1 EU a národní rámce ostatní, výhled po 2014 Ing. Vít Zouhar.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ECVET v Programu celoživotního učení
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
České VŠ - ve stejné lize jako Oxford a Sorbonna? Téma - jak zlepšit akreditace a financování VŠ - doporučení Evropské komise. Seminář Europeum, Praha.
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
30. září 2014 Vodňany EVROPSKÁ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity Praha Motto: „Pracujeme, protože žijeme“ PhDr. Vendula Raymová Jednatelka.
Implementace flexicurity v ČR STRATEGIE EVROPA 2020 Digitální agenda pro Evropu, Mládež v pohybu, Unie inovací, Integrovaná průmyslová politika pro éru.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Možnosti mezinárodní spolupráce v rámci Programu celoživotního učení (LLP)
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
INFORMACE O PŘEDBĚŽNÉ ALOKACI V OP Martin Fraško MAS Naděje o.p.s , MOST.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Silnice nebo železnice
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Zahraniční stáže- Evropské programy
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Podpora vzdělávání na vysokých školách: Mezinárodní zkušenosti a doporučení Petr Pabian, Univerzita Pardubice, Telč, Podpora.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Aktuality Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
SYNERGIE MEZI HORIZONTEM 2020 A STRUKTURÁLNÍMI FONDY - Teaming Inka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Evropská.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Universitas semper reformanda? České reformní pokusy v evropských souvislostech Hodnocení kvality vysokých škol Telč,
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Individuální projekt OP VVV
LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Konference k využívání ESF ve vzdělávání TOP HOTEL Praha
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
The stem engagement europe project
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
EU Moravskoslezský kraj a příležitosti budoucí kohezní politiky
Transkript prezentace:

1 EU a národní rámce ostatní, výhled po 2014 Ing. Vít Zouhar

2 Programové období 2014 – 2020 Souvislost se schválením dlouhodobého rozpočtu V rámci kohezní politiky - 20,5 miliard EUR (minulé programové období 26,7 miliard eur). Chybí souhlas Evropského parlamentu, minulý týden byl rozpočet zamítnut (konečná dohoda se očekává v 6-7/2013)

3 Youth, Education and Sport (YES) Europe / Erasmus for All €19 mld. – nárůst asi o 70% YES Europe obsahuje Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig, Youth in Action, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink Aktivity – Study and training, traineeships, teaching and professional development – Institutional cooperation – Knowledge alliances: large-scale partnerships between higher education institutions and businesses to promote creativity, innovation and entrepreneurship by offering new learning opportunities and qualifications. – Sector skills alliances: partnerships between education and training providers and businesses to promote employability by forming new sector-specific curricula and innovative forms of vocational teaching and training. Předpokládaný dopad : – Staff mobility: 1 million teachers, trainers, youth workers and other staff – 200 znalostních aliancí a 200 aliancí oborových dovedností

4 EAHC - The Executive Agency for Health and Consumers Dosud 20 – 150 mil. Kč / projekt, nyní možný posun výše, spíše kolaborativní projekty Health for Growth (€446 mil. celkem) – Cíle: 1) to contribute to innovative and sustainable health systems, 2) to increase access to better and safer healthcare for EU citizens, 3) to prevent diseases and promote good health, 4) to protect citizens from crossborder health threats. Consumer (€197 mil. celkem) – Cíle: 1) Enhancing product safety through effective market surveillance; 2) Improving consumers' information, education and awareness of their rights, 3) Consolidating consumer rights and strengthening effective redress, especially through alternative dispute resolution, 4) Strengthening enforcement of rights cross-border. „Training for safer food“ končí

5 Další EU programy Programme for the Competitiveness of enterprises and SMEs (COSME) – €2.5 mld. – PSCI (Programme for Social Change and Innovation) – € mil. – Spojení Progress; EURES ; The European Progress Microfinance Facility Hercule II –

6 OP VK OP VVV („Výzkum, vývoj a vzdělávání“) - spojení OP VK a OP VaVpI – Propojení EFRR investic do rozvoje výzkumných center s investicemi z ESF do rozvoje lidských zdrojů Cíle – Urychlit strukturální posun české ekonomiky směrem ke znalostní ekonomice – Transformace české vzdělávací soustavy směrem k zajištění rovných příležitostí ve vzdělávání Změny – Maximální využití evropských center excelence a další výzkumné infrastruktury vybudované v období 2007–2013 – Zaměření na zapojení českého VaV do mezinárodních projektů – Vybudování souboru porovnatelných dat o vzdělávání a jeho kvalitě – Internacionalizace školství Program nabírá zpoždění – první výzvy 2015

7 Mobility Obecně – ,- Kč/rok, tj ,- Kč na celou dobu řešení v případě spolupráce s evropskými státy; – ,- Kč/rok, tj ,- Kč na celou dobu řešení v případě spolupráce s mimoevropskými státy. – pobyty o délce trvání dní; – pobyty o délce trvání měsíce. V roce 2013 vyhlášení: – Rakousko – Argentina – Francie – Slovensko – Polsko –

8 Další programy KONTAKT II, COST CZ, EUPRO II, EUREKA CZ, INGO II, GESHER/MOST,..

9 Děkuji za pozornost Tento studijní materiál byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.