NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prostory komunikační: vertikální: schodiště, výtahy, rampy
Advertisements

Obecné požadavky na výstavbu
typologie obytné stavby 1.roč.APS FAST 4. Přednáška ČLÁNKY NORMY
Další povinnosti občanů související s požární ochranou
Bytové domy ČSN Obytne budovy ČSN Zařizování bytů
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Ochrana letišť Zákon 49/1997 o civilním letectví Pro výkon státní správy ve věcech civilního letectví je zřízen Úřad pro civilní letectví se sídlem v Praze.
Bydlení a DPH. Snížená sazba DPH 15 % platí pro poskytnutí stavebních a montážních prací spojených s výstavbou staveb pro sociální bydlení nebo v souvislosti.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Vybrané základní pojmy stavebního zákona.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
ČÁST B – ÚZEMNÍ STUDIE Definice dle stavebního zákona č. 183/2006 Sb. a jeho prováděcích vyhlášek - § 30 (1) Územní studie navrhuje, prověřuje a posuzuje.
Obor: Geodézie a katastr nemovitostí
PODZEMNÍ STAVBY Kolektory Ústav geotechniky.
TYPOLOGIE OBYTNÝCH STAVEB přednášky 1. ročník APS FAST Doc. Ing. arch
Výkon státního požárního dozoru ( dle zákona č. 350/2012 Sb.)
Čl. 13 Vliv staveb na životní prostředí
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
PROSTORY PRO HYGIENU (ČÁST 1).
typologie obytné stavby 6. přednáška RODINNÉ DOMY I.
Dopravní a liniové stavby
4.přednáška BYT – ČLÁNKY NORMY OSLUNĚNÍ
JUDr. Jana Tkáčiková, PhD..  Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu  Stavební pozemek – pozemek, jeho část nebo soubor pozemků,
Povolování staveb Stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují a) budovy, a to např. stavby o jednom nadzemním podlaží do 25 m 2 zastavěné.
Úspory energie a regenerace
Majetkové daně Daň z nemovitostí Silniční daň Daň dědická Daň darovací Daň z převodu nemovitostí.
Pozemní stavitelství Typologie Bytové domy Autor: Ing. Šoupal Kamil
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví Název předmětu:Pozemní stavby Název a ID tématu:Vhodné a méně vhodné staveniště (STA20) Zpracoval: Ing.
STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.
obytné stavby 1.roč.APS FAST 8. Přednáška TYPOLOGIE BYTOVÉHO DOMU
PRŮMYSLOVÁ ZÓNA nad OEZ Letohrad
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Doprava v klídku.
Rodinné domy.
NÁRODNÍ METODIKA VÝPOČTU ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV
STUŽKONOSKA 1- internát areál asistenční péče Zadání DP 2005.
NBU2A LS2015 / RODINNÉ DOMY Petr LÉDL / Petr ŠIKOLA KATEDRA ARCHITEKTURY KONCEPT A DISPOZICE RODINNÉHO DOMU.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Rozdělení pozemních staveb do typologických skupin
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun.
Znojmo, Břeclav, Brno listopad 2014 kpt. Ing. Luděk VRÁNA HZS JmK, oddělení stavební prevence.
Zkušenosti se zaváděním vyhlášky MV č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb do praxe plk.Ing. Rudolf Kaiser plk.Ing. Rudolf Kaiser.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Obytný soubor Za Školkou
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU ing. arch. Vladimíra Jínová 13 - TEXTOVÁ ČÁST.
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
Ú Z E M N Í S T U D I E Ú V O Z O V Á A K E B Z D I N C E
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice
UNA – závěrečné shrnutí – příprava ke zkoušce
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
Bydlení a DPH.
Stavby v nezastavěném území
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
Plochy a pozemky veřejných prostranství
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Ubytovací zařízení Ztz 1.
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
TÝDEN VĚDY A VÝZKUMU FA ČVUT WORKSHOP I
Stavební právo.
Administrativní budovy
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Transkript prezentace:

NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM ČSN 73 4301 obytné budovy

BYTOVÉ DOMY legislativa 268/2009 Sb. Vyhláška o technických požadavcích na stavby prostor pro ukládání směsného komunálního odpadu prostor pro úklid a skladování úklidových prostředků hlavní domovní schodiště musí být osvětleno denním světlem 501/2006 Sb. VYHLÁŠKA o obecných požadavcích na využívání území stavbou pro bydlení - bytový dům, ve kterém více než polovina podlahové plochy odpovídá požadavkům na trvalé bydlení a je k tomuto účelu určena Odstavná a parkovací stání pozemků staveb pro bydlení musejí být umístěna ve skutečné docházkové vzdálenosti do 300 m Na pozemcích staveb pro bydlení lze umístit stavbu bytovného domu a dále stavby, terénní úpravy a zařízení, nezbytné k bezpečnému užívání pozemků, bezprostředně související a podmiňující bydlení.

BYTOVÉ DOMY legislativa 501/2006 Sb. VYHLÁŠKA o obecných požadavcích na využívání území Stavby se umisťují tak, aby bylo umožněno jejich napojení na sítě technické infrastruktury a pozemní komunikace Stavby se umisťují tak, aby stavba ani její část nepřesahovala na sousední pozemek. Umístěním stavby nebo změnou stavby na hranici pozemků nebo v její bezprostřední blízkosti nesmí být znemožněna zástavba sousedního pozemku.

BYTOVÉ DOMY legislativa 501/2006 Sb. VYHLÁŠKA o obecných požadavcích na využívání území vzájemné odstupy staveb Vzájemné odstupy staveb musí splňovat požadavky urbanistické, architektonické, životního prostředí, hygienické, veterinární, ochrany povrchových a podzemních vod, státní památkové péče, požární ochrany, bezpečnosti, civilní ochrany, prevence závažných havárií, požadavky na denní osvětlení a oslunění a na zachování kvality prostředí. Odstupy musí dále umožňovat údržbu staveb a užívání prostoru mezi stavbami pro technická či jiná vybavení a činnosti například technickou infrastrukturu. Vzdálenost průčelí budov, v nichž jsou okna obytných místností, musí být nejméně 3 m od okraje vozovky silnice nebo místní komunikace; tento požadavek se neuplatní u budov umísťovaných ve stavebních prolukách řadové zástavby a u budov, jejichž umístění stanoví vydaná územně plánovací dokumentace.

BYTOVÉ DOMY legislativa 501/2006 Sb. VYHLÁŠKA o obecných požadavcích na využívání území vzájemné odstupy staveb legislativa Vzájemné odstupy staveb musí splňovat požadavky urbanistické, architektonické, životního prostředí, hygienické, veterinární, ochrany povrchových a podzemních vod, státní památkové péče, požární ochrany, bezpečnosti, civilní ochrany, prevence závažných havárií, požadavky na denní osvětlení a oslunění a na zachování kvality prostředí. Odstupy musí dále umožňovat údržbu staveb a užívání prostoru mezi stavbami pro technická či jiná vybavení a činnosti například technickou infrastrukturu.

BYTOVÉ DOMY legislativa VYHLÁŠKA č. 26/1999 Sb. hl. m. Prahy o obecných technických požadavcích na výstavbu v hlavním městě Praze - NEPLATNÉ Pražské stavební předpisy - NEPLATNÉ bytový dům - stavba pro bydlení, ve které převažuje funkce bydlení; přitom do posuzovaných ploch se nepočítá plocha společných prostor, jako jsou např. chodby, schodiště, půda, prostory domovního vybavení - např. kočárkárna, prádelna, sušárna, úklidová komora, vzájemné odstupy staveb Jsou-li v některé z protilehlých stěn sousedících staveb pro bydlení okna obytných místností, musí být odstup staveb roven alespoň výšce vyšší z protilehlých stěn. Uvedené odstupy mezi stavbami pro bydlení neplatí pro jednotlivé stavby umísťované v prolukách. doprava v klidu Stavby musí být vybaveny zařízením pro dopravu v klidu (parkovací a odstavná stání) odpovídajícím velikosti, funkci a umístění stavby.

BYTOVÉ DOMY ČSN 73 4301 Obytné budovy musí mít domovní schránky umístěné mimo uzamykatelný prostor prostor pro ukládání kočárků, kol, invalidních vozíků místnosti pro uskladňování předmětů prostory pro vytápění prostor pro ukládání komunálního odpadu odstavné a parkovací plochy obytné místnosti musí mít vyhovující denní osvětlení a vizuální spojení s vnějším prostorem

BYTOVÉ DOMY ČSN 73 4301 Obytné budovy mohou mít místnost pro údržbu domu úklidovou komoru sušárnu, prádelnu, apod úpravu plochých střech pro rekreační účely

BYTOVÉ DOMY ČSN 73 4301 Obytné budovy technická zařízení vnitřní kanalizace a vodovod vytápění větrání plynová odběrná zařízení elektrické rozvody ochrana před bleskem výtahy elektrická požární signalizace elektrická zabezpečovací signalizace

BYTOVÉ DOMY ČSN 73 4301 Obytné budovy proslunění obytných místností do součtu podlahových ploch z jedné strany prosluněných obytných místností se nezapočítávají plochy , které leží za hranicí hloubky rovné 2,3 násobku světlé výšky h 2,6 h 0,3h h ~ 6,0 m

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů schodišťový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů schodišťový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů schodišťový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů bodový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů bodový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů bodový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů bodový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů chodbový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů chodbový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů chodbový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů chodbový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů pavlačový, bariérový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů pavlačový, bariérový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů pavlačový, bariérový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů pavlačový, bariérový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů pavlačový, bariérový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů pavlačový, bariérový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů pavlačový, bariérový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů pavlačový, bariérový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů terasový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů terasový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů terasový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů terasový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů terasový

BYTOVÉ DOMY hlavní typy bytových domů terasový

BYTOVÉ DOMY obytné soubory

BYTOVÉ DOMY obytné soubory

BYTOVÉ DOMY obytné soubory

BYTOVÉ DOMY obytné soubory

DĚKUJI ZA POZORNOST