Korejská kinematografie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka pro partnery Procházka českým animovaným filmem Písek, 22. –
Advertisements

Ing. Lubomír Vavroš, LET´ S FLY s.r.o.
Co je estetika?  věda o podstatě a formách tvorby podle zákonů krásy  základ osvojení světa jako tvůrčí,cílevědomé činnosti lidí-estetické osvojování.
Škoda auto Mladá Boleslav
Mikroekonomie I Měnový kurz Ing. Vojtěch JindraIng. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)Katedra ekonomie (KE)
Mediální produkt.
Historie a princip INTERNET.
Pohled do historie vydávání odborné literatury v Českých zemích
Reality show, ktorá našla brata Výsledky sledovanosti
Rozbor uměleckého textu
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Teaser – trailer VY_32_INOVACE_Mul4r0106Mgr. Jakub Němec.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Dramatika pro děti Workshop ARAS Strana 1.
Franklin Delano Roosevelt
Romantismus.
Nejvýznamnější představitel historické prózy 19.století
VY_32_INOVACE_2D.9.15 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
KVÍZ HARRISON F O R D KVÍZ HARRISON F O O R D 1. Pro odpověď klikněte do pole s písmenem A, B, C nebo D 2. Pokud si nejste jisti, klikněte na volné místo,
 Znárodnění proběhlo v několika fázích a bylo připraveno vládnoucí komunistickou stranou v tzv. Košickém vládním programu.  Ten byl připraven KSČ (Gottwaldem)
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.14 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici povídek a románů, jejich hlavní znaky a dělení. Žáci se seznámí s nejznámějšími.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Prostor v barokním umění
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 1. ročníku gymnázia na předmět OSZ KLÍČOVÁ SLOVA: Socializace,
Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně k tvorbě sociálních sítí, komunikaci mezi uživateli, sdílení multimediálních dat, udržování.
VY_32_INOVACE_3D.9.12 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_245 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
DRAMATICKÉ UMĚNÍ Mgr. Michal Oblouk
Trailer VY_32_INOVACE_Mul4r0107Mgr. Jakub Němec.  Trailer je delší (někdy i pětiminutová) audiovizuální ukázka, jež má v nejbližších dnech nalákat diváka.
Slovesná tvorba v době baroka 6. Divadlo svět J. S. Bach: Matoušovy pašije, Ježíš Nazaretský.
Zájem o česká divadelní představení – projev zájmu o českou kulturu.
 Podle řady nezávislých zdrojů se sociální sítě staly nejčastější aktivitou na internetu, čímž sesadily pornografii. A to je pravděpodobně jen začátek.
Zemřel nečekaně v předvečer svých osmdesátých narozenin..
Budování atmosféry multimediálního díla
Emil František Burian
VY_32_INOVACE_3D.9.18 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Film 1 Viktorie Frühaufová 1.
Michał Żebrowski (herec).
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
NORBERT LICHÝ MATĚJ GREGOR TOMÁŠ KONVIČNÝ MICHAL ODSTČILÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLA HRABOVÁ.
 Hudba: Andrew Lloyd Webber  Text: Thomas Stearns Eliot -Praktická kniha o šikovných kočkách (Old Possum's Book of Practical Cats).  vydána v roce.
JIŘÍ MYRON (BOHUMIL PROŠEK) HUMPOLEC OSTRAVA.
Nové oděvní materiály Další možnosti vývoje materiálů.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organ. AUTOR: Mgr. et Bc. Michaela Bumbová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09: Literární druhy a žánry TÉMA: Literární žánr.
KLDR ( 조선 ) Komunistický stát Hlavní město Pyeongjang ( 평양 ) V čele Kim Jong – un ( 김정은 ) Občané nesouhlasí s režimem →pokusy emigrovat Systém pětidomí.
BIG BANG.  Jihokorejská mužská skupina  Žánry: K-Pop, hip hop, rock, taneční, elektronické  Vznikla v roce 2006  Jsou známí pro svou originální hudbu.
VY_12_INOVACE_Rů_I_18 Divadlo Járy Cimrmana Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
K-Pop.
České divadlo po 2. světové válce
Dějiny filmu Marek Matějka.
KULTURNÍ INSTITUCE Mgr. Michal Oblouk.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Mapování stavu oboru animace v ČR
Název školy: Základní škola Netvořice
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_02_ČESKÝ JAZYK
Raubíř Ralf.
Michelanagelo Merisi zv. Caravaggio
NÁZEV ŠKOLY: SOŠ Net Office Orlová, spol. s r. o.
Cesta na Měsíc Pohádka Honza Houska Filip Těšitel.
VY_12_INOVACE_RŮ_I_13 DRAMA 1/2
Kultura meziválečného období
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
VY_32_INOVACE_22 ROMANTISMUS obecný úvod. VY_32_INOVACE_22 ROMANTISMUS obecný úvod.
KLUB MLADÝCH DIVÁKŮ (KMD)
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;
Transkript prezentace:

Korejská kinematografie GEN150 Kapitoly z dějin queer cinema Tereza Konířová Barbora Langerová

OBSAH Dějiny korejské kinematografie Počátky filmového průmyslu Současná filmová scéna Queer režisér Leesong Hee-Il Ukázka tvorby No regret White Night Suddenly, last summer

První představení se uskutečnilo na přelomu let 1897 a 1898 První korejské stabilní kino bylo postaveno v roce 1909 a nese název Tansŏngsa Sinpcha První korejské kino-drama Spravedlivý odboj režiséra Kim To-sana (27. října 1919, kino Tansŏngsa)

První korejský narativní film - film Slib daný pod měsícem Zlatou éru korejského němého filmu a vlnu vlasteneckých filmů spustila premiéra Na Un-gjuova Arirangu. Zlatá éra korejského němého filmu končí na začátku třicátých let - japonská správa zavádí stále tvrdší dozor nad filmovou výrobou (pouze 2 až 3 filmy ročně) Na konci dvacátých a v počátcích třicátých let několik málo tvůrců natáčelo levicově orientované filmy

Současný boom korejské kinematografie nastartovala na konci 90 Současný boom korejské kinematografie nastartovala na konci 90. let skutečnost, že se do ní rozhodly investovat největší korejské společnosti Za zlomový film je obecně považován akční hit Shiri Velkou výhodou korejských filmů je prakticky neexistující žánrové omezení (velkou popularitu mají stále i přes klesající kvalitu a originalitu korejské horory) Mezi nejúspěšnějšími filmy se sice neobjevují, ale velké oblibě nejen mezi domácími diváky se těší korejské romantické filmy, jak dramatické či komediální K nejoblíbenějším žánrům doma i v zahraničí patří takzvané „zlé filmy“, ve kterých se dějí hrdinům šeredné věci, ale diváci se při nich skvěle baví Čím jsou ale korejské filmy zcela výjimečné snad v rámci celosvětové produkce je právě míchání těchto žánrů Na pokraji diváckého zájmu jsou potom artové a dokumentární filmy, které doma v podstatě bojují o přežití, ale za to sbírají ceny na nejvýznamnějších evropských filmových festivalech

Leesong Hee-Il Korejský tvůrce queer filmů Narozen r. 1971 1995 – 2000 krátké filmy Režisér roku 2006

No Regret (Huhoehaji Anha) Drama Jižní Korea 2006 Cena Awards První otevřeně homosexuální film

Hlavní postavy Su-min Lee Yeong-Hoon Jae-min Kim Nam-Gil

White Night (Baek Ya) Drama Jižní Korea 2012 1. část queer trilogie

Hlavní postavy Wong-Kyu Won Tae-Hee Tae-Jun Yi Yi-Kyung

Suddenly, last summer

Drama Jižní Korea 2012 3. část queer trilogie KIM Young-jae HAN Joo-wan

Suddenly, last summer Drama Jižní Korea 2012 Sang-woo je hluboce zamilován do svého učitele Kyung-Hoona, který se ho snaží odmítat a vytrvale jeho svádění odolává. Sám si ale není jistý tím, jak dlouho to vydrží, protože Sang-woo útočí na jeho skryté touhy. Snímek poukazuje na studené společenské konvence a vymezování se vůči společenským menšinám. Učitel se se svým studentem sblíží na výletní lodi, kde jsou jakoby mimo dosah společnosti a jejích pravidel, po návratu na souš se ovšem před Sang-wooem pod tlakem okolností znovu uzavírá. Jedna část z Leesongovi queer trilogie

Zdroje Korean Film Biz Zone - http://www.koreanfilm.or.kr/ Internet Movie Database - http://www.imdb.com/ College Movie Reviewer - http://www.collegemoviereview.com/

Děkujeme za pozornost 