotu tání (3200 °C) Při přivedení el. proudu se drát zahřeje.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Sušící režimy Nízkoteplotní sušení – dřevo se suší při teplotě do 45o C. Probíhá pomalu, suší se šetrně, bez vzniku vnitřních napětí. Používá se pro sušení.
Postup výroby sedacího nábytku
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
VARNÁ ZAŘÍZENÍ.
Koroze Povlaky.
Na této prezentaci spolupracovali:
Příprava dřeva sušení dřeva, hydrotermická úprava, impregnace.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII ANTÉNY Obor:Elektrikář.
Vypracoval: Ing. Roman Rázl
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Elektrické chladničky.
TECHNOLOGIE POLOVODIČŮ VYTVOŘENÍ PŘECHODU PN. SLITINOVÁ TECHNOLOGIE PODSTATA TECHNOLOGIE ZÁKLADNÍ POLOVODIČ S POŽADOVANOU VODIVOSTÍ SE SPOLEČNĚ S MATERIÁLEM,
Vytápění Otopné soustavy parní. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Vytápění Větrání. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
? Kde se šíří teplo zářením? Kde se využívá tepelného záření ? Vysvětlíš princip termosky ?
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Energie ohně.
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Důlní elektrické přístroje
Důlní elektrické přístroje
Vypařování a kapalnění
Výroba sedacího nábytku lamelového
zpracovaný v rámci projektu
Třída 3.A 18. hodina.
Člověk a technika – TEPELNÉ STROJE
Transkript prezentace:

Ostatní způsoby vysoušení Kondenzační sušení Vzduch v komoře se střídavě zahřívá a ochlazuje. Vzduch nasycený vlhkostí ze dřeva se nasává do výparníku, ochladí se na rosný bod, kdy dojde ke kondenzaci páry a vzniklá voda se odvádí. Odvlhčený vzduch se opět zahřeje a vhání do hráně. Celý postup se opakuje dokud sušené dřevo nedosáhne požadované vlhkosti. Používá se k šetrnému sušení, suší se při teplotách do 40oC. Dosahuje se max. 12% vlhkosti dřeva. (doba sušení u jehličnatého řeziva tl.28-38 mm 3-4 dny, u mokrého řeziva 7-8 dní).

Vysokofrekvenční sušení Dřevo prochází na dopravním pásu vysokofrekvenčním střídavým elektrickým polem. Výkon je upraven podle požadavků sušení. Doba sušení v minutách, u větších průřezů výrazné zkrácení doby sušení. Změna zbarvení u DB a BK při tomto způsobu sušení.

Vakuové sušení Teplo působí na řezivo při podtlaku. Snižuje se bod odparu vlhkosti (0,9MPa- voda vře při 40oC). Zkracuje se sušící doba, nižší spotřeba energie, vysoká konečná jakost řeziva. Efektivně lze sušit tlustší dimenze a hůře sušitelné listnaté dřeviny. Sušení infračervenými paprsky Získávají se pomocí lamp nebo keramických zářičů, které ozařují sušený materiál. Použití pro tenké průřezy, neboť paprsky těžko pronikají do větší hloubky dřeva. Sušení v horkých olejích Dřevo se noří do oleje, který se ohřívá na 130 – 140oC (Kreosot, petrolát). Voda se odpařuje do oleje. Lze sušit snadno sušitelné dřeviny na vlhkost 8-10% za 4-6 hodin při tloušťce 25 mm. Nevýhodou je znehodnocení povrchové vrstvy dřeva vniklým olejem. U dřevin určených k impregnaci se naopak jedná o výhodu. Chemické sušení Používá se pro těžko sušitelná dřeva. Suší se za pomocí roztoků solí teplovzdušným způsobem (sůl pohlcuje páru, brání povrchovým trhlinám, zvětšuje možnost trhlin vnitřních, NaCl způsobuje korozi kovů, neboť ve dřevě zůstává).