Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/07.0047 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Ing. Monika Špičáková
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Kvalitní péče o seniory Vítejte na mezinárodní konferenci v Praze, 9.března 2007.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
SYNERGICKÁ INTEGRACE VÝUKY NA LF UP Milan Kolář LF UP v Olomouci.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Název přednášky/cvičení.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Význam odborné praxe v rámci vysokoškolského profesního vzdělávání
Kurz Všeobecný sanitář
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Zahájení tvorby ŠVP co nás čeká co je základem kurikulární reformy základní přístup sestavení pracovních týmů časový harmonogram.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu „Vzdělávání pedagogů středních odborných škol Olomouckého kraje v nových trendech vyučovaných oborů“, který.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu :„PODPORA STAVEBNÍCH OBORŮ“KONTAKTNÍ MÍSTO PROJEKTU Tato prezentace je spolufinancována.
Návrh předmětu a jeho inovací Obchodní podnikání PhDr.Iveta Šimberová, Ph.D.
SYNERGICKÁ INTEGRACE VÝUKY NA LF UP Milan Kolář LF UP v Olomouci.
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Fakulta zdravotnických studií
Daniel Jirkovský Ústav ošetřovatelství UK 2. LF a FN Motol
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
Dotazník pro lékaře FNOL PhDr. Lubica Juríčková, PhD.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
EduCom Projekt Educom EduCom.tul.cz Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást projektu.
Evaluace výuky na Lékařské fakultě Univerzity Palackého v Olomouci za akad. rok 2009/2010 prof. MUDr. Milan Kolář, Ph.D. proděkan LF UP.
Za akademický rok 2013/2014 Hana Kolářová proděkanka LF UP.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů Centrum pro klinické doporučené postupy LF UP v Olomouci Radim Líčeník, Kateřina Ivanová Centrum.
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Za akademický rok 2012/2013 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Epidemiologie Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Fakulta zdravotnických studií
XII. Konference samospráv Olomouckého kraje 21. 4
Toleranční analýza Zpracoval: Prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc
Fakulta zdravotnických studií
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Institut zdravotnických studií Ústav ošetřovatelství
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
Ústav zdravotnických věd
E-learningový kurz e-learningu
Zpracoval: Martin Bílek
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
Citlivostní analýza a optimalizace II Zpracoval: Martin Bílek
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Analýza a optimalizace tuhosti příruby osnovního válu
Citlivostní analýza a optimalizace I Zpracoval: Martin Bílek
Zpracoval: Martin Bílek
Studijní program Ošetřovatelství
Úlohy pohybové transformace čtyřčlenných rovinných mechanismů
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Studijní prezenční obory
Cíle, obsah a prostředky polytechnického vzdělávání
Fakulta zdravotnických studií
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
Transkript prezentace:

Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

Úprava kurikula studijního programu Všeobecné lékařství

Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Dílčí cíle lze definovat následovně: – vertikální a horizontální integrace výuky, – zkvalitnění praktické výuky studentů.

Vertikální a horizontální integrace výuky Tématická integrace – výuka adekvátních témat teoretických a preklinických oborů v rámci výuky oborů klinických (a naopak) Předmětová integrace – využití stávajících výukových předmětů a jejich aktivní propojení Synergická integrace – tvorba nových výukových předmětů splňujících požadavek integrované výuky, výuka těchto nových předmětů je realizována multidisciplinárním přístupem ke konkrétnímu tématu s cílem zajistit porozumění studentů danému tématu jako celku a současně zabezpečit, aby studenti získali tento způsob myšlení, který je pro současnou medicínu zcela zásadní Inovace praktické výuky – cílem je realizovat výuku tak, aby od I. ročníku studia se studentům přiblížila praktická medicína – nedílnou součástí inovace výuky je změna obsahu praktické výuky a její důsledné zaměření na výuku komunikativních schopností

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství, reg. č. CZ.1.07/2.2.00/ Partnerem projektu je Fakultní nemocnice Olomouc jako největší poskytovatel zdravotnické péče v olomouckém kraji.

Změny praxí v programu Všeobecné lékařství První ročník – nový předmět „Etické základy komunikace pro odbornou praxi“. Druhý ročník – předmět „Základy ošetřování nemocných“. Třetí ročník – nový předmět „ –„Komunikace s pacientem v praxi “, který bude pokračovat do IV. ročníku. VI. ročník – praktická výuka vnitřního lékařství probíhá částečně ve Vojenské nemocnici Olomouc Změna praxí je nadále otevřená k připomínkám a návrhům

Změna v přístupu k volitelným a doplňujícím předmětům

Volitelné předměty (kategorie B) minimálně 6 hodiny výuky rozsah kreditů 2 – 4 rozsah kreditů je podmíněn počtem hodin a mírou integrace výuky

Doplňující předměty (kategorie C) minimálně 4 hodiny výuky rozsah kreditů 1 – 3 – 4-8 hod výuky, 1 kredit – 9-14 hodin výuky, 2 kredity – 15 a více hodin výuky, 3 kredity

Kreditové rozložení Studenti 1-4. ročníku – předměty kat. A kreditů – předměty kat. B (B1+B2) -16 kreditů (4+12) – předměty kat. C – 16 kreditů Studenti 5-6. ročníku – předměty kat. A kreditů – předměty kat. B - 8 kreditů – předměty kat. C – 24 kreditů