Výuková praxe 2 Mgr. Libuše VODOVÁ Katedra biologie PdF MU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VŠB – Technická univerzita Ostrava
Advertisements

Didaktika tělesné výchovy Pedagogická fakulta JU v ČB KTVS
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích  Termín praxe  Postup při výběru instituce  Průběh praxe a.
VŠB – Technická univerzita Ostrava VŠB – Technická univerzita Ostrava Hezký den Hezký den.
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Statika stavebních konstrukcí I
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
Evaluace ŠVP Ing. Libuše Burešová Únor 2011, Litvínov - Hamr.
Podmínky pro získání zápočtu Podmínky pro získání zkoušky.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342 Tým pro inovaci Pedagogický pracovník nahlásí A. Byrtusové do 5. daného měsíce písemně (elektronicky)
Švec Vlastimil - Krátká Jana - Kubiatko Milan - Pravdová Blanka
Struktura personální směrnice
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
Koordinátoři ICT Organizační informace
Příprava zapisovatelů na SZZ
Úvod do managementu 1. seminář
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
Didaktika přírodopisu 2
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Čtyřleté studium.
Hodnocení pedagogické činnosti studenty 2005/2006.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Office I. Miroslav Lorenc.
1 Změny studijního a zkušebního řádu. 2 Kde najdu SZŘ dokumentový server IS MU
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Osmileté studium.
Příprava na vyučovací hodinu a její vyhodnocení
Ing. Lenka Randýsková Ing. Petr Konečný
Marcela Vydrářová Zuzana Vlášková Miloslav Pátek
Rámcové a školní vzdělávací programy
Didaktika učiva biologie člověka
Západočeská univerzita v Plzni
Didaktika učiva biologie člověka
Seminář k učitelské praxi 2 Mgr. Libuše VODOVÁ,Ph.D Katedra biologie PdF MU.
Didaktika přírodopisu 2 Mgr. Libuše VODOVÁ Katedra biologie PdF MU.
Didaktika přírodopisu 1 1. seminář
Fyzická geografie Podzim 2014 Z0026/2 – čtvrtek 18 – 18.50, Z4 Z0026/3 – čtvrtek 19 – 19.50, Z4 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej.
Fyzická geografie Podzim 2013 Z0026/4 – pondělí 13 – 13.50, Z3 Z0026/5 – pondělí 12 – 12.50, Z3 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej.
Faktory ovlivňující rozvoj pedagogických dovedností studentů Jana Stávková.
Učitelská praxe 2 Mgr. Libuše VODOVÁ,Ph.D Katedra biologie PdF MU.
Součásti:  základní škola – 15 žáků(1 třída s 5-ti postu- povými ročníky)  mateřská škola – 34 dětí (2 třídy)  školní družina – 15 žáků  školní jídelna.
PRACOVNÍ SMLOUVA VY_32_INOVACE_1_1_5 PRACOVNÍ SMLOUVA Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Pedagogická praxe Informace k praxi Studijní plán pro LS 3 kredity, hodinová dotace : 42 hodin Povinné části: – hospitace (náslech) v TV celkem.
Didaktika přírodopisu 2 1. seminář Mgr. Libuše VODOVÁ, Ph.D. Katedra biologie PdF MU.
Portfolio podkladů z odborné praxe Pokyny pro žáky Ing. Jana Macháčková, Ing. Mgr. Šárka Čepelková.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Didaktika přírodopisu 1 Přednáška Úvodní informace, Didaktika přírodopisu jako věda a její historie Mgr. Libuše VODOVÁ, Ph.D. Katedra biologie PdF MU.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Kritéria přijímacího řízení v 1. kole pro šk. r /18
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Didaktika přírodopisu 1 9. seminář: Mezipředmětové vztahy
VOLBA POVOLÁNÍ Učitelka Policista Zedník ICT technik Uklízečka … Rybář
Praxe KS VOŠ JABOK + ETF UK
Obecná didaktika ÚVOD.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Didaktika učiva biologie člověka
Didaktika přírodopisu 1 7. seminář: Formulace VVC
Marketing sportu bp 2086.
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 6 didaktických pojmů + zodpovědět 2 otázky.
Didaktika učiva biologie člověka
Přijímací řízení
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Kritéria přijímacího řízení v 1. kole pro šk. r
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
NÁZEV POSTERU Jméno a příjmení autora včetně titulů
CENTRUM PEDAGOGICKÉ PRAXE PF UJEP
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Transkript prezentace:

Výuková praxe 2 Mgr. Libuše VODOVÁ Katedra biologie PdF MU

Student bude po vykonání výukové praxe schopen… Vyplnit záznamový arch Vyplnit hodnotící list na hodinu hospitací (náslechů) Analyzovat učivo (pojmy, dovednosti) Analyzovat metody a formy použité ve výuce Naplánovat a zorganizovat vyučovací hodinu Výuková praxe 2

Organizační pokyny k praxi  praxe je průběžná – je pro ni vyhrazen každý pátek v průběhu celého letního semestru  v tento den student absolvuje na vybrané škole v Brně dvě vyučovací hodiny  Praxi absolvujete v Brně, školu si volíte sami  po domluvě lze praxi vykonávat i v jiné dny, kdy máte volno, ale v žádném případě nebude probíhající výuková praxe sloužit jako omluva pro Vaši neúčast na výuce na PdF Výuková praxe 2

Podmínky udělení zápočtu  Do nahlásit metodikovi školu  Dodat plán náslechů a výstupů (nejpozději 3 dny před nástupem na praxi)  100% účast na vybrané základní škole  předložení pedagogického deníku - přehled absolvovaných hospitací a odučených hodin - písemné přípravy na 10 vyučovacích hodin - min. 4 záznamy z hospitací (záznamový arch a hodnotící list) - hodnocení od cvičného učitele ( souhrnně za celou praxi)  odevzdání dohod (oboustranný tisk) o provedení práce metodikovi praxe ve dvojím provedení DO TÝDNE PO DOKONČENÍ PRAXE! (nejpozději však do konce června 2011)!!! Výuková praxe 2

Osnova pedagogického deníku 1)Jméno studenta 2)Název školy a její adresu. 3)Všeobecnou charakteristiku školy – počet tříd a žáků, počet učitelů. Případně zaměření školy – např. sportovní, jazykové atd. Zjištění zda má škola zpracovaný Školní vzdělávací program. Zjištění podle kterých učebnic se ve škole učí. 4)Přehled absolvovaných náslechů a odučených hodin potvrzený cvičným učitelem 5)Záznamy z min 4 hospitací v hodinách přírodopisu (pro každou vyplněný záznamový arch i hodnotící list) 6)Podrobně rozpracované přípravy na hodiny přírodopisu – min 10 odučených hodin. V závěru každé přípravy stručná sebereflexe hodiny. 7)Hodnocení od cvičného učitele Výuková praxe 2

Tiskopisy k výukové praxi  Průvodní dopis (u metodika praxí – L.Vodové)  Dohoda o provedení práce Dohoda o provedení práce  Žádost o převod mzdy na účet Žádost o převod mzdy na účet  Hodnocení cvičného učitele (ve studijních materiálech)  Strukturace přípravy na hodinu (ve studijních materiálech)  Záznamový arch + hodnotící list (ve studijních materiálech) Výuková praxe 2

Jak vyplňte dohodu o provedení práce správně:  Oboustranný tisk  Vyplňuji 2 x  Datum nástupu na praxi vyplním také na 2. stranu (V Brně dne)  K podpisu zaměstnance (cvičný učitel) je třeba přidat razítko ZŠ  Ostatní Viz cvičná dohoda Výuková praxe 2

Vyplňte správně dohodu o provedení práce:  Praxi z přírodopisu jste vykonával/a od do na ZŠ Křídlovická, Křídlovická 30b, Brno  Celkem jste odučil/a 10 hodin  Cvičnou učitelkou byla Lucie Benešová, narozena rodným příjmením Nováková, trvalým bydlištěm Příční 132, Brno. Vystudovala učitelství pro střední školy na Př F MU v kombinaci biologie- matematika Výuková praxe 2

Komu nahlašovat školu a dodávat plán náslechu a výstupů? 1.Byrtusová, Hana 2. Čekalová, Petra 3. Čtrtníčková, Eva 4. Dozbabová, Eva 5. Kokrdová, Lucie 6. Kopečná, Markéta 7. Kopřivová, Pavlína 8. Krahulcová, Aneta 9. Kratochvílová, Hana 10. Liškutínová, Erika 11. Matušincová, Tereza Dr. KUBIATKO Mgr. VODOVÁ 12. Mikulíková, Zuzana 12. Pajtl, Ondřej 13. Pikalová, Jana 14. Pilchová, petra 15. Prčíková, Veronika 16. Řehořková, Ivana 17. Simandlová, Lenka 18. Špačková, Zuzana 19. Vlčková, Jana 20. Zedníková, Martina 21. Žáková, Lenka 22. Žemličková, Lenka