DŘEVĚNÉ PODLAHY Kontrola TDI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TECHNOLOGIE VÝSTAVBY OBJEKTŮ
Advertisements

LEHKÁ NESILIKÁTOVÁ PREFABRIKACE
Kontrola TDI – laminátové podlahy
P Ř I R O Z E N É S U Š E N Í Ř E Z I V A
PT/MT | 28/2/2013 | © Robert Bosch GmbH Všechna práva vyhrazena, také pro prípad dalšího používání, reprodukce, kopírování, distribuce, jakožto i.
VIP – vakuové izolační panely Prezentace společnosti VIRTUAL, s.r.o. Připravil: Zdeněk Hastrman.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 3 Základové konstrukce.
Podlahy Normativní základna Skladby vrstev Ing. Vladimír Veselý
Pokládka Nářadí a materiál. Pokládka Nářadí a materiál.
PLOVOUCÍ PODLAHA kontrola TDI
TDS Obklady Kamil Buchtík 2010/ INZ.
SÁDROKARTONY Použití:- příčky - podhledy - suché podlahy
KONTROLA SÁDROKARTONOVÝCH PŘÍČEK
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Sikafloor® 262 AS Barevný elektrostaticky vodivý systém (Elektrostatické podlahy) Kontrola TDI INZ 2011/2012 Ivana Schönová.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Obklady stěn a stropů Mají praktický, hygienický a estetický význam.
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby Obklady STA3
Patt - TOPAKUSTIK Martin Kohout.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
LUXFERY zděné na maltu.
Podlahy a podlahové konstrukce.
TDI – Sádrokartonové příčky
Epoxidová podlaha Epotec Pu System - pro parking
Dřevěná schodiště Umožňují spojení různých výškových úrovní. Jsou lehké, teplé a z hlediska stavebních nákladů levné, mají pěkný vzhled a často zabírají.
ZATEPLOVACÍ SYSTÉM QUICK-MIX S POVRCHOVOU ÚPRAVOU CIHLOVÝMI PÁSKY
Výroba vestavěného nábytku
Zárubně Eva Kocourková.
TDI – anhydritové potěry
Zhotovování příček a dělících stěn
Zhotovování klínových spojů Frézováním ( s tupým a ostrým ozubem) a řezáním pilovými kotouči (spoje s tupým ozubem).
8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_TRUBKOVÉ LEŠENÍ_Z2
Vypracoval: Ing. Roman Rázl
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Zkoušení oken. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav obkladů a dlažeb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy povlakových podlah.
VRSTVY PODLAH nášlapné vrstvy podlah: – stěrkové podlahy na bázi umělých pryskyřic, – cementové potěry hlazené a leštěné, – teracové podlahy, – dlažby.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
Dilatace obkladu Ing. Miloslava Popenková, CSc. Úvod Princip návrhu dilatace obkladu musí vycházet z definic jednotlivých deformací ve stavebních konstrukcí,
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Materiály na okna
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
VRSTVY PODLAH nášlapné vrstvy podlah:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-12
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_PŘEJÍMKA PRACOVIŠTĚ_Z2
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Konstrukce a výroba dřevostaveb
Montáž oken a tepelně technické souvislosti
Montáž oken a tepelně technické souvislosti
Transkript prezentace:

DŘEVĚNÉ PODLAHY Kontrola TDI INZ 2009/2010 Kristýna Francová

Rozdělení dřevěných podlah Dle typu nášlapné vrstvy: prkenné: palubové, řemenové a fošnové parketové: vlysové, lamelové, tabulové a panelové Dle způsobu přibíjení nášlapné vrstvy: přibíjené/šroubované k roštu (tzv. polštáře), lepené, volně kladené. Dle finální úpravy: lakované, voskované, olejované.

Stavební připravenost Montáž dřevěných podlah by měla být jednou z posledních činností na stavbě: Po zhotovení všech malířských, truhlářských a instalačních prací. Hotová okna a dveře. Relativní vlhkost vzduchu v místnosti pro užívání by měla být 50 – 60 %. Optimální teplota v místnosti je 20 ˚C. Teplota nesmí klesnout pod 15 ˚C.

Kontrola kvality dílců Dle normy se dílce dodávají s obsahem vlhkosti 9 % ± 2 % a s touto vlhkostí by také měly být pokládány. Kvalita dílců: rozměr, barva, praskliny a suky, povrchová úprava.

Připravenost podkladu Rovinnost podkladu ±2 mm na 2 m délky. Jinak prohýbání podlahy. Maximální vlhkost podkladu 2,5 %. Povrch čistý, bezprašný. Podkladní vrstva se dělá v předstihu 4-6 týdnů. Lze vyrovnat samonivelační stěrkou.

Pokládka Klademe ve směru dopadu světla, zpravidla zleva doprava. Kolem obvodových stěn dilatační mezera 10 až 20 mm, u zárubní a prahů zatmelená mezera 3 až 5 mm.

Kontrola jakosti Rovina a vodorovnost povrchu podlahy. Přípustná odchylka 2 mm se měří dvoumetrovou latí a měrnými klínky vždy čtyřmi směry a to dvakrát podélně a dvakrát úhlopříčně. Spáry mezi jednotlivými díly se připouštějí do 0,2 mm. Hladkost povrchu. Posunem ruky po podlaze nebo měrnými lístky. Přesah větší než 0,2 mm se musí opravit. Připevnění k povrchu u lepených podlahovin se zjistí poklepem. V místě, kde se ozývá dutý zvuk, bude podlaha méně odolná.

Kontrola jakosti Kontroluji, zda lak nezatekl mezi dílce a ty se neslepily. Podlaha by pak nemohla „pracovat“. Vzhled podlahy se posuzuje z výšky 160 cm. Tmelení vad nesmí být výrazně znatelné. Pastovaný a lakovaný povrch se zjistí dotykem rukou. Povrch podlahy musí vzhledově odpovídat příslušné třídě.