Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 2. Přírodovědný pobyt 4. skupina.
Advertisements

Šárka Špirhanzlová 3.A ČESKÝ JAZYK.
Reportáže Fotodokumentace
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
Jak jsme třídili a jak třídíme odpad Základní škola ve Vejprtech M.Nuslauerová Projekt Rodinné výchovy- Životní prostředí a vliv na naše zdraví Rok 2007/2008.
Pekelný advent autor: Jan Sviták.
PROJEKT REGION VZNIK EKOSTEZKY NA ZŠ ANEŽKY ČESKÉ ÚSTÍ NAD LABEM.
MŠ Chodovická, Praha 9 třída BROUČEK …pořád se něco děje…
Jarní prázdniny ve školní družině
Kvetoucí a nekvetoucí rostliny
Srdce z lásky darované.
Řemesla 7.B Zpracování vlny mokrou cestou Třída 7.B se účastnila projektu ENO – Zpracování vlny mokrou cestou. Nejprve jsme si udělali kuličku.
Naše ZŠ Ludgeřovice slaví 50. narozeniny :D
Životní prostředí klady vs. zápory.
DEN ZEMĚ 30. dubna 2013 II. A a II. B ZŠ a MŠ Raškovice.
Jste unaveni z hromady práce, ve stresu, nemůžete se soustředit? Zkuste na chvíli vypnout, zapomenout na práci a vyrazte do přírody. Pročistíte si mysl.
KLÍČE K PRAŽSKÝM VĚŽÍM poznávací etapová aktivita pro celou rodinu.
Projektový den Lázně Teplice nad Bečvou Datum: Spolupracující třídy: VII. B a II. A Třídní učitelé: Mgr. Michal Rus, Mgr. Petra Králová.
Cvičení v přírodě Říjen 2011, Bělá
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
Technologie.
Elektronická učebnice - I
22. základní škola Na Dlouhých 49 Plzeň
Pasování našich žáků na malé a na pokročilé čtenáře.
MŮJ ŽIVOTOPIS V OBRAZECH
Jmenuji se Pavel Hanzal. Bydlím v Chebu v centru města. Je mi 15 let. Nejdříve jsem chodil na 6. ZŠ v Chebu. Jelikož jsem dyslektik, tak jsem přešel na.
7.třída 2008/2009. Letošní sedmička je prostě jednička.
Všechny naše lumpárny První minuty Tak, už se vzdalujeme od rodičů! SKVĚLÝ!!! Tak, už se vzdalujeme od rodičů! SKVĚLÝ!!!
Podpora inovativních metod a forem výuky přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.24/
Hallowenský den Valašské Meziříčí Plakát.
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 12 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Ukrytý.
CESTA PAPÍRU Recyklace. Doma  Já, Nikol a Olča jsme si vyrobily papírového panáčka Žoseffu.  Po nějakém čase se Žoseffa stala nepotřebnou, a tak stala.
Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
ZŠ BUKOVANY U SOKOLOVA 20. a
Bez zkažených zubů, mám fakt príma hubu!!!
VÍTE, KDE BYLO NEJVÍCE ALKOHOLIKŮ. NA TITANIKU
9 let na základní škole:.
ŠKOLA V PŘÍRODĚ RS MÁJ PLASY U PLZNĚ
Zdravý životní styl Libor Štrohalm.
HERBY Žákovský minipodnik z Mladé Boleslavi. ÚVOD a PŘEDSTAVENÍ ◦ Název: Herby ◦ Školní rok: 2014/15 ◦ Sídlo: Mladá Boleslav ◦ Adresa: Základní škola.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.4 Rostliny - dělení Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo.
Naše skupina: Šampónci Jakub Štrejl, Dan Marek, Klára Stöhrová, Robin Horák, \Honza Mužák, Andrea Křížová, Denis Samko, Veronika Mocková Projekt Klíčení.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.1 Ekosystémy České republiky Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY 2016 Jak to začalo? V lednu 2016 proběhla schůzka ředitele školy s paní starostkou a panem místostarostou a výsledkem je – 20.
Aneb Jak žít ekologicky Autor: Richard Wiesner Prezentace pro začínající ekology.
ANOTACE: Materiál je určen pro žáky 4. ročníku praktické školy jako prezentace.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Má vysněná škola. Kdy by měla škola začínat ? A kdy končit ? ● Začínat by měla v 10:00 ● Končit by měla ve 12:00 ●
Školní řád. Žáci mají právo na ochranu před fyzickým a psychickým násilím a nedbalým zacházením na svobodu ve výběru kamarádů na volný čas a přiměřený.
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
Srdečně Vás zveme na pochod Ze Zbraslavic (nejen) do Zruče, na který se můžete vydat 7. května 2016 od 6:30 do 13:00 ze sokolovny ve Zbraslavicích na Kutnohorsku.
Ájurvéda a já ročníková práce srpen Óm Dhanvantaraje Namaha Děkuji všem učitelům, kteří mi ukazují cestu.
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Logistický řetězec Pracovní list. Ukážeme si konkrétní příklad logistického řetězce – od těžby dřeva až po dodání hotového výrobku (nábytku) zákazníkovi.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_62_PRV1
Děti tam budou mít nakreslená nebo napsaná svoje vánoční přání.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
1. Pane, dnešek je den chvály, | dnes ti chceme děkovat | rádi bychom vyzpívali dík za to |, že nás máš rád.
ZIMA II.E Domeček
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Naše 7 Třída.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_61_PRV1
Vítáme Vás na ZŠ Šalounova - Halasova
Vycházka do lesa – hrajeme si na vědce
Nedvědová, Kotlárová, Bannertová
Odpady a příroda.
Transkript prezentace:

Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.

Profík v akci

Pak nám promítli pro připomenutí obrázky právě kvetoucích bylin a dalších přírodnin, které bychom mohli po cestě potkat. Prezentace nám pouštěla paní učitelka Marie Tomanová

A poté jsme s naší třídní učitelkou vyrazili směrem k Rákosí Naším úkolem bylo určit co nejvíce kvetoucích bylin a listnatých stromů, které po cestě najdeme. My jsme je i vyfotografovali. Přitom jsme vyplňovali pracovní listy s úkoly.

!!!A konec!!! Tento den byl jistě pro nás všechny příjemné zpestření, protože jsme se neučili. Ale zkuste se zamyslet nad tím, jestli opravdu 1 den Zemi pomůže a jak by bylo, kdyby nebyl ani ten jeden. A proto můžete i vy sami pomáhat tím, že vyčistíte les, ale i jiná místa. Je třeba se zajímat o to, co přírodě škodí a co prospívá. V nemocné přírodě i lidé budou nemocní.

Poděkování Děkujeme nejen naší třídě, ale i ostatním, kteří pomáhali Zemi po celém světě.

Tvůrci prezentace Lukáš Hoskovec Lukáš Hoskovec David Vinc David Vinc Paní učitelka- fotodokumentace. Paní učitelka- fotodokumentace.